Căşti - experienţe personale

De unde le-ai luat? De la video-s? Eu de la ei am luat peste 10 perechi de casti (pentru mine si pentru diversi prieteni), nu au fost probleme, pretul e cel de pe site + 20RON transport, parca.
 
Să dau câteva date despre "țeapa" care am luat-o de curând cu o pereche de căști, infamele Ozone Oxid. Având în vedere schimbarea plăcii de sunet, hai să iau ceva să înfig în ea pe post de căști. Mi-au plăcut ca looks - bizonul din mine s-a trezi mugind înfometat - și le-am achiziționat. Totu` bine până acasă, când am descoperit că sunt... pe USB. The horror. The pain. The suffering. The.. etc.

Purced pe site la mygarage să văz review-ul tipului. Cică extins. Yea, right. Pe scurt, dă cu bashing-ul în toate cele 3 modele de căști Ozone - că-s bune pentru gaming dar foarte proaste pentru muzică. Niciodată nu am înțeles asta prea bine, probabil când te joci ți se dezactivează porțiunea audiofilă a creierului :mda: Deja eram deprimat și omw to /wrists. Am ezitat 2 zile până să le folosesc, bucurându-mă că Microlab-urile și-au revenit la viață prin intermediul Xonar-ului DX. No, dar vine momentul în care inevitabil trebe să lucru noaptea și nu pot face chestia asta "pe uscat". Inexorabil, mă apropii de cutia căștilor, le extrag. Hmm, USB-ul este gold plated. Foarte interesant.

Înfig căștile în primul port USB la îndemână - aka pe panoul frontal al carcasei, căutând înfrigurat CDul cu drivere prin cutia căștilor. Bad news everyone, nu e. Dar văd că cică s-au instalat. Whikey tango foxtrot, purced să mi le așez pe urechi. Comode, n-am ce zice. Investighez out-put-ul sistemului, văd că a instalat DAC-ul căștilor (care, apropos, este extrem de mic, cel mai probabil localizat în telecomanda pe fir) și a și comutat pe el. Deci plug-it-in-and-use-it, nu plug-and-pray. Uimit deja, pornesc agregatul virtual numit Foobar, încarc Metallica S&M și... supriză. Oi fi eu tologândac, dar mi se pare că sună foarte bine. Schimb pe Queen, Freddie Mercury se aude oarecum impecabil. Trec la Battlestar Galactica Cast and Crew CD... omg.

Pe scurt, se aud foarte decent pentru o pereche de căști la prețul respectiv care mai sunt și USB și-s încântat că o să am ce folosi la laptop. Amu tre` să m-apuc să caut unele clasice pentru desktop though. Un 8.5/10 overall.
 
De unde le-ai luat? ...

De la o oarecare firma de calculatoare (nu dau nume) aproape de casa, la aceiasi bani ca pe situl ala, economisind 20 RON transportul.

@Neo: Multumim pt. review-ul la.... chestiile alea. Pe care probabil ca n-o sa le cumpar niciodata. :biggrin:

INTREBARE: Un amplif standalone pt. casti are cineva?
 
Da, am eu un NAD C375BEE cu rezerva de putere suficienta pentru orice casca... altfel spus, nu ai iesire de casti la amplificator ?
 
Am stat şi eu în dubii între 238 şi 448... nu mai ştiu ce reviews m-au făcut să mă hotărăsc, cert e c-am luat 238, deşi sunt open şi au şi firul scurt. Dar sunt mulţumit cum se aud şi sunt confortabile. Contrar părerilor unora, suportă bass mai bine decât mă aşteptam, nu bubuie, nu nimic. Exact. Nu sunt pentru aşa ceva, poţi băga bass în ele dar nu prea are viaţă să zic aşa. Asta ca idee, că nu-s maniac cu bass-ul. Au, zic eu, detalii f bune.
Btw, unul din motive la vremea aia a fost să le pot folosi la un SE W810... mi-a trecut imediat după ce le-am conectat la el. Waaay too bad signal for them... :tongue:
 
INTREBARE: Un amplif standalone pt. casti are cineva?
Nu ai nevoie de amplif pe Senn-urile alea. Eu nu am observat decat diferente de volum intre Xonar si iesirea de casti a amplifului in alea 15 min cat am ascultat in casti de cand mi-am luat boxe.:smile:

Cosmine, nu e vorba numai de rezerva de putere. Cred ca stii asta.:smile: HD650 (casti ineficiente, 300ohmi) face destul zgomot si dintr-un Xonar.

