Sennheiser HD-448.
Deci au aterizat, le-am pipait, le-am masurat, le-am pus sa se prajeasca la nivel mare, semnal folosit - Magic FM, am de gand sa le ard non-stop vreo patru zile fara pauze majore.
Made in Chhhh... dar deja suntem obisnuiti cu ideea.
Primele impresii despre cum sunt construite:
Foarte usoare, stau excelent pe ureche, le-ai pus si ai uitat de ele (cu exceptia faptului ca transpiri inauntru, mai ales zilele astea). Earpad-urile (circumaurale) poate o idee cam mici, in sensul ca mie imi vin fixe dar recunosc ca n-am pavilioane de godzila. Din pacate buretii aia par extraordinar de fragili si predispusi la uzura. Asa-zisa izolare fonica este numai in mintea celor de la Senn, se aude usor ce-i pe afara chiar daca putin mai incet decat fara casti. 99% plastic, bine macar ca au avut bunul simt sa bage numai putin argintiu si ala matuit cum trebuie, sa nu ramana degete pe el. Imposibil de desfacut, tare mi-e frica sa nu fie lipite din fabricatie...
Plasticul este totusi turnat bine, fara scame sau bavuri, pare destul de solid si nu vibreaza nimic la nivel mare de auditie.
Per total, ca aspect si constructie arata ca orice casca bunicica
de supermarket dar la un pret de 2..3x mai mare.
Electric acum:
Le-am pus imediat sa le masor impedanta F(frecventa). De ce? Sunt curios daca se modifica ceva dupa rodaj. Am observat imediat o diferenta de 2 ohmi intre cele doua canale, frecventa de rezonata la 100Hz, fara neuniformitati majore ale curbei de impedanta peste aceasta frecventa. Eu le-as aprecia ca bine imperecheate, o sa aduc graficele luni, impreuna cu cele de dupa rodaj.
Si acum intrebarea fireasca: cum suna? Acestui aspect am dat foarte putina importanta, castile fiind nerodate si de asemenea eu fiind impotriva "primelor impresii". Totusi pot spune urmatoarele: desi mi-a fost frica inainte de a le cumpara ca vor avea lipsa pe basi, am constatat ca lucrurile nu stau tocmai asa, adica basul este fix cat trebuie, fara exagerari de discoteca. Sunetul imi pare echilibrat, inaltele sunt ok, inca nu am bagat Shhhhpanishhhh Harlem pe ele. Despre soundstage nu are rost sa discutam avand in vedere ca sunt casti si nu boxe. Toate instrumentele iti canta in cap, vai de creierul meu. Am sesizat totusi o mica asprime (gajaiala) in sunet, la nivel mare de auditie - distorsiuni neliniare. Sper ca vor dispare dupa rodaj. Inca un lucru pozitiv: am constatat ca oricum ai apasa pe ele, sunetul nu se modifica. Spun asta deoarece la alte casti si in special la cele care vin "peste ureche", basul creste in draci imediat cum le apesi cu degetul pe urechi.
Cam asta ar fi deocamdata. O sa le masor la fiecare 24 de ore sa vedem cum evolueaza. Si de asemenea eu as spune ca nu prea merita 240 RON, parca 150 RON ar fi fost pretul corect. Zic si eu...