World of Tanks

Eu azi am făcut 8% base defense și 1 kill cu PzIV fără să particip deloc la joc. Am dat battle și m-a sunat cineva, am dat alt-tab și pe urmă am uitat de joc. Când intru iar, victory, 1 kill și defense points. Mă uit mai atent, în tancul meu (care era în bază) era înfipt un StuG III inamic, probabil dădea ture în baza noastră și s-a împiedicat de mine.

spooky, dacă jucați în pluton de ce are mai multe victorii ea?
 
Eu joc de ceva vreme inaintea ei, asa ca am tot incercat alte si alte tancuri, Victories/Battles este 54% cred. Am pierdut multe jocuri cu tancuri noi sau repezindu-ma inainte. De cand a inceput si ea sa joace jucam in pluton. Cand joaca singura joaca mai calculat decat jucam eu la inceput.

Ea a jucat doar cu Pz35(t) si cu Tetrarch, iar acum cu T-26. A mai avut BT-2, Pz II si Pz II Luchs, H-35 dar asta doar cateva jocuri. Eu am incercat toate tancurile de Tier 2 si cred ca si pe cele de Tier 3, inclusiv Arty si TD.

De cand jucam in pluton s-a imbunatatit la amandoi procentul de victorii. Este si normal din moment ce calculatoarele sint la 2 pasi unul de celalalt si ne putem coordona. Avem locurile noastre pe harti, stim cataroaie, bolovani, arbusti si lovim impreuna, asa ca de multe ori iese macel, avand 4-5 kills impreuna. De regula tragem in aceeasi tinta, avem binoculars si cammo, asa ca sansele de supravietuire sint mici pentru un tanc izolat.

O batalie buna pe Prohorovka, cu calea ferata in stanga. Cand jucam cu T-26 stam mai retrasi decat cu Pz35(t), blindajul e mai subtire iar tunul mai puternic. Trebuie sa ne ferim si de Traktoare, si mai ales de Pz II, cu Pz35(t) puteam ataca frontal. Insa cu T-26 cand apare un Minimaus este festin, nu chin :) . Cum spuneam, pe Prohorovka stateam la panda pe calea ferata, aveam cate un kill, cand apare un AMX prin stanga. Am tras ceva in el, dar de la distanta nu i-am gaurit carapacea. Atunci ea a ramas dupa un vagon tragand din cand in cand in AMX, eu am plecat dupa el, iar AMX-ul s-a ascuns dupa o casa. Am reusit sa pun casa intre noi, a tras in mine de vreo doua ori dar nu m-a nimerit, apoi am zburat drept spre el. Cand am ajuns langa casa am intrebat-o in ce directie are tunul AMX-ul. Mi-a zis ca trage spre ea, asa ca am zburat pe langa el direct in spatele lui si am inceput sa trag. Trei focuri au fost deajuns pentru AMX, din pacate a apucat sa o distruga pe ea, o lovitura norocoasa a lasat-o fara senila, drept pe calea ferata. Cu Pz35(t) nu puteam distruge un AMX, tot pe Prohorovka odata am dat ture in jurul unuia care era in baza noastra, eu ma invarteam in jurul lui, prietena mea tragea in el tot cu Pz35(t) de pe calea ferata. Cred ca am bagat 15 obuze in el si de-abia am facut putin damage, ea a tras in el de vreo 30 de ori. Pana la urma a reusit sa ma ia in colimator de cateva ori si m-a distrus, insa m-am invartit ceva in jurul lui. Daca mi-ar fi nimerit senila de mult se scurta lupta. Dupa ce m-a distrus pe mine a tras si in Pz35-ul prietenei si l-a distrus. AMX-ul a capturat baza si a iesit steel wall.

Cam asta e tactica si contra Minimaus, eu am doborat doi intr-o lupta, coborau dealul de pe Mines, eu fugeam spre ei, iar ea tragea de sus. Eu zig-zagam din bolovan in bolovan, iar ea tragea de sus, asa ca atunci cand am ajuns la ei deja mai aveau undeva la un 20%, asa ca doar l-am dat lovitura finala. Au fost batalii in care unul dintre noi avea 5 kills iar celalalt avea una sau doua insa iesea conferedate.
 
