Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Last edited by a moderator: Feb 16, 2016
 2. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  La Android poți să-i zici să oprească wifi-ul în standby, poate are și iphone-ul ceva asemănător.

  @ursa: când vorbim de 3G vorbim de date, nu 3G și atât.
   
 3. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Am înţeles. Diferenţa e acceptabilă la al meu telefon, scade cu 1 zi autonomia, dacă las deschise datele. Alta e dacă mă şi dau pe Internet, scade mult. Dar doar pentru Sync email, mă ţine suficient. De aceea prefer să deschid ocazional "datele", mai ales că nu-s o somitate, să fiu asaltat de emailuri... :hihi:
   
 4. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Fără date pornite, Galaxy S4 Mini ține cam 7 zile cu vorbit mai mult de jumătate de oră pe zi; testat pe mai multe telefoane de la firmă. Dacă-i dai drumul la date (+ push e-mail) se duce în 2 zile.
   
 5. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

 6. Dashu

  Dashu Membru

  La iPhone 4, cu iOS 5, 6 (inca n-am facut upgrade la 7 ca urasc interfata cu pasiune) cred ca Wi-Fi-ul intra automat in st-by cand e ecranul stins. Se intampla tot timpul sa aprind ecranul si sa astept 10-15sec, sa-mi se schimbe icoana din E/3G in stimabilele liniute de la WiFi.

  L.E. Si totusi candva il scoate din st-by pentru ca daca-l tin activat chiar daca nu-l folosesc "la dat pe net" bateria scade simtitor. Am vaga impresie ca in momentul in care primesc un e-mail nou, se conecteaza pe WiFi.
   
 7. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Cumparati-va bre telefoane.
   
 8. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Ce imi puteti spune de bine si de rau de bateriile de litiu 18650? Am vazut ca sunt relativ scumpe (4-6 dolari), se gasesc incarcatoare destul de ieftine (sub 10$), exista diverse aparate si lanterne care le folosesc dar nu imi dau seama cat sunt de raspandite si mai ales utile. Are cineva experienta cu ele?
   
 9. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Sunt celule de bază pentru multe din bateriile de laptop (de-aia unele baterii de laptop au forme cilindrice în anumite locuri, pentru că înăuntru sunt astfel de celule). Sunt de 2 feluri, ieftine (fără circuit de protecție, pentru pus într-o baterie care are protecție generică pe toate celulele) și scumpe (cu circuit de protecție, pentru uz individual). Protecția e pentru descărcare în principal, dacă le descarci sub ~3V reacția nu mai e reversibilă și poți să le arunci, și pentru limitarea curentului de descărcare (ca să nu ia foc). Circuitul de protecție întrerupe complet alimentarea atunci când celula scade sub tensiunea de 3V.

  Ca densitate de energie sunt excelenți, o celulă de 2900mAh face cât 4 AA-uri de ~2200mAh. Problema e că sunt puține aparate care folosesc așa ceva, adaptarea unuia existent (cu altă sursă de energie) e complicată, iar dacă se descarcă nu prea ai cu ce le înlocui (la un AA găsești la magazin baterii dacă e nevoie). Am folosit așa ceva (recuperate din baterii de laptop) ca sursă pentru stații radio, în situații în care contează mai mult utilitatea decât dimensiunea și forma.
   
 10. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Btw, pentru statii radio iti trebuie certificat general de operator radiotelefonist, din ala verde de la ANARC?
   
 11. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Eu am certificat de radioamator, care îți dă dreptul la anumite plaje de frecvențe și puteri de emisie în funcție de clasă (clasa III e baza, cu clasa II sau I pentru puteri mai mari în principal). Pentru obținere se dă examen din regulamentul de radiocomunicații de amator, protecția muncii și radiotehnică + o probă orală.

  Tot ANCOM + ANARC se ocupă și de astea.
   
 12. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Eu am de certificat de operator radiotelefonist pentru serviciul mobil aeronautic si cel mobil aeronautic prin satelit. Nu am avut de-a face cu ANCOM, doar cu ANARC si am dat 3 examene din care unul de limba engleza :smile: Fara protectia muncii, fara radiotehnica, fara proba orala. Singura problema e ca e scump, vreo 200 de euro, si expira la fiecare 5 ani.
   
 13. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Nu mi-a fost niciodată clar care-i diferența între ANCOM, ANARC sau vechiul ANRCTI.
   
 14. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

 15. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Mda, am citit, dar nu inteleg ceva: daca 18650 sunt fara protectie de ce se folosesc in lanterne, acolo unde poti sa cobori tensiunea fara sa stii si omori bateria inainte de a se stinge lanterna?
   
 16. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Probabil fiindcă presupun că are grijă driverul LED-ului să se oprească sub o anumită tensiune. Sau poate că e pur și simplu good for business :biggrin:
   
 17. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Nu cred că e foarte multă lume care face diferența între 18650 și 19670. Nici măcar producătorii, ex: pe asta scrie clar 18650 + protection.

  Celulele 18650 fără protecție vin de obicei cu suprafețe de lipire (în majoritatea bateriilor am văzut sudare în puncte, ca să nu prăjească celula prin lipire) și nu cu contacte pentru utilizare "externă". Aș zice că lanternele cu 18650 se așteaptă mai degrabă la celule cu protecție - cu toate că, atunci când știi clar că vor fi folosite celule cu litiu, mai poți să pui un circuit mic care să le protejeze.
   
 18. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Am un tabel imens, cu vreo 6000 de rânduri, câteva zeci de coloane, cu diverse atribute comune celor 6000 de rânduri. Aş dori să selectez câteva coloane (atribute) şi să generez un tabel pivot. Se poate? Şi cum să fac? Mulţumesc.
   
 19. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Ai uitat formatul tabelului.
   
 20. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Cred că m-am complicat niţel. Am reuşit ce doream cu Filter. :smile:
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice