World of Tanks

Jucam intre 30 de minute pe zi si o ora, poate in week end mai mult daca nu plecam pe undeva.

Nu e boring doar cu Pz35(t) pentru ca nu e singurul tanc. Avem Tetrele cu care jucam ca sniperi rapizi, lovim si fugim. Eu am si Minimausul :smile: . Ea mai are un BT-2 insa prefera Tetra, iar eu am vandut M2LT, desi 100% nu jucam cu el pentru ca e mare si atrage toate loviturile, la fel ca si BT-2 care e totusi mai plat. For fun am mai incercat si PzII, e un tanc simpatic. Anyway, WTF? Lolhunting is the real fun.

Mai jucam si cu un tier mai sus, de cateva zile ea are un Luchs iar eu un T-18, dar probabil ca le vom vinde rapid :smile: . Stilul nostru de joc implica si folosirea blindajului frontal, adica facem sniping pana se trage in noi, pentru ca cadenta de tragere e mare si nu are rost sa stai ascuns. Uneori mai insistam sa ramanem in tir advers daca avem Lolul in reticol :smile: . Ne permitem sa primim o lovitura directa de la Tetra, BT-2 si T-26 si ne putem ascunde apoi, sau putem insista la o lupta directa contra unui H35 sau Minimaus, tragem la trapa conductorului.

Ca sa explic inca o data pentru cei ce nu au citit opera marelui nostru poet M. Eminescu, voi posta inca o data versurile sale nemuritoare:

Iata-apare un vehicul,
Se mareste in reticul,
Repede rotesc turela,
Sa-i trag una la testicul


Repetarea hartilor nu e o problema, tocmai. Malinovka si Mines sint "acasa la iarba verde", Himmelsdorf-ul e "prin oras". Nu-mi place cand nimerim pe Prohorovka, Karelia si Ensk chiar daca adversarii sint cam egali.
 
Corect, asta e un aspect care-mi place la WoT. Faptul ca te lasa sa joci ce tier/tanc vrei si ca nu ai niciun bonus daca joci Tier 10 in loc de Tier 2.
Atita vreme cit ti-ai gasit locsoru' si te simti confortabil totul e OK. Mai ales ca-i si moka. :biggrin:
 
Eu nu pot să joc așa, sunt un mic Hitler care pe măsură ce prinde putere vrea mai multă, mai multă, și mai multă. Am zis că mă opresc de fiecare dată când iau alt tanc dar de fiecare dată apare unu mai bun ca mine și tre să ajung și eu acolo, sau pur și simplu să iau un tanc mai bun. Nu pot sta pe același tanc la nesfârșit și să mi-o tragă alții mai buni că mă oftic și nu mai joc.
Am luat și tunul mare de la IS-4, e interesant. La Ferdi mai am oleacă de jucat până să iau tunul ăla bun, abia am vreo 20k din 63k exp necesare. Dar merge, capătă și echipajul experiență și parcă joacă din ce în ce mai bine. Și ei, și eu. Îmi place, dar îl vând imediat cum cercetez jagdtiger-ul, mobilitatea laterală lasă mult de dorit și am de suferit dacă scapă vreun light tanc cu ceva tun, n-am nici o șansă. Bine, și eu am făcut un Ferdi cu Leopardu și am văzut acum cum e să fii de partea cealaltă și nu prea e fun deloc.
 
Pai tocmai asta fac eu :smile: King of Tier 2, Ruler of the Loltraktors :smile: , No fear for tha Minimaus :smile: . Iar la mine nu apare niciodata unul cu mai multi muschi "cuz i am the Minimaus and I rule za field" :smile: .
 
LNT, si crezi ca Jagdtiger e mai mobil? N-as zice. E drept ca din fata hull-down e impenetrabil si daca ti-a palit una esti istorie, in special daca esti de tier considerabil mai mic. Dar sa vezi si costurile asociate reparatiilor si munitiei.
Nu zic ca si Tier2 nu-si are avantajele, ca de-asta mai am prin garaj 3 tancuri de tier 2 si 3. Abia astept sa-mi ajunga echipajul Tetrarch-ului la 100% sa-i pun sa se specializeze in camo, si apoi sa vad ce pot sa faca. Si T127 are carapace tare si rezista la destul de multe lovituri, dar se misca ca o testoasa beata.

Ah, si vad ca au inceput si prin alte parti sa apara plangeri legate de ding. Am dat si eu ding cu PzkpfwIII/IV intr-un MarderII si din fata, si din lateral, timp in care el imi cara ghiulele de mama focului.
Cu JagdPanther am dat ding in PzII cu tunul de 88 lung. No comment. Apoi in AMX40. Cite ding am dat din spate sau laterale in tancurile de level mare, nici nu mai numar.
 
