Întrebări pe care ni le punem de mult

Am vazut in mai multe locuri o exprimare care imi scapa complet din punct de vedere gramatical: utilizarea cuvantului "gen" la sfarsitul unei propozitii. Un exemplu se gaseste un pic mai sus, doar mi-a adus aminte ca de ceva vreme ma tot intreb ce structura gramaticala are o asemenea propozitie: "tras RAW in rafala pana golesc bateriile la blitz gen". Exista vreo explicatie rezonabila sau e doar o moda trecatoare?
 
Am vazut in mai multe locuri o exprimare care imi scapa complet din punct de vedere gramatical

Tocmai aici e problema ta, tu cauti explicatii logice, gramaticale, ori asa ceva nu exista. Probabil ca trebuie sa fi metrosexual ca sa intelegi. :hihi:
 
Eu folosesc Sandisk Ultra 8 GB și Kingston 8 GB, în dSLR, respectiv mirrorless. Ambele "merg" ireproșabil. Mai am un noname Akyta de 16 GB, de backup, care, absolut surprinzător, funcționează ireproșabil și în specificații. Întâmplător sau nu, apropo de HDD-ul portabil bușit a-data, și-un card de memorie de 16 GB de la aceeași a-data mi s-a bușit la puțin timp de la cumpărare. Toate cele tratate aici sunt clasa 10.
 
Last edited by a moderator:
Am vazut in mai multe locuri o exprimare care imi scapa complet din punct de vedere gramatical: utilizarea cuvantului "gen" la sfarsitul unei propozitii. Un exemplu se gaseste un pic mai sus, doar mi-a adus aminte ca de ceva vreme ma tot intreb ce structura gramaticala are o asemenea propozitie: "tras RAW in rafala pana golesc bateriile la blitz gen". Exista vreo explicatie rezonabila sau e doar o moda trecatoare?

Eu l-am folosit in sensul ironic, dar intr-adevar, se poate interpreta total invers, poate fiindca lipsesc ghilimelele sau emoticoanele care sa sublinieze ironia...La fel nu exista nicio explicatie rezonabila, gramaticala, pentru folosirea cuvantului "decat" in loc de "doar" , "care" in loc de "pe care" sau a obsesivului nu "se" merita, insa cu toate astea le intalnesti la tot pasul. Modul meu de lupta impotriva acestor greseli, este de a le evidentia de a le aduce in fata, de a le sublinia ironic, insa intr-adevar, aici nu este locul potrivit.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, exact acelea erau threadurile pe care le cautam! Exista cumva vreo metoda sa faci bookmark la un topic sau thread (in interiorul forumului, nu in browser) astfel incat sa-l gasesti rapid cand ai nevoie?
Sunt cateva zeci de posturi pe Xf, esentiale dupa parerea mea in intelegerea unor subiecte, insa de cate ori am nevoie sa le recitesc cautarea lor devine un lucru extrem de greu. Cel mai bine merge google search xf.ro + card + viteza + Class 10 -gen :biggrin:, insa in acest caz n-a functionat.
 
Poți merge la Thread Tools în partea de sus > subscribe to this thread, iar când ai nevoie mergi la Quick Links în meniul secundar > subscribed threads.
 
"gen" cred ca este prescurtarea de la "sau ceva de genul (asta)".

Se pune la sfarsitul propozitiei de obicei cand nu ai cuvintele la tine.
 
E traducerea de la "like":
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=and%20i%20was%20like%20ahh said:
Omigod becki, this morning i was like, putting my lipstick on, and then i dropped it and there was lipstick like alllllll over the floor and i was like AHH!!!
 
Io mă întreb de ce nu poate OpenMediaVault să scoată niște update-uri care nu-mi resetează permisiunile pe share-uri, că iar m-am trezit doar cu acces doar read-only ca guest. Mă duc să le scriu de dulce pe forum.
 
Clar, multumesc pentru explicatiile pentru "gen".

Una serioasa, despre securitate: cum se poate face ca aplicatiile sa ruleze pe un nivel scazut de securitate in care au acces doar la ceea ce le trebuie neaparat? Ma gandesc la ceva in stilul celor de pe Android, dar pe Windows.
Se poate face un cont limitat pe care sa ruleze o aplicatie sau un grup de aplicatii, "Run as". Dar:
- se poate limita doar accesul la foldere sau fisiere
- nu se poate limita accesul la resurse gen webcam, placa de sunet, al doilea monitor (in caz ca sunt mai multe), retea. Cel mai mult ma intereseaza accesul la retea si apoi chestii gen webcam.
- nu se poate limita accesul la diverse resurse gen Registry, mai ales daca se face prin functii sistem

Nu de alta, dar probabil fiecare are duzini de aplicatii instalate, de la Office si browsere la jocuri. In timp ce Office si browserele sunt in vizorul diverselor grupuri interesate de securitate, jocurile nu sunt si nu stii niciodata cand un tembel baga intr-un joc legitim (Steam "gen") o rutina care sa descarce colectia de fotografii de familie cu limita de upload ca sa nu te prinzi, eventual si capturi pe webcam daca nu gaseste poze.

Foloseste cineva macar un cont separat pe care sa ruleze jocurile?
 
Am studiat un pic arhitectura Sandboxie, e un produs interesant dar nu e ceea ce caut. E o carpeala din punctul meu de vedere, e o incercare onorabila de a oferi o solutie pentru o problema care nu trebuie sa vina de la un third party, ci de la producatorul sistemului de operare - pana la urma Sandboxie intercepteaza niste apeluri catre OS, dar numai cele de care stie si nu complet si transparent pentru aplicatie. O solutie corecta si completa trebuie sa vina de la OS si trebuie sa fie bazata pe extinderea rolurilor de securitate de la accesul la disc si simplul rol admin/user la ceva mai granular si mai complet. Android si IOS sunt modele de urmat, au limitarile lor dar directia e buna, mai ales daca luam in calcul faptul ca ele ruleaza pe hardware sensibil mai slab unde o complexitate prea mare ar impacta performanta.
 
Este o variantă și direct din OS (Win7), PC nuștiuce în Control Panel. Se activează la nivel de user și face ceva de genul deep freeze-ului de pe vremuri, sau mai recent al unei imagini read-only de sistem: orice modificare se pierde. Însă tot nu îți oferă limitare granulară la un periferic sau altul într-un mod facil, ci tot prin group policies și logon scripts.

Iar dacă mai vrei și limitare de procesor, să nu dea un user tot sistemul în cap, clar ai nevoie de o platformă de virtualizare (bare metal sau OS) care să poată împărți și limita resursele. Sucks.
 
Nu stiu daca e ceea ce cauti dar exista Software Restriction Policy.
Mie mi se pare foarte stufos iar daca ai si nspe calculatoare cu diferite sisteme de operare configurarea SRP pe fiecare devine proba de intrat la balamuc.
Sau poate sunt prea batrin pentru chestii d'astea. :smile:
 
Software Restriction Policy e o alta bucatica incompleta, iar interfata din GP nu e cea mai potrivita pentru un end user. Mda :frown:
 
Din ciclul "gandita de ornitorinci pentru ornitorinci": cum as putea eu (human) sa folosesc aceasta telecomanda? :capu: Si sa mai si dau bani pe ea...
 

Attachments

  • GRUNDIG-cf85_1_big.jpg
    GRUNDIG-cf85_1_big.jpg
    109 KB · Views: 54
Back
Top