Întrebări pe care ni le punem de mult

Camus a fost comunist cu carnet de partid.
Una din influentele majore ale lui Marx a fost Rousseau. Una sanatoasa.
Chomsky se declara singur un adept al socialismului anarhic (aka libertarianism de stanga).

Socialismul si comunismul nu au absolut nici o legatura.

Vezi tu, aici e frumusetea democratiei. E greu de tot de pervertit si de obicei se lasa cu capatani sparte daca se prind peonii. Socialismul e asa de frumos pe hartie si asa de hidos cand e pus in practica...
 
Da, Camus a avut carnet de partid. Până l-au dat afară pentru că nu reprezenta interesele partidului, ci cu totul altceva. Scrierile lui Camus neagă doctrina comunistă.

Marx a avut multe influențe, incluzând Voltaire, Goethe, Hegel, Aristotel (!!), și ăsția sunt comuniști? Da, Chomsy e anarho-sindicalist, din nou, legătura cu comunismul care este?

Nu inversa relația dintre socialism și comunism, nu iese, merge într-un singur sens.
 
Adica din comunism nu poti da vreodata in socialism vrei sa zici, ca nu mai ramane nimic in urma, si ce ramane e stricat/pervertit. Vezi Romania Sau Cuba. Sau URSS. Ca invers ne-a aratat istoria ca merge.
 
:yawn: You guys have a point, sau doar discutați discuții să vedeți cine are „dreptate” și „mai multă”/„mai mare”?

Da, asta e o întrebare care mi-o pun din când în când, de multă vreme încoace. :smile:

O alta este legată de stocarea în masă, ca backup. Cum zicea ~ altundeva, backup-ul îl faci pe un mediu care să țină mai mult decât hard discul. Mbun, să zicem că în anumite grupuri se folosea banda magnetică și-n altele DVD-urile; dar discurile-s acum mari, date avem o grămadă, iar backup-urile pe benzi/DVD-uri nu mai prea sunt eficiente. So, care e ză next thing?
 
Are cineva experienta cu mult laudatul program casa verde? Cica da guvernu' cate 6000 de lei pentru panouri solare, utilizabile doar pentru apa calda, absolut total rambursabili.
Banuiesc ca nervii facuti cu dosarele si interactiunea cu personajele de la agentia pt. protectia mediului o sa fie priceless insa asa...la inceput de an parca ma cam bate gandul sa incerc.
 
Programul pana acum se adreseaza doar persoanelor juridice. Si pe langa asta, am eu o banuiala (neverificata) ca panourile trebuie sa aiba o origine sanatoasa (a se citi firme "agreeate").
 
În cadrul acestui Program, poate aplica solicitantul care îndeplineşte următoarele condiţii:
este persoană fizică care îşi are domiciliul pe teritoriul României;
este proprietar/coproprietar al imobilului pe/în care se implementează proiectul; imobilul trebuie să nu facă obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică;
nu are obligaţii restante la bugetul de stat, bugete locale, conform legislaţiei naţionale în vigoare;
în activitatea desfăşurată anterior începerii proiectului nu a încălcat dispoziţiile legale privind protecţia mediului şi nu sponsorizează activităţi cu efect negativ asupra mediului.


Aceasi lucru l-am auzit si eu, ca trebuie facut cu firme agreate, insa asta e...
Oricum in Iasi cel putin, am impresia ca mai toti "cotizeaza" asa ca nu ar fi o problema sa aleg pe unii mai breji.
 
Chiar te rog, e interesant. Cele pentru apa calda ating eficiente ridicate.
Pe de alta parte e 5000ron un panou Bosch in magazin fara nici o subventie.
 
Pentru cloud încă nu avem conexiuni suficient de rapide ca să faci backup la zeci, sute, mii de GB. RAID e redundanță on-line, dar ca back-up care să poată fi transportat și stocat off-site, ce folosesc? Un alt disc care poate suferi de aceleași probleme ca și cel de pe care copiez?

Poate să pun problema altfel: care ar fi tehnologia modernă echivalentă cu o unitate de bandă de acum 10-15 de ani? :smile:
 
Pe unde am mai lucrat eu se folosesc tot benzi, o bandă din ziua de astăzi are 1-5TB și are o rată de transfer de 240MB/sec. Proporțional cu capacitatea, sunt mai scumpe decât erau acum 15 ani, așa că din ce în ce mai puțini fac asta. Mai des se folosește redundanță on-line, cross site, fără backup tradițional.

