Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. bogdan192

  bogdan192 Membru Senior

  Camus a fost comunist cu carnet de partid.
  Una din influentele majore ale lui Marx a fost Rousseau. Una sanatoasa.
  Chomsky se declara singur un adept al socialismului anarhic (aka libertarianism de stanga).

  Socialismul si comunismul nu au absolut nici o legatura.

  Vezi tu, aici e frumusetea democratiei. E greu de tot de pervertit si de obicei se lasa cu capatani sparte daca se prind peonii. Socialismul e asa de frumos pe hartie si asa de hidos cand e pus in practica...
   
 2. _~_

  _~_ Membru

  Da, Camus a avut carnet de partid. Până l-au dat afară pentru că nu reprezenta interesele partidului, ci cu totul altceva. Scrierile lui Camus neagă doctrina comunistă.

  Marx a avut multe influențe, incluzând Voltaire, Goethe, Hegel, Aristotel (!!), și ăsția sunt comuniști? Da, Chomsy e anarho-sindicalist, din nou, legătura cu comunismul care este?

  Nu inversa relația dintre socialism și comunism, nu iese, merge într-un singur sens.
   
 3. bogdan192

  bogdan192 Membru Senior

  Adica din comunism nu poti da vreodata in socialism vrei sa zici, ca nu mai ramane nimic in urma, si ce ramane e stricat/pervertit. Vezi Romania Sau Cuba. Sau URSS. Ca invers ne-a aratat istoria ca merge.
   
 4. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  :yawn: You guys have a point, sau doar discutați discuții să vedeți cine are „dreptate” și „mai multă”/„mai mare”?

  Da, asta e o întrebare care mi-o pun din când în când, de multă vreme încoace. :smile:

  O alta este legată de stocarea în masă, ca backup. Cum zicea ~ altundeva, backup-ul îl faci pe un mediu care să țină mai mult decât hard discul. Mbun, să zicem că în anumite grupuri se folosea banda magnetică și-n altele DVD-urile; dar discurile-s acum mari, date avem o grămadă, iar backup-urile pe benzi/DVD-uri nu mai prea sunt eficiente. So, care e ză next thing?
   
 5. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Are cineva experienta cu mult laudatul program casa verde? Cica da guvernu' cate 6000 de lei pentru panouri solare, utilizabile doar pentru apa calda, absolut total rambursabili.
  Banuiesc ca nervii facuti cu dosarele si interactiunea cu personajele de la agentia pt. protectia mediului o sa fie priceless insa asa...la inceput de an parca ma cam bate gandul sa incerc.
   
 6. ipman

  ipman Membru Senior

  Programul pana acum se adreseaza doar persoanelor juridice. Si pe langa asta, am eu o banuiala (neverificata) ca panourile trebuie sa aiba o origine sanatoasa (a se citi firme "agreeate").
   
 7. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy


  Aceasi lucru l-am auzit si eu, ca trebuie facut cu firme agreate, insa asta e...
  Oricum in Iasi cel putin, am impresia ca mai toti "cotizeaza" asa ca nu ar fi o problema sa aleg pe unii mai breji.
   
 8. Jaffar

  Jaffar Wizard

  Finul meu si-a pus ca persoana fizica. Daca vreti, cer mai multe detalii.
   
 9. ipman

  ipman Membru Senior

  Chiar te rog, e interesant. Cele pentru apa calda ating eficiente ridicate.
  Pe de alta parte e 5000ron un panou Bosch in magazin fara nici o subventie.
   
 10. bogdan192

  bogdan192 Membru Senior

  @puter: Cloud?
   
 11. ipman

  ipman Membru Senior

  @puter: RAID sau un concept asemanator?
   
 12. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Pentru cloud încă nu avem conexiuni suficient de rapide ca să faci backup la zeci, sute, mii de GB. RAID e redundanță on-line, dar ca back-up care să poată fi transportat și stocat off-site, ce folosesc? Un alt disc care poate suferi de aceleași probleme ca și cel de pe care copiez?

