Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Sa se chinuie sa caute proprietarul si sa il returneze sau ce?
   
 2. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  I-am sugetat din prima ideea gandindu-ma la faza cu blacklistul, dar omul a gandit un pic mai egoist :tongue:
   
 3. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Si noi putem fi egoisti si sa nu ne intereseze mai departe. A gasit un telefon al altcuiva, nu a castigat la Loto.
   
 4. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Pe semne ca Papa Francis a luat concediu dupa sarbatori si i-au luat altii locul...
   
 5. unic

  unic Membru Senior Sugar daddy

  Well, no. E doar o reacție normală a unui om normal.
   
 6. lai

  lai 370HSSV-0773H

  In nomine patris et filii et spiritus sanchi, ameno!
   
 7. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  Accident în octombrie 2012, amendă emisă pe 19 aprilie 2013 (vineri seara), amendă plătită pe 22 aprilie 2013 (luni dimineaţa) la jumătate din valoare, fiind în primele 48 de ore. Impozit pe 2014: amendă de circulaţie, însemnând <suma totală>. Dafuq?
   
 8. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Stai liniștit, e normal, adică e România. Te duci cu chitanța (sper că ești cleptoman și păstrezi toate hârtiile, sau măcar faci poze la ele) la ăia de la impozite și se rezolvă. Mie mi-au zis că ar fi trebuit să mă duc eu, de bunăvoie și nesilit de nimeni, să le arăt că am plătit :smile:.
   
 9. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Mie mi-au spus de la primarie la taxe sa pastrez chitantele 3 ani, asta desi am platit amenda in primarie. Deci da, cleptoman sunt. :biggrin:
   
 10. lai

  lai 370HSSV-0773H

  Am patit si eu o chestie asemanatoare: in 2012, in primavara, am inmatriculat masina si cei de la impozite, taxe si alte tepe mi-au eliberat o foaie cum ca nu am nici un fel de datorie. Anul urmator au descoperit ca am amenzi neplatite din 2009, respectiv, 2011. Din fericire am pastrat chitantele.
   
 11. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  Este chitanţă originală. Deci aşa de... "centralizat" e sistemul? Accidentul a fost în Cluj, amenda am plătit-o în Cluj, "suprataxa" pe impozit a ajuns în Alba. Dacă au "văzut" unde să trimită hârtia, de ce f00tere n-au văzut şi că am plătit-o instant?
   
 12. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Pentru ca să te prindă de fraier că n-ai păstrat chitanța și să-ți mai ia o dată banii. Atât au ajuns de disperați după bani la buget. Sunt în stare să emită pretenții în mod ilegal și pentru datorii atât de vechi încât s-au prescris. Iar ca logică, să vezi cum e ca vama, serviciu al ministerului de finanțe, îți cere adeverințe fiscale emise tot de un alt serviciu al ministerului de finanțe. Iei hârtia de la un ghișeu și o predai la altul. De ce? De-aia.
   
 13. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Stai sa vezi ce misto e cu taxa de drum: fitzuica e tiparita pe hartie termica => scrisul dispare in timp. :biggrin: Io face copii xerox dupa ele, sa fie de backup. :nuts:
   
 14. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  De ce oare in anul 2014, instituțiile publice din Romania inca mai folosesc FoxPro for DOS?!?!
   
 15. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Fiindcă incompetența instituțiilor statului de a face treabă ca lumea în IT, ci doar să cheltuie banii aiurea.
   
 16. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Pentru ca maculatura scumpa si pentru ca Siveco/UTI.
   
 17. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Nu cu mult timp în urmă, departamentul contabilitate al unui client trebuia sa facă o raportare la minister, drept pentru care au primit pe mail, o arhivă *.arj (yeah, I know!) ce continea un program și niște baze de date făcute in FoxPro for DOS. Inițial am zis ca am apăsat ceva taste greșite și am călătorit înapoi în timp, dar Win 7 x64 de pe calculatorul din contabilitate m-a trezit la realitate întrebîndu-mă "ce e aia 16 bit"???
  Bineînțeles: înjurături, DosBox, Norton Commander (nu era nevoie, dar just for fun), FoxPro și configurarea întregului setup pentru a fi "user friendly".

  Cred ca ăștia de la Ministerul Educației au încuiat un IT-ist în subsol prin anii 90 și de atunci au uitat de el...
   
 18. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Stiu ca s-a mai discutat, insa nu gasesc threadul, vreau si eu sa cumpar un card SDHC sau SDXC cu viteza mare de scriere (tras RAW in rafala pana golesc bateriile la blitz gen). Nu fac poze in rafala, dar as vrea sa am un card care sa poata face asta fara prea mare efort. In ofertele romanesti vad 2 modele:

  Sandisk diverse capacitati, clasa 10
  - 30 MB /sec
  - 45 MB/sec
  - 95 MB/sec

  Lexar clasa 10 200X :biggrin:

  Mai sunt ceva Sony pe ici pe colo, insa acelea nu ma intereseaza, pt ca nu sunt in lista recomandata de Nikon, deci ce aleg? Conteaza brandul sau merg pe ieftin, rapid si cat mai incapator?
   
 19. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Ăsta e unul din thread-uri, dar cel mai rapid SD pe care-l am e Sony "94MB/s", care e de fapt ~40MB/s scriere. Era mai ieftin când l-am luat eu (sub 100 de lei), l-am luat special pentru că era cel mai ieftin în acea perioadă. Acum aș lua o căciulă de Lexar-uri, dacă ar fi după modul meu te utilizare (în principal JPEG).

  Eu consider cardurile consumabile, iau ce e mai ieftin. Cu un card rapid 7D-ul poate trage 8 RAW-uri pe secundă vreo 4-5 secunde (și JPEG-uri până se termină cardul), dar un astfel de card e de 3-4x mai scump decât ce folosesc eu (de 10MB/s, cu care sunt limitat la vreo 90 de JPEG-uri în rafală). Pe de altă parte, nu car laptop and stuff în vacanță, așa că trebuie să fie încăpătoare, și multe (dacă îmi crapă vreunul, să am cu ce-l înlocui, că nu-s magazine de CF-uri pe toate coclaurile).
   
  Last edited by a moderator: Feb 16, 2016
 20. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Vezi aici detaliile lămurite de miahi. Pe scurt, Class 10 nu mai spune nimic, caută și U1 și UHS-I (dar nu UHS-II).

  Separat, am folosit cu încredere Lexar în Nikon, dar după câțiva ani au crăpat pe rând. Sandisk-urile m-au ținut și mai puțin. Momentan lucrez cu Kingmax-uri „waterproof” roz (nu înțeleg la ce mă ajută un card waterproof, dar fie :biggrin:) destul de ok. Următoarele vor fi Sony.
   
  Last edited: Feb 16, 2016
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice