Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Nu am văzut să zică pe undeva că "pdf-ul" a fost deschis în browser (nici că era sigur pdf, ci părea pdf), cred că era direct din OS. Browserele țin în general o bază de date în formă criptată, dar e criptată cu o cheie accesibilă utilizatorului local (criptare transparentă pentru utilizator). Adică dacă ai acces la utilizatorul local (pentru că ți-a rulat programul din greșeală), poți să citești tot.

Google Chrome encrypt the password with the help of CryptProtectData function, built into Windows. Now while this can be a very secure function using a triple-DES algorithm and creating user-specific keys to encrypt the data, it can still be decrypted as long as you are logged into the same account as the user who encrypted it

firefox disable javascript in pdf

E un video al lui Linus în articolul lui NWradu.
Mi-a plăcut cum a explicat ce s-a întâmplat, și discuțiile din comentarii de la NWradu.

din fericire fiind așa un high-profile user a primit tratament preferențial și iaca în 24h are totul restaurat, pe când alții rămân cu buza umflată. Și chiar și el recunoaște astea în clipul de azi.
Yeah, asta ziceam ieri, că la mine a durat cât naiba a durat, parcă o săptămână spre 10 zile. Pt. că pitong.

Back