Si eu sunt in cautarea unui rig de casti, pentru cand vin la toamna in Buc.
In domeniul asta sunt mai norocos, am un prieten cu multe modele de casti, deci am cum sa ascult, inainte sa cumpar. Amicul asta al meu are copil mic, deci a fost nevoit sa vanda boxele. Am ascultat la el multe jucarii: lavry, rockna, benchmark, d7000, hd650, k701, hf-2, AT, ceva amplifuri SS, lampi, etc. Pervers de scumpe:frown:, dar pot sa spun ca suna foarte misto si diferit in acelasi timp. Daca va intereseaza castile alea, as putea eu sa va spun o parere in 2-3 randuri.
 
Stiu ca nu-i vorba numai de putere dar pe vechiul NAD de 50W am ascultat inclusiv casti foarte dificile si intotdeauna au sunat impecabil; sigur, daca intram in fineturi audiofile gen "caldura lampilor" probabil nu au asa ceva, dar la "condus" corect o casca nici nu se pune problema sa nu poata.
 
Sennheiser HD-448.

Deci au aterizat, le-am pipait, le-am masurat, le-am pus sa se prajeasca la nivel mare, semnal folosit - Magic FM, am de gand sa le ard non-stop vreo patru zile fara pauze majore.

Made in Chhhh... dar deja suntem obisnuiti cu ideea.

Primele impresii despre cum sunt construite:

Foarte usoare, stau excelent pe ureche, le-ai pus si ai uitat de ele (cu exceptia faptului ca transpiri inauntru, mai ales zilele astea). Earpad-urile (circumaurale) poate o idee cam mici, in sensul ca mie imi vin fixe dar recunosc ca n-am pavilioane de godzila. Din pacate buretii aia par extraordinar de fragili si predispusi la uzura. Asa-zisa izolare fonica este numai in mintea celor de la Senn, se aude usor ce-i pe afara chiar daca putin mai incet decat fara casti. 99% plastic, bine macar ca au avut bunul simt sa bage numai putin argintiu si ala matuit cum trebuie, sa nu ramana degete pe el. Imposibil de desfacut, tare mi-e frica sa nu fie lipite din fabricatie... :frown: Plasticul este totusi turnat bine, fara scame sau bavuri, pare destul de solid si nu vibreaza nimic la nivel mare de auditie.

Per total, ca aspect si constructie arata ca orice casca bunicica de supermarket dar la un pret de 2..3x mai mare.

Electric acum:

Le-am pus imediat sa le masor impedanta F(frecventa). De ce? Sunt curios daca se modifica ceva dupa rodaj. Am observat imediat o diferenta de 2 ohmi intre cele doua canale, frecventa de rezonata la 100Hz, fara neuniformitati majore ale curbei de impedanta peste aceasta frecventa. Eu le-as aprecia ca bine imperecheate, o sa aduc graficele luni, impreuna cu cele de dupa rodaj.

Si acum intrebarea fireasca: cum suna? Acestui aspect am dat foarte putina importanta, castile fiind nerodate si de asemenea eu fiind impotriva "primelor impresii". Totusi pot spune urmatoarele: desi mi-a fost frica inainte de a le cumpara ca vor avea lipsa pe basi, am constatat ca lucrurile nu stau tocmai asa, adica basul este fix cat trebuie, fara exagerari de discoteca. Sunetul imi pare echilibrat, inaltele sunt ok, inca nu am bagat Shhhhpanishhhh Harlem pe ele. Despre soundstage nu are rost sa discutam avand in vedere ca sunt casti si nu boxe. Toate instrumentele iti canta in cap, vai de creierul meu. Am sesizat totusi o mica asprime (gajaiala) in sunet, la nivel mare de auditie - distorsiuni neliniare. Sper ca vor dispare dupa rodaj. Inca un lucru pozitiv: am constatat ca oricum ai apasa pe ele, sunetul nu se modifica. Spun asta deoarece la alte casti si in special la cele care vin "peste ureche", basul creste in draci imediat cum le apesi cu degetul pe urechi.

Cam asta ar fi deocamdata. O sa le masor la fiecare 24 de ore sa vedem cum evolueaza. Si de asemenea eu as spune ca nu prea merita 240 RON, parca 150 RON ar fi fost pretul corect. Zic si eu...
 
Sennheiser HD-448.

Deci au aterizat, le-am pipait, le-am masurat, le-am pus sa se prajeasca la nivel mare, semnal folosit - Magic FM, am de gand sa le ard non-stop vreo patru zile fara pauze majore.
Nu le lasa chiar non-stop. E posibil sa se incalzeasca prea mult bobina si sa se ovalizeze.

Din pacate buretii aia par extraordinar de fragili si predispusi la uzura.
La mine se prezinta bine dupa aproape 3 ani in care au fost tavalite:smile:. Evident, nu mai sunt ca la inceput, dar si asa sunt confortabile.

