Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Ce naiba din calculator functioneaza pe (introduce un semnal parazit de) fix 60Hz (saizeci) ???

  LE: nevermind, am gasit. :biggrin:
   
 2. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Acum zi-ne și nouă, înainte să ne punem staniol în cap...
   
 3. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  De actualitate, n-am gasit. :biggrin: Credeam ca e refresh-ul de la monitor, dar l-am schimbat si tot pe 60Hz ramane "parazitul" naibii! :zbang:
   
 4. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Vezi că dacă e monitor LCD (că nu cred că stai să-ți puști ochii la 60Hz CRT), faptul că ai schimbat refresh rate-ul din OS nu înseamnă neapărat că ecranul face refresh la cât vrei tu, ci doar că acceptă și acel timing. Între semnal și ecran mai e un buffer.

  Presupun că zgomotul e pe la -90dB, de a devenit vizibil doar acum :smile:.
   
 5. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Monitorul e fix CRT-ul ala care-i place lui Termita. :biggrin: E chiar pe la -110dB zgomotul. Frecventa exacta: 60.9Hz. El apare numai cand intrarile sunt lasate "in aer" dar cu cablurile conectate. Problema e insa alta: cred ca imi baga un jitter in ceasul placii audio. Extrem de mic, dar se vede pe aparate. :smile: Sau poate e doar o modulatie parazita care intra prin liniile de +/-12V??? O sa lipesc niste filtraje suplimentare sa vedem ce se intampla...
   

  Attached Files:

 6. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  O formă de undă poți să scoți? Sigur nu prind cablurile ceva interferențe de la alte aparate de pe masă (oricât de balanced or fi ele, când le lași în aer nu cred că-s perfecte).
   
 7. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Cablurile noi (facute de mine) NU sunt balansate. Am nevoie de ele pentru ca in 99.99% din cazuri testez scule nebalansate. Am inchis toate aparatele in afara de UC, parazitul rezista. :biggrin: Am suplimentat filtrajele de pe placa audio cu niste low-esr de 1000u in paralel cu ce avea placa initial. Nicio imbunatatire. :frown:

  Am avut o problema similara la un CD player Philips, dar era pe 50Hz (reteaua). Am rezolvat-o in cele din urma prin modificarea cablajului, orice alta metoda a dat gres. Bine, a dat gres Philips cand a tras toate traseele de alimentare fix pe sub traful de retea. :zbang:
   
 8. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Ai încercat să schimbi slot-ul PCI, să vezi dacă e diferit zgomotul?
   
 9. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Nu, o sa schimb maine calculatorul cu totul.
   
 10. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Am și eu pe intrarea Xonar DX un vârf de -98dB la 60Hz, dar al meu e eclipsat de -93dB la 50Hz. Și pe urmă armonici :biggrin:.
   
 11. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Și eu, care credeam că sforăitul și vecinii maneliști sunt probleme serioase :tongue:
   
 12. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Păi dacă sforăie fix pe 60Hz?
   
 13. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Gasit!!! :jump: era de la ventilatorul de pe procesor + regulatorul de turatie extern. Daca il decuplez parazitul dispare. Sa vad acum de unde il alimentez...
   
 14. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Scos regulatorul de turatie (sugea din +12V desigur) , pus ventilatorul direct pe linia de 5V (fara regulator), verificat sa se mai invarta. Totul OK, placa masoara EXEMPLAR (poza 1) fata de ce era inainte (poza 2)!!! :smile: Parca as arunca-o in lupta cu un DAC de 5000 EUR. :biggrin:
   

  Attached Files:

  Last edited: Feb 18, 2014
 15. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Pai m-ai tot amenintat ca o sa te lupti cu DAC-ul meu de doar 1200 euro dar numai osciloscopul e de tine. :biggrin:
   
 16. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  No, da' ce-i atata graba? :biggrin: Stai sa-i schimb si operationalele de pe iesirile principale, etc... Plus ca sunt dator si cu CD-ul ala NOS la care vreau sa fac comutarea OS/NOS din telecomanda (deocamdata trebuie sa tot schimb chipul din soclu ca sa comut). :capu: Sanatate sa fie ca in rest avem tot timpul din lume.
   
 17. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  M-am trezit ca iPhone si Blackberry consuma baterie pe paine chiar si cand nu sunt folosite, in maxim 2-3 zile de neutilizare bateria e moarta. In acelasi timp iPad-ul lasat cu Wifi pornit (sa isi ia mailurile) rezista vreo 2 saptamani.

  Am dezactivat comunicatiile pe iPhone si BB (Airplane mode) si dupa 2 zile bateriile sunt pe la 90%. Unul nu avea decat Wifi pornit si unul doar mobile data (fara Wifi, fara voice plan, pentru teste), oricare din chestiile astea consuma bateria atat de rau?
   
 18. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Din experienta personala cu mai multe terminale BB/iPhone/Android, cei mai mari consumatori sunt conexiunea de date mobila (3G/4G) si ecranele. Daca lasi un telefon in mod 2G doar cu Wi-fi pornit si cu luminozitatea la un minim decent, ai sanse la 4-5 zile+ :smile: Galaxy S2 m-a tinut 1 saptamana si jumatate in mod 2G only si fara wi-fi, la fel tine si BB Bold 9900.
   
 19. Dashu

  Dashu Membru

  Confirm si eu: pe iPhone4, 3G-ul mananca mai multa baterie fata de WiFi. Iar oricare dintre cele 2 cosuma mai mult decat 2G.
   
 20. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Tocmai ca la iPhone cu ecranul stins (nu l-am atins vreo 3 zile), fara SIM in el si doar cu Wi-Fi s-a dus bateria in mai putin de 3 zile, l-am lasat complet incarcat pe birou si dupa 3 zile era mort. BB-ul a patit la fel, Wi-Fi si ecranul oprite si conexiunea 3G pornita. Cu 3G-ul m-am lamurit, ziceti ca mananca baterie, cu WiFi o sa mai fac un test in weekend.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice