Căşti - experienţe personale

Eram recent în căutarea unor căști noi pentru PC și am mers pe Audio-Technica ATH-AVC500, care sunt în jur de 300 lei. Nu sunt vreun mare audiofil sau cunoscător în materie de căști, dar, față de alte modele pe care le-am mai avut din gama asta de preț, astea m-au surpins plăcut. Le trag printr-un DAC FiiO E10K.

Două aspecte vreau să subliniez: sunt foarte comode, iar construcția pare solidă, și individualizează foarte bine instrumentele. Aici recunosc un oarecare bias al ‘testelor’ pe technical death metal, deci e posibil să fie și de la producție, dar în general sunetul mi s-a părut detaliat indiferent ce am ascultat.

Am mai luat de curând o pereche de Edifier X5, care sunt intraaurale fără fir (primele de genul ăsta pe care le încerc) și vreo 150 lei. Aici m-a interesat în primul rând o construcție decentă, pentru că în general modelele pe care le-am văzut în zona asta de preț par cadou la punga de pufuleți. Iar X5 stau foarte bine la construcție și finisaje, inclusiv cutiuța, care în schimb pare mai șubredă la pipăit din cauza plasticului subțire.

Nu le-am testat foarte mult, dar pare că stau bine la voce (gen convorbiri și podcasturi), și mai puțin bine la muzică față de intraaurale cu fir la același preț - eu am avut de-a lungul timpului doar modele Sony și Sennheiser, iar alea sunt net superioare la muzică.
 
Back
Top