Ieri in cele doua meciuri pe care am apucat sa le joc am prins un Lowe si un PanterII din spate. Bagat exploziv pe teava, bum, enemy on fire. Lowe avea probabil stingator, l-a stins repede, dar a doua lovitura a avut acelasi efect. Panther-ul era fata in fata cu colegul de pluton, care-i cara ghiulele din fata, s-a dat in spate unde eram eu ... si l-am rezolvat din 3 lovituri de la ambele tancuri.
Parca incepe sa-mi placa munitia HE in stilul asta :)
 
Chiar e frumos si cu T-26 :) . Echipajul are aproape 90%, iar pe tank am montat Binocular telescope si cammo. E o placere sa vezi cum se reped in camp drept si tragi in ei ca la poligon. Am observat ca apar destui jucatori care sint in clanuri, in general cu Tetrarch-uri, probabil tancul fiind primit cadou si nedorind sa-l vanda pentru ca nu-l pot cumpara in joc, il folosesc pentru lupte de Tier 2 (Eu am vandut Tetrarch-ul dupa ce am luat T-26). Stilul lor de joc e identic cu acela al noobilor, incearca sa treaca in viteza cu BT-2 sau Tetrarch. Cum naiba sa depasesti in viteza un T-26 cu turela ca un titirez si tunul puternic si precis? Mai ales ca nici macar nu ma vad, in timp ce eu cu Binoculars si cammo trag in ei linistit de la distanta. Si mai ales ca sintem doua T-26 care facem asta. Singura diferenta fata de noobi e aceea ca daca ajung aproape incearca sa stea ascunsi dupa case si sa se miste, ca si cum ar avea heavy tank. Usor de eliminat, pentru ca ma postez in fata casei si-i troznesc, iar daca nu vor sa iasa pornesc eu spre ei si franez brusc inainte sa ies, de obicei trag pe langa. Astea oricum sint cazuri de urgenta, pentru ca sintem doua tancuri, asa ca nu prea are sanse.

In cele din urma am ramas cu Pz35(t) si T-26, iar ca rezerva Minimaus. Prietena mea la fel, Pz35(t) si T-26, iar ca rezerva Tetrarch-ul. Amandoi tinem un premium tank de rezerva, eu nu renunt la Minimaus, la Tetrarch am renuntat deoarece chiar daca are viteza si tun mai bun decat T-26, T-26 are mai multe hit points si tunul cadenta mai mare. Pz35(t) si T-26 prezinta si avantajul de a avea viteza medie, te impiedica sa fugi in fata primul insa nu te impiedica sa fugi inapoi la nevoie :) , au mobilitate foarte buna pentru zig-zag-uri, profil destul de redus. Pz35(t) are avantajul de a se baza pe blindajul frontal, T-26 are un tun cu care cu adevarat simti ca tragi :) . Vad ca prietena a mai inaintat in clasament: Victories/Battles place: 324. Si la mine s-a imbunatatit raportul, place: 9134.
 
Ieri a fost promotia 5x XP la prima victorie. Am crezut ca nu mai fac niciodata prima victorie la toate tancurile, am nimerit in echipe asa de varza ca in primul minut jumate din echipa mea nu mai exista.
De asemenea, comportamentul jocului in conditii de aglomeratie este cel putin suspect. De 3 ori la rand ding in artilerie??? Si era una de-aia tier 2-3, nu mai tin minte. De restul nu mai comentez nimic, ca n-are sens.
 
Dap, fo' 3 trei ore s'un pic mi-a luat ieri sa-mi fac daily-double(cvintuple?) la toate tancurile.
Nu's ce sa zic, sunt zile (in afara de uichend atunci cind se acutizeaza) cind pur si simplu am impresia ca joc cu maimute. In general nu prea imi pasa dar cind se aduna citeva meciuri d'astea la rind ma ia cu apoplexie si le scriu citeva de dulce in chat macar sa ma racoresc. :D

Apropo, ati vazut noile schiluri/perkuri? Comentarii ceva?
 