Acasă țin datele într-un pool ZFS RAID Z2, fără backup tradițional. Nu-mi place că sunt susceptibil la potențiale bug-uri ZFS (în 6 ani, n-a fost nici unul) așa că datele cele mai importante le țin și în Venti cu arenele sealed salvate pe discuri magnetice mirrored (discurile astea le țin offline).

În ZFS am foarte multe date, mulți TB, în Venti am mult mai puțin, puține date îmi sunt cu adevărat importante.
 
RAID e redundanță on-line, dar ca back-up care să poată fi transportat și stocat off-site, ce folosesc?
RAID software e transportabil; de pilda un RAID5 software sub Windows poate fi importat pe orice masina cu Windows server 2003+ si suficiente porturi SATA libere. La fel si ZFS, tocmai am sters discul de boot de la NAS (Freenas) si am facut altul cu alta versiune, a luat vreo 2-3 minute sa import volumele si sa pun la loc shares si permissions cu boot cu tot. Daca nu vrei FreeNAS restaurezi pe OpenSolaris etc.

Daca as avea date cu adevarat importante (nu prea am, pozele le tin in 2 copii din care una ReadOnly pe alt computer cu RAID5) as face un RAID5 (daca sunt multe) sau un singur HDD, puse in dulap. Daca si securitatea e foarte importanta as folosit TrueCrypt sau ceva similar, dar chiar nu am asemenea date.
 
Cum trecem la IPv6?
1. Chiar trebuie sa trecem la IPv6 acasa? De ce?
2. Daca incercam, cum o facem:
- tinem si IPv4 sau nu? De ce?
- cum ne asiguram ca toate echipamentele sunt compatibile IPv6? Eu de pilda am vreo 3 routere wireless, unele mai vechi; la fel un DVR care nu stie sigur v6 in interfata (e un Linux embeded fara acces la shell)
- cum testam ca totul merge bine?
- cum mai facem chestii simple gen http://192.168.1.1 pentru a administra routerul? Adrese IPv6 chiar nu o sa tin minte si nici de 7 mii de bookmarks nu am chef, vreau ceva simplu, gen v4 (deci tin si v4?)
- watchouts? tips and tricks?

Eu stiu cum functioneaza una si alta, dar acum 15 ani cand am trecut de pe IPX/SPX pe TCP/IP mi-a luat ceva vreme sa fac totul bine, nu a fost perfect din prima zi.
PS. Merita un thread separat?
 
1. Chiar trebuie sa trecem la IPv6 acasa? De ce?
Nu te obligă nimeni să treci. IPv4 va mai exista ceva vreme.
- tinem si IPv4 sau nu? De ce?
Da, ţinem. Trecerea nu se va face peste noapte şi nu te opreşte nimeni să foloseşti atât v4 cât şi v6. Dimpotrivă, e chiar recomandat.
- cum ne asiguram ca toate echipamentele sunt compatibile IPv6? Eu de pilda am vreo 3 routere wireless, unele mai vechi; la fel un DVR care nu stie sigur v6 in interfata (e un Linux embeded fara acces la shell)
Ne uităm în manual şi pe site-ul producătorului.
- cum mai facem chestii simple gen http://192.168.1.1 pentru a administra routerul? Adrese IPv6 chiar nu o sa tin minte si nici de 7 mii de bookmarks nu am chef, vreau ceva simplu, gen v4 (deci tin si v4?)
DNS. Sau v4. Sau ambele (mai bine).
 
Eu am activat IPv6 la conexiunea PPPOE de la RDS, mai mult de plictiseala. Nu am observat nici o schimbare (cu exceptia adreselor interfetelor). Prea putine servere folosesc IPv6.
 
Vreau să cumpăr de pe Amazon.com un minikeyboard Lenovo. Preţul cel mai bun este la un seller din Asia, GU CHENG. Voi plăti taxe vamale pentru acest tip de produs? Dacă da, care va fi valoarea acestora? În Europa, nu se găseşte acest produs momentan (din căutările mele).
 
Back
Top