Ok, castile le-am primit ieri. Cred ca tb. sa incep sa rup coletul in fata curierului, nu de alta dar au venit fara pouch - un motiv in plus pt. care le-am luat. Am sunat la firma si sunt suficient de draguti sa imi trimita un pouch de la un model expus pt. folosire in magazinul lor. Eu nu pot decat spera ca ale mele casti nu sunt dintr-alea expuse - le-am verificat pe toate partile si nu par utilizate, dar n-am ochi antrenat in asemenea detalii. Oricum, alegerea a fost a mea sa le pastrez, intrucat magazinul a inteles situatia si mi-au zis ca cel mai bine le returnez.
Le-am bagat la tv, care merge analog, si ce pot sa zic: toate canalele de muzica au un fasait deranjant, cel mai tare simtindu-se la KissTv. Cam intre 10-20% din volum, fasaitul este peste soundstage/cuvinte. In gama 30-50% din volumul tv-ului se aude cel mai bine muzica, dupa care urechile mele nu mai suporta volumul ridicat. Am constatat totusi ca la volum de 80% vorbele sunt prea tipate, adica distorsionari in gama de frecvente inalte. De ce nu au iesire de casti Microlaburile 7c ? Mi-ar fi placut sa simt bass-ul boxelor prin casti. Asa nu pot decat concluziona ca semnalul tv analogic este plin de extra zgomot de fond, caci am pus tv-ul pe mute si nu se auzea nici cel mai mic hasait in casti. Cablul de 3m este
gros, foarte bine realizat si este imbracat intr-un cauciuc/plastic foarte placut la atingere - moale, dar ferm.
In sfarsit am gasit si eu o pereche de casti care sa fie mai mari decat capul meu. Folosesc cam 1/3 din headband si nici nu le simt ca presiune pe urechi, insa mi se incalzesc urechile rapid. Sunt placut impresionat de jack-ul aurit si de faptul ca adaptorul de 6.3mm se
infileteaza pe cel mic de 3.5mm. Asta inseamna zero pierderi de semnal, sper. Nu ca as avea o placa de sunet cu iesire de 1/4inch, dar e un moft interesant.
Anyway, intrucat am inceput sa ma alatur clubului celor care asculta muzica on-the-go, am constatat ca castile out-ear pe care le-am primit odata cu telefonul 2200 imi cad din ureche la o simpla miscare a capului stanga-dreapta sau daca imi misc urechea (pot face asta in mod voluntar), nu mai zic daca am facut un pas, deja imi atarna pe umar (
castile). Si uite asa se ridica o intrebare plina de talent: sa caut ceva gen
AKG K 404 (are pouch, care este obligatoriu) sau
AKG K316 Red care nu stiu cata presiune pun pe tampla (eu deja avand ochelari la distanta) sau
AUDIO-TECHNICA - ATH-CK303M BK ?, care reprezinta o intruziune in canalul auditiv. Singurul criteriu de departajare ar mai fi
vara: cand e cald ca naiba, cu care dintre ele transpir mai putin ? Si datorita folosirii castii timp de 30-40min x2 pe zi (plimbarea cu autobuzul dus-intors) pot sa imi creasca ciuperci in urechi ?
(n-am reusit s-o formulez p-asta prea bine, dar sper ca intelegeti la ce ma refer: purtarea castilor zilnic duce la complicatii la urechi ?)
Acum nu mai sunt presat de timp (ala din mintea mea) sa le achizitionez, intrucat temperatura este sub 10grade si deci mai port fes, care de bine de rau imi tine castile in lobul urechii.