  Poate să pun problema altfel: care ar fi tehnologia modernă echivalentă cu o unitate de bandă de acum 10-15 de ani? :smile:
   
 13. _~_

  _~_ Membru

  Pe unde am mai lucrat eu se folosesc tot benzi, o bandă din ziua de astăzi are 1-5TB și are o rată de transfer de 240MB/sec. Proporțional cu capacitatea, sunt mai scumpe decât erau acum 15 ani, așa că din ce în ce mai puțini fac asta. Mai des se folosește redundanță on-line, cross site, fără backup tradițional.

  Acasă țin datele într-un pool ZFS RAID Z2, fără backup tradițional. Nu-mi place că sunt susceptibil la potențiale bug-uri ZFS (în 6 ani, n-a fost nici unul) așa că datele cele mai importante le țin și în Venti cu arenele sealed salvate pe discuri magnetice mirrored (discurile astea le țin offline).

  În ZFS am foarte multe date, mulți TB, în Venti am mult mai puțin, puține date îmi sunt cu adevărat importante.
   
 14. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  RAID software e transportabil; de pilda un RAID5 software sub Windows poate fi importat pe orice masina cu Windows server 2003+ si suficiente porturi SATA libere. La fel si ZFS, tocmai am sters discul de boot de la NAS (Freenas) si am facut altul cu alta versiune, a luat vreo 2-3 minute sa import volumele si sa pun la loc shares si permissions cu boot cu tot. Daca nu vrei FreeNAS restaurezi pe OpenSolaris etc.

  Daca as avea date cu adevarat importante (nu prea am, pozele le tin in 2 copii din care una ReadOnly pe alt computer cu RAID5) as face un RAID5 (daca sunt multe) sau un singur HDD, puse in dulap. Daca si securitatea e foarte importanta as folosit TrueCrypt sau ceva similar, dar chiar nu am asemenea date.
   
 15. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

 16. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Cum trecem la IPv6?
  1. Chiar trebuie sa trecem la IPv6 acasa? De ce?
  2. Daca incercam, cum o facem:
  - tinem si IPv4 sau nu? De ce?
  - cum ne asiguram ca toate echipamentele sunt compatibile IPv6? Eu de pilda am vreo 3 routere wireless, unele mai vechi; la fel un DVR care nu stie sigur v6 in interfata (e un Linux embeded fara acces la shell)
  - cum testam ca totul merge bine?
  - cum mai facem chestii simple gen http://192.168.1.1 pentru a administra routerul? Adrese IPv6 chiar nu o sa tin minte si nici de 7 mii de bookmarks nu am chef, vreau ceva simplu, gen v4 (deci tin si v4?)
  - watchouts? tips and tricks?

  Eu stiu cum functioneaza una si alta, dar acum 15 ani cand am trecut de pe IPX/SPX pe TCP/IP mi-a luat ceva vreme sa fac totul bine, nu a fost perfect din prima zi.
  PS. Merita un thread separat?
   
 17. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Nu te obligă nimeni să treci. IPv4 va mai exista ceva vreme.
  Da, ţinem. Trecerea nu se va face peste noapte şi nu te opreşte nimeni să foloseşti atât v4 cât şi v6. Dimpotrivă, e chiar recomandat.
  Ne uităm în manual şi pe site-ul producătorului.
  DNS. Sau v4. Sau ambele (mai bine).
   
 18. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Eu am activat IPv6 la conexiunea PPPOE de la RDS, mai mult de plictiseala. Nu am observat nici o schimbare (cu exceptia adreselor interfetelor). Prea putine servere folosesc IPv6.
   
 19. Pache

  Pache Administrator Sugar daddy

  Vreau să cumpăr de pe Amazon.com un minikeyboard Lenovo. Preţul cel mai bun este la un seller din Asia, GU CHENG. Voi plăti taxe vamale pentru acest tip de produs? Dacă da, care va fi valoarea acestora? În Europa, nu se găseşte acest produs momentan (din căutările mele).
   
 20. _~_

  _~_ Membru

  Plătești numai TVA, trebuie să arăți factura vameșului.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice