Căşti - experienţe personale

wirespot

Membru Senior
Joined
Oct 13, 2006
Location
Bucureşti
Mă bucur că nu ţi-am dat Sennheiser EH-150 ale mele, că oricît de afon sînt eu se simte diferenţa faţă de Plantronics, sunetul e mai "bogat" la Sennheiser şi mai "plat" la celelalte. Bine, pentru mine targetul erau căşti de gaming deci nu conta. Dar în caz că se mai gîndeşte cineva să folosească acele Plantronics pentru muzică, părerea mea neavizată este: no way.

Alt neajuns ar fi că banda de legătură e destul de delicată, deşi în poze pare groasa şi solidă. Şi am găsit vreo 2-3 pe net care ziceau că după cîteva luni de scos cu o singură mînă de pe cap s-a rupt.

Altfel, strict pentru gaming, sînt foarte ok: uşoare, comode, microfon bun, mute şi volum pe fir, firul nu este exagerat de lung (pentru mine e un plus) şi e gros şi solid.

Şi apropo, că se vorbea de wireless.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Nici acolo nu menţionează dacă sunt stereo sau mono. Pe mine m-a speriat ideea de mono, de-aia am lăsat-o baltă.
În altă ordine de idei, am impresia că sunt mai tare de urechi, eu n-am observat nicio diferenţă în materie de sunet între Sennheiser de 200 RON şi Plantronics de 120 RON. Poate la Sennheiser pare bas-ul un pic mai puternic, să zicem. În rest, la meme Marie, mais autrement coiffee :smile:
E cazul să-mi fac nişte analize auditive?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Nope, doar să-ți mai educi puțin urechile, că nu s-a născut nimeni audiofil. Cine ajunge să diferențieze perechile de căști sau boxele între ele are o grămadă de ore de audiții atente - adică nu joci Quake în timp ce asculți :biggrin: - și cu mai multe genuri muzicale incluse :smile:

Sugestii pentru căști bluetooth stereo?
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Nokia BH-500

Sugestii pentru căști bluetooth stereo?
Eu am asta de vreo trei sau patru ani. Sînt foarte mulțumit, mai ales dacă-i schimbi căștile cu care vine (eu am acum Sennheiser CX-95). Ce nu-mi place e că microfonul e omnidirecțional și e aproape imposibil să fii auzit dacă e zgomot în jurul tău.
Altfel, calitatea audio e mult peste medie, e foarte okay pentru VoIP cu un PC și bateria încă ține foarte mult.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Am făcut nişte teste/audiţii.
Sennheiser HD 215, placă de sunet onboard.
Luat un CD audio (original, pentru interesaţi: Dent - Verstarker), rip-uit cu EAC ca FLAC (100%) şi tura a doua ca MP3 256 Kbit, CBR.
Am pus în playlist întreg albumul cu melodiile intercalate (track 1 FLAC, Track 1 MP3, etc...) şi erau ceva diferenţe sesizabile.
Ca să elimin autosugestia, am pornit shuffle şi am încercat să ghicesc fiecare melodie (e MP3 sau e FLAC?). După fiecare încercare, ştergeam din playlist ambele variante ale melodiei, pentru a evita repetiţiile. Poate am avut bulan, dar 13 din 17 melodii le-am ghicit. Asta înseamnă că prind diferenţele sau tot ce am făcut e un mare bullshit? :smile:
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Ripeaza (by EAC) melodia de test -> WAV1.WAV. Converteste VAW1.WAV -> GIGI.MP3 (Audioactive Production Studio care are codec Fraunhoffer original sau altceva ca lumea). Din nou fa GIGI.MP3 -> WAV2.WAV (tot cu Audioactive Production Studio sau altceva ca lumea, nu winamp). Compara urechiometric cele doua WAV folosind WinABX in mod de lucru ABX. Abia dupa aia poti sa ne comunici rezultatele. Spor.
 

wirespot

Membru Senior
Joined
Oct 13, 2006
Location
Bucureşti
Din cîte înţeleg el sugerează că a deosebi o melodie lossless de una lossy nu e mare brînză, şi adevărata artă e să deosebeşti un rip lossy de altul şi mai naşpa (encodat de 2 ori).

Treaba cu ABX nu e cu nimic diferită de ce-a făcut tu, din cîte înţeleg eu teoria comparaţiilor ABX: se alege aleator una dintre variante şi tu trebuie să ghiceşti care e.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Păi stai aşa; eu nu vreau să ajung artist în detectare de fake-uri losless, ci doar să mă prind dacă-s tare de urechi au ba. Aşa că întreb din nou: ajunge ce-am făcut eu? Rezultă că pot deosebi un mp3 de un losless?
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Treaba cu ABX nu e cu nimic diferită de ce-a făcut tu...
Depinde ce output plugin a selectat in Winamp (de ex...). Sunt diferente audibile / masurabile intre wav-out-ul default, directX, ASIO, kernel streaming, etc... plus setarile acestora (daca activezi sau dezactivezi de ex. controlul volumului). La WinABX cred ca trimite direct catre placa de sunet bypassand mixerul din windoze, ceva similar cu kernel streaming. Repet: cred. :smile:
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Sunt diferente audibile / masurabile intre wav-out-ul default, directX, ASIO, kernel streaming, etc...
aramdune s-ar rasuci in mormantul forumistic daca te-ar auzi spunand asta. Cum sa fie diferite? Sunt acelasi lucru, cica a si programat la ele :smile:.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Nu stiu la cine te referi dar eu am masurat diferentele (Windows 2000 pro) iar Cosmin_C (de ex.) probabil ca le-a si auzit. In timp ce WAV-out iti trece stream-ul audio prin mixerul windozului, kernel streaming il bypasseaza. Nu ma intreba de ce mixerul ala nenoroceste sunetul, asta poate raspunde altcineva.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Softul de redare și pluginul fac o diferență - găsisem la un moment dat câteva MP3-uri ce se auzeau impecabil cu Winamp pe căști, dar care pe două playere portabile diferite se auzeau cu artefacte pe unul, și cu o întrerupere definitivă la celălalt. Nuș' cum face Winamp decodarea și ce „netezește” în sunetul rezultat, dar mie mi-a fost clar că e un rezultat postprocesat față de ceea ce era în fișierul propriu-zis.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Probabil MP3 erau comprimate intr-un format nestandard (exista abateri de la standard care imbunatatesc calitatea) si nu era pe deplin suportat de playerul portabil.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Fie era formatul aiurea, fie erau chiar corupte. Însă Winamp tolera aceste probleme într-un mod insesizabil audio. Chiar îmi puneam problema cum naiba face de nu se aude glglitch-ul.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Winamp in sus, winamp in jos... Care versiune? Cu ce plugin de iesire? Cu ce setari? Diferentele sunt de la cer la pamant.
 
Top Bottom