Asa-zisa izolare fonica este numai in mintea celor de la Senn, se aude usor ce-i pe afara chiar daca putin mai incet decat fara casti.
Sa stii ca din poze, HD448 nu prea arata a casca inchisa.:biggrin:

99% plastic, bine macar ca au avut bunul simt sa bage numai putin argintiu si ala matuit cum trebuie, sa nu ramana degete pe el.
Sa vezi cum la HD650 scilipiciu ala e neuniform si are scame:smile:

Le-am pus imediat sa le masor impedanta F(frecventa). De ce? Sunt curios daca se modifica ceva dupa rodaj. Am observat imediat o diferenta de 2 ohmi intre cele doua canale, frecventa de rezonata la 100Hz, fara neuniformitati majore ale curbei de impedanta peste aceasta frecventa. Eu le-as aprecia ca bine imperecheate, o sa aduc graficele luni, impreuna cu cele de dupa rodaj.
LOL. Eram sigur ca vei face asta:tongue:

desi mi-a fost frica inainte de a le cumpara ca vor avea lipsa pe basi, am constatat ca lucrurile nu stau tocmai asa, adica basul este fix cat trebuie, fara exagerari de discoteca
Mai toate castile Senn au bas destul, uneori prea mult. Dupa rodaj va fi si mai mult:biggrin:
Despre soundstage nu are rost sa discutam avand in vedere ca sunt casti si nu boxe.
Corect. Castile nu au nici cea mai vaga notiune de soundstage. La Senn, soundstage-ul e un ecou de pestera:smile:)
 
Bun, deci deja lumea a inceput sa modeze 448-urile si DA, userul ZMD (care a propus modul AICI - vezi pe la mijlocul topicului) este roman din Romania. :biggrin: Tot acolo si cateva poze cu interiorul, instructiuni de dezasamblare, etc...

Partea proasta e ca inginerii de la Senn si-au facut bine temele si pana la urma lumea cu inclinatii audiofile a revenit la configuratia initiala, chiar daca modul poate baga bas la greu. Good job Senn. :biggrin:

PS: Cu ovalizarea bobinelor: prefer sa le ovalizez acum decat dupa ce ies din garantie. :smile: Exista OPC, le-am luat pe persoana fizica, nu?
 
Deci, dupa trei zile de burnin, pot afirma cu tarie ca nu s-a modificat ABSOLUT NIMIC in graficul impedantei. Nada. Zero. Rien. Masoara fix ca in prima zi. Totusi piticul din creier imi spune ca se aud mai bine decat out-of-the-box. Imi pare rau ca n-am cum sa le masor distorsiunile, in lipsa de asa ceva. Caut sponsori. Se ofera cineva? :goofy:
 
Aveți idee cine importă Bose la noi? Un amic s-a îndrăgostit de niște căști de 200€ și vrea să le ia cât mai repede. Am găsit ceva pe site-uri, dar nimic în stoc.
 
Ce m-a nelămurit la datasoft e faptul că pe site au la prezentare doar căștile astea. L-am îndrumat către unul din magazinele de la contact, vom vedea.
 
Caut si eu niste casti semi-Hi-Fi rezistente, care nu se baga in ureche, insa stau foarte bine pe cap si izoleaza fonic cat de mult se poate.
Utilizare: la fitness, ca ma dispera aia cu rahaturile lor de hause bum-bum, nu suport, vrea sa dau din toate cele pe muzica de-mi place mie fara sa aud niste basi odiosi.
Any advice? Mie pana acum imi plac AKG K514 ca aspect, pret si specificatii oficiale, urmeaza review-urile. Btw, asa ceva poate fi conectat la un MP3 player / telefon, face ala fata?
 
Am nevoie de niste casti portabile. Vor fi folosite in medii zgomotoase (masina/tren/metrou/bicicleta/etc.).

Ca idee, pana acum am folosit castile de la iPod, deci sunt cam afon in domeniul asta.
"Doapele" sunt confortabile? Nu pica usor din ureche? Ar fi indicat sa caut ceva gen IE8 (cu firul peste ureche)?

Vreo recomandare? Bugetul e undeva pe la 4-500 RON.
 
Sper doar că nu conduci cu doapele-n urechi :biggrin:

Erau niște chestii de la Senn, IE8 ar fi foarte ok. Eu nu recomand chestiile de băgat în urechi pentru simplul motiv că nu sunt tocmai igienice, confortabile doar dacă au mai multe dopuri de dimensiuni diferite disponibile (niciodată nu m-am împăcat cu chestiile default).

Poți căuta tot Senn sau JVC, sunt unele care se laudă că ar izola fonic și sunt și foldable și se înscriu și-n bugetul tău. Nu știu despre disponibilitatea în ro, tho.
 
Back
Top