Întrebări pe care ni le punem de mult

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Ce naiba din calculator functioneaza pe (introduce un semnal parazit de) fix 60Hz (saizeci) ???

LE: nevermind, am gasit. :biggrin:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
De actualitate, n-am gasit. :biggrin: Credeam ca e refresh-ul de la monitor, dar l-am schimbat si tot pe 60Hz ramane "parazitul" naibii! :zbang:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,240
Vezi că dacă e monitor LCD (că nu cred că stai să-ți puști ochii la 60Hz CRT), faptul că ai schimbat refresh rate-ul din OS nu înseamnă neapărat că ecranul face refresh la cât vrei tu, ci doar că acceptă și acel timing. Între semnal și ecran mai e un buffer.

Presupun că zgomotul e pe la -90dB, de a devenit vizibil doar acum :smile:.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Monitorul e fix CRT-ul ala care-i place lui Termita. :biggrin: E chiar pe la -110dB zgomotul. Frecventa exacta: 60.9Hz. El apare numai cand intrarile sunt lasate "in aer" dar cu cablurile conectate. Problema e insa alta: cred ca imi baga un jitter in ceasul placii audio. Extrem de mic, dar se vede pe aparate. :smile: Sau poate e doar o modulatie parazita care intra prin liniile de +/-12V??? O sa lipesc niste filtraje suplimentare sa vedem ce se intampla...
 

Attachments

  • parazitu.gif
    parazitu.gif
    12.4 KB · Views: 17
  • jitter.gif
    jitter.gif
    10.8 KB · Views: 17

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,240
O formă de undă poți să scoți? Sigur nu prind cablurile ceva interferențe de la alte aparate de pe masă (oricât de balanced or fi ele, când le lași în aer nu cred că-s perfecte).
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Cablurile noi (facute de mine) NU sunt balansate. Am nevoie de ele pentru ca in 99.99% din cazuri testez scule nebalansate. Am inchis toate aparatele in afara de UC, parazitul rezista. :biggrin: Am suplimentat filtrajele de pe placa audio cu niste low-esr de 1000u in paralel cu ce avea placa initial. Nicio imbunatatire. :frown:

Am avut o problema similara la un CD player Philips, dar era pe 50Hz (reteaua). Am rezolvat-o in cele din urma prin modificarea cablajului, orice alta metoda a dat gres. Bine, a dat gres Philips cand a tras toate traseele de alimentare fix pe sub traful de retea. :zbang:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,240
Ai încercat să schimbi slot-ul PCI, să vezi dacă e diferit zgomotul?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,240
Am și eu pe intrarea Xonar DX un vârf de -98dB la 60Hz, dar al meu e eclipsat de -93dB la 50Hz. Și pe urmă armonici :biggrin:.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,282
Și eu, care credeam că sforăitul și vecinii maneliști sunt probleme serioase :tongue:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Gasit!!! :jump: era de la ventilatorul de pe procesor + regulatorul de turatie extern. Daca il decuplez parazitul dispare. Sa vad acum de unde il alimentez...
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Scos regulatorul de turatie (sugea din +12V desigur) , pus ventilatorul direct pe linia de 5V (fara regulator), verificat sa se mai invarta. Totul OK, placa masoara EXEMPLAR (poza 1) fata de ce era inainte (poza 2)!!! :smile: Parca as arunca-o in lupta cu un DAC de 5000 EUR. :biggrin:
 

Attachments

  • jitter.gif
    jitter.gif
    10.8 KB · Views: 30
  • parazitu no more.gif
    parazitu no more.gif
    17.3 KB · Views: 32
Last edited:

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,366
Pai m-ai tot amenintat ca o sa te lupti cu DAC-ul meu de doar 1200 euro dar numai osciloscopul e de tine. :biggrin:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
No, da' ce-i atata graba? :biggrin: Stai sa-i schimb si operationalele de pe iesirile principale, etc... Plus ca sunt dator si cu CD-ul ala NOS la care vreau sa fac comutarea OS/NOS din telecomanda (deocamdata trebuie sa tot schimb chipul din soclu ca sa comut). :capu: Sanatate sa fie ca in rest avem tot timpul din lume.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
M-am trezit ca iPhone si Blackberry consuma baterie pe paine chiar si cand nu sunt folosite, in maxim 2-3 zile de neutilizare bateria e moarta. In acelasi timp iPad-ul lasat cu Wifi pornit (sa isi ia mailurile) rezista vreo 2 saptamani.

Am dezactivat comunicatiile pe iPhone si BB (Airplane mode) si dupa 2 zile bateriile sunt pe la 90%. Unul nu avea decat Wifi pornit si unul doar mobile data (fara Wifi, fara voice plan, pentru teste), oricare din chestiile astea consuma bateria atat de rau?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,973
Din experienta personala cu mai multe terminale BB/iPhone/Android, cei mai mari consumatori sunt conexiunea de date mobila (3G/4G) si ecranele. Daca lasi un telefon in mod 2G doar cu Wi-fi pornit si cu luminozitatea la un minim decent, ai sanse la 4-5 zile+ :smile: Galaxy S2 m-a tinut 1 saptamana si jumatate in mod 2G only si fara wi-fi, la fel tine si BB Bold 9900.
 

Dashu

Membru
Joined
Oct 7, 2004
Messages
226
Confirm si eu: pe iPhone4, 3G-ul mananca mai multa baterie fata de WiFi. Iar oricare dintre cele 2 cosuma mai mult decat 2G.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Daca lasi un telefon in mod 2G doar cu Wi-fi pornit si cu luminozitatea la un minim decent, ai sanse la 4-5 zile+ :smile:

Tocmai ca la iPhone cu ecranul stins (nu l-am atins vreo 3 zile), fara SIM in el si doar cu Wi-Fi s-a dus bateria in mai putin de 3 zile, l-am lasat complet incarcat pe birou si dupa 3 zile era mort. BB-ul a patit la fel, Wi-Fi si ecranul oprite si conexiunea 3G pornita. Cu 3G-ul m-am lamurit, ziceti ca mananca baterie, cu WiFi o sa mai fac un test in weekend.
 
Top Bottom