Mai dau și eu ricoșeuri, ultima dată am dat unui JagdPanther cu tunul bun de la IS-4. Dar următoarea ghiulea l-a lăsat la 24% din 100%, apoi i-am pus și cruce că nu s-a obosit să plece sau să se miște de acolo măcar.
Dar JagdPanther-ul se mișca mult mai bine decât Ferdi, iar cum Tiger e un fel de Panther mai solid tind să cred că upgradat se va mișca mai bine. Ferdi nici cu ultimul motor nu face diferența, e ca un melc olog.
 
JagdPanter are o armura foarte inclinata, face bounce in foarte multe situatii. E vulnerabil in schimb in front glacis, aproape de fiecare data imi avariaza motorul, din fericire nu ia si foc.
Din ce spun altii, JagdTiger este deosebit de incet. Vezi sa nu te dezamageasca.
 
La tun sau în partea de jos îl găuresc de fiecare dată. Am învățat asta de la alții care m-au găurit pe mine. :biggrin: Atunci cred că m-am și grăbit puțin de frică să nu plece. Abia mă oprisem că l-am zărit și n-am stat prea mult pe gânduri.
Dezamăgire? Nu cred....nu cred că poate fi mai slab decât Ferdi. Dar rămâne să aflu. :smile: Până la urmă să fie mai tare-n tablă decât Ferdi și tot e bun, cu Ferdi nu prea mi-e comod când mă întâlnesc cu IS-4, la restul le mai fac găuri. Dar cu IS-4 înainte să iau ultimul tun n-am reușit să fac un JadgTiger, încărca mai repede și dădea și de fiecare dată damage, eu încărcam mai greu și mai dădeam și ricoșeuri. Acum sunt curios cum stau cu ultimul tun pe IS-4, încă nu m-am întâlnic față în față cu un Tiger să văd exact cum stă treaba.

Ce se întâmplă cu următorul update? Fac rocada la IS-4 cu IS-7? Când e programat update-ul? Frate-miu a vândut IS-4 ca să ia IS-7 mai repede și acum adună bani de IS-4.
 
Eu momentan sint doar la JagdPanther, care pare foarte bun de pastrat, dupa ce spun multi. Am loc in garaj si pentru Ferdinand cind voi avea suficient XP sa-l cercetez.
Dar cand ajungi la JagdTiger sa-mi spui si mie cum e, ca ma intereseaza.
 
Ce se întâmplă cu următorul update? Fac rocada la IS-4 cu IS-7? Când e programat update-ul? Frate-miu a vândut IS-4 ca să ia IS-7 mai repede și acum adună bani de IS-4.
Urmatorul update (0.7.2) schimba americanele si baga kilu' de schiluri. Undeva prin martie (daca avem noroc).
Urmatorul dupa urmatorul (0.7.3) baga noile rusesti. Undeva pe la Sf. Asteapta dupa cum se misca rusii, asa ca fratele tau poa' sa stea relaxat cel putin 3 luni.
Deocamdata saptamina aviatoare avem 0.7.1.1 care face sa se incarce hartile mai repede si o sa aiba suport oficial pentru mod-uri.
 
Am inceput de dimineata cu contul premium. Porcariile se tin in lant: arty ma distruge intr-o cladire din Himmelsdorf, distrug un Tiger si nu ma crediteaza, nenumarate penetrari fara damage :frown:
 
Ieri cu multa insistenta m-am razbunat. Am adunat peste un milion de credite si peste trei zecii de mii xp in ziua premium.
Acum am tunul de 105mm pe JagdPanther, care nu numai ca penetreaza la fel de bine ca 88 lung, dar mai si face dublu damage, ceea ce se traduce si in ceva credite. Din pacate un obuz costa 1000 credite, asa ca trebuie sa te gandesti si sa ochesti bine inainte sa tragi. Mi-a ajuns si echipajul la 100% si i-am pus sa studieze skill-ul de camuflaj, asa ca e mult mai bine.
Am ajuns si la VK3601 cu tunul conic, etc.
Ce mai, m-am razbunat pe rusi pentru toate dingurile, penetrarile fara damage, etc.
Dar si eu am reusit sa trag printr-o cladire si sa distrug tancul din spatele ei.

@neo: intrucit se afla la versiunea 0.7x parerea mea ca ... e un fel de open beta :smile:
 
E o discutie pe Facebook/WoT despre cele mai bune TD-uri din joc. In mare topul contine Marder II, Stug III, Fedinand si JagdPanther.
 