Eu ieri am făcut un teamkill dacă am văzut că doi cu M3 Stuart n-au nici un chef să facă scouting și stau în bază lângă SU-85-ul meu. Le zic o dată să facă scouting, nimic. Le zic a doua oară, nimic. Vă e frică să muriți? Vă ajut eu... Al doilea a înțeles instant și a plecat pe coclauri după ce primul și-a luat o boabă lateral. Din păcate n-am făcut asta la timp, deja jumătate de echipă fusese omorâtă de inamici invizibili.
 
Ce sa mai comentez ... trebuie vazut cum merg in realitate, nu pe hartie.
Pe de alta parte ma intreb ce s-o intimpla cu membrii de echipaj care au ceva skill, dar nu 100%.
 
Nu-i vorba de asta. In unele zile castigi prima victorie la primul joc, in altele iti ies peri albi, parca cineva te alege mereu in echipa care pierde (politicos fiind spus).
 
KT
E-75
AMX 50 120
Patton
T34
T30
Tetrarch
T-50-2
KV
KV-3
IS-3
IS-4
Object 704
Object 212

Cam astea le scot la pascut pentry daily-double. Dupa fo' 3 ore incerc sa joc si eu cu care-mi vine pe chelie (zilele astea E-75 si AMX 120 sunt printre favorite). Cam asa arata o zi de joaca la mine (dap, ieri a fost una naspa).
Din pacate pe cont standard cam ies cu ~100k minus/zi de joaca. Dar nu-i bai ca inca mai am opt meleoane juma' de credite de spart.
Mai prost e ca ma inghesuie un pitic sa-mi iau inapoi IS-7 sa vad si eu cum e post-peci. Deocamdata rezist eroic. :D

Pe de alta parte ma intreb ce s-o intimpla cu membrii de echipaj care au ceva skill, dar nu 100%.
Prima oara toate schilurile secundare se reseteaza moka. Asa ca dupa redistribuire o sa ai acelasi procentaj si in schilu' nou.
 
Pentru cei care s-au plictisit de anumite sunete am doo propuneri:
- engine sounds (uploadat de mine ca a fost o intreaga aventura download-ul de pe nu's ce site rusesc). Dati volumul la tanc spre minim daca nu vreti urechi sparte. Mie mi-a placut, acu' parca seamana a sunet de motor.
- Sgt. Hartman (Full Metal Jacket) voice mod. Mi-a placut Full Metal Jacket si-s curios daca o sa-l detroneze pe Duke (sunt la munca acu' si nu-l pot testa).
 
The offer starts on Friday, February 24th at 6:30 CET (5:30am GMT) and ends Monday, February 27th at 6:00 CET (5:00am GMT).

Below you can find the list of bonuses:
50% off for the gold ammo

Let’s improve your damage and show enemies who’s the boss.
3 day premium account for the price of 1 day, or 7 day premium account for the price of 3

Become a premium member for longer than you pay!
50% off consumables (in credits)

Equip your tank at a very low price.
x5 experience for the first victory of the day.

Gain more. Evolve faster.


Bun asa. x5 XP merge. Plus consumabile la juma' de pret. Merge si asta, o sa iau nenumarate kituri de reparatii/medicale/pompierie. :D
 
Dincolo de frustrarile generate de mecanica jocului, WG, calitatea jucatorilor... o nestemata rara pe general chat: :D
 

Attachments

  • ss.png
    ss.png
    79.8 KB · Views: 30
Si-a mai trecut un week-end. Am vazut ce inca nu vazusem: VK3601 cu tunul de 75 scurt ding in Pzkpfw3. Ding in Marder. Ding in T57. Bleah.
Trecut la tunul de 75 lung, in orice trag mai ramine cu 3-7 hitpoints si ma omoara.
 
[...] in orice trag mai ramine cu 3-7 hitpoints si ma omoara.
Chestia asta incepe sa ma supere si pe mine. