Am vazut in mai multe locuri o exprimare care imi scapa complet din punct de vedere gramatical: utilizarea cuvantului "gen" la sfarsitul unei propozitii. Un exemplu se gaseste un pic mai sus, doar mi-a adus aminte ca de ceva vreme ma tot intreb ce structura gramaticala are o asemenea propozitie: "tras RAW in rafala pana golesc bateriile la blitz gen". Exista vreo explicatie rezonabila sau e doar o moda trecatoare?
Eu l-am folosit in sensul ironic, dar intr-adevar, se poate interpreta total invers, poate fiindca lipsesc ghilimelele sau emoticoanele care sa sublinieze ironia...La fel nu exista nicio explicatie rezonabila, gramaticala, pentru folosirea cuvantului "decat" in loc de "doar" , "care" in loc de "pe care" sau a obsesivului nu "se" merita, insa cu toate astea le intalnesti la tot pasul.
Modul meu de lupta impotriva acestor greseli, este de a le evidentia de a le aduce in fata, de a le sublinia ironic, insa intr-adevar, aici nu este locul potrivit.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, exact acelea erau threadurile pe care le cautam! Exista cumva vreo metoda sa faci bookmark la un topic sau thread
(in interiorul forumului, nu in browser) astfel incat sa-l gasesti rapid cand ai nevoie?
Sunt cateva zeci de posturi pe Xf, esentiale dupa parerea mea in intelegerea unor subiecte, insa de cate ori am nevoie sa le recitesc cautarea lor devine un lucru extrem de greu. Cel mai bine merge google search xf.ro + card + viteza + Class 10 -gen
, insa in acest caz n-a functionat.