"on macOS, you can just enter `networkQuality` into your terminal for a speed test. No third-party website or tool of any kind needed, it's a built-in mac CLI."
Last edited:
Și de fapt aici este problema, "se rezolvă" prin microcode update și o penalizare de 20 - 50% în viteză. Deja procesoarele Intel afectate de Meltdown și Spectre și acum și Downfall sunt vai de capul lor la performanță cu toate patch-urile astea. "Da' stai, că afectează doar xyz" - da, și mie îmi place să dau o poală de bani pe un telefon care merge bine doar în poziția culcat.și așa aflu că procesorul e vulnerabil și se rezolvă prin microcode update.
Știi că dacă pui "dar/însă" ce ai spus înainte de asta este invalidat, nu?Da, I get your point, sucks, însă
Bineinteles ca rulezi cod dubios, se numeste WebAsm, doar ca 1) nu suporta inca genul ala de instructiuni si 2) depinde de browser daca le foloseste pe alea din procesor sau nu.Rulezi cod untrusted? Nu. Și dacă ai rula cod dubios direct sub contul userului tău, păi ăla are oricum direct acces la absolut tot ce rulează în contextul userului tău și deci nu-i mai trebuie să folosească vreun exploit ca pas necesar pentru a face data snooping în contextul altui user.
Explică-mi unde scrie aici de mai mulți useri. Ai citit pe diagonală, pentru că bias-ul este puternic.Am citit deja. Riscul este de data leak către untrusted code care să exploateze vulnerabilitatea.
De unde poate să intre untrusted code într-un sistem? De la useri. Cu cât mai mulți useri, cu atât mai multe șanse ca unul din ei să fie un rogue actor care să ruleze cod dubios care să fure datele.
Unde pot fi mai mulți useri? Pe un sistem shared, adică cloud.
Ai la tine în computer mai mulți useri? Nu.
What is code path?chiar daca codul browser-ului ar contine acele instructiuni, ceea ce ma indoiesc ca ar contine, din motive de compatibilitate cu sistemele vechi care n-au.
Că nu are toată lumea mac.