Recomand cu mare căldură să aplicați J1mB0's Crosshair Mod. Schimbă puțin aspectul reticulei pentru a oferi mai multe informații, dintre care:
- own health într-un mod mai compact
- timpul de reload, numeric și vizual
- server-side cross-hair ca un cerc, pentru cei ce trag din mers și vor o precizie mai bună ce ține cont și de lag
- un punct central care se colorează diferit pentru a indica dacă penetrezi sau nu locul spre care țintești în tancul inamic, și cu asta scutești niște muniție

http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/56831-j1mb0s-crosshair-mod/
 
Dap, e OK. Eu am alta mai finuta, dar oricum tine de gusturi. :smile:
Cit despre server-side crosshair e si un mod standalone dar dupa ce l-am incercat citeva meciuri am renuntat la el. Pur si simplu nu ma pot obisnui cu miscarile ciudate ale crosshair-ului de pe server asa ca prefer client-side si sa mai astept o secunda in plus.
 
Incercat si asta. Punctul ala e asa si asa, nu mereu penetreaza chiar daca e verde, dar e ceva in plus totusi.
 
Dupa 216 meciuri AMX 120 a trecut in fata la orice tanc de-al meu la DpB si accuracy.
La naiba pentru mine dracia asta e o artilerie mobila. :biggrin:
Nu-mi reusesc toate meciurile (mai ales cind sunt one-shoted de arty sau nimeresc in avangarda inamicilor) dar cind iese cite un meci bun ma trezesc cu rinjetu' pe buze.

 
Dupa cum promiteam, am luat si eu IS-3-ul. Am mai scapat de ceva aur si am convertit destula experienta ca sa il iau direct cu BL9, ca am banuit ca o sa dau de monstrii mai des decat cu IS-ul. Ceea ce e adevarat :smile: Echipajul e cel de pe IS.

Nu am decat cateva zeci de meciuri cu el, asa ca nu pot trage o concluzie foarte pertinenta, dar, momentan, imi place. Dupa o serie de meciuri catastrofale la inceput (ramas intepenit pe harta de doua ori la rand, lemming trail pe mai multe harti sau echipa IS7 si E-100 care raman "sa apere artileria in baza", a inceput sa mearga mai bine. Daca nu mor, scot si profit - cont free. Daca sucomb, de obicei ies pe minus, ca e destul de scumpa reparatia, dar nu cu mult mai mult ca la IS. Si oricum, pentru credite mai dau o tura-doua cu Type59.

Ce ma enerveaza e oamenii care nu au nici cea mai mica idee despre cum sa joace in echipa. Eram pe harta cu ghetarul, cu T59, si toata lumea, in frunte cu cele trei tancuri de tier 10 au luat-o in dreapta, in tim ce eu cu un t-54 am ramas sa aparam panta cu gheata din stanga. E, pe acolo au venit un T30, un E-100 si trei alte tancuri grele de tier 9. Am distrus un T34 si un IS4 impreuna cu T54 si cu un KV3 care ramasese in baza. Cele trei tancuri ramase au ajuns la noi in baza. Scorul era 12-3 pentru noi, dar am pierdut. In schimb, atunci cand dai din intamplare peste cineva care stie sa joace, e o placere. Eram cu IS3-ul, si un Type a intrebat la inceputul jocului daca are cineva nevoie de un wingman. Am fost singurul care a raspuns, asa ca a venit cu mine (eram pe la mijlocul listei, cu un tanc de tier 10 si cate 2 tancuri de tier 9 de echipa, restul tier 8 si 7). Ei bine, impreuna am avut 7 tancuri distruse, am supravietuit amandoi. Eu le tineam piept, el le inconjura. Daca vreunul era dupa o casa, il atacam pe ambele parti. Daca am dat de trei tancuri inamice grupate, ne-am retras putin, au venit ele unul cate unul. Se poate, dar e destul de rar.
 
De-aia joc eu de preferat cu burebista.
In week-end am jucat impreuna si am scos si mult XP si multe credite. Acum am JagdPanther aproape de dotarea maxima (mai am sub 2000xp pentru motorul cel mai puternic), un VK3601 cumparat din creditele facute simbata spre duminica si alte module si nimicuri cumparate.
Partea buna a tunului de 105 este ca si penetreaza orice din lateral, si mai face si ceva damage.
Intr-adevar tactica cu doi-trei in echipa este perfecta, de obicei castigam, dar se mai intampla sa mai nimerim si o echipa care nu stie pe ce lume se afla si pierdem stupid.
Am nimerit intr-o echipa in care ei au plecat sa vaneze artileria cind erau pe la 90% base cap si inamicii erau si ei la vreo 70%. Va dati seama ce-a iesit.
 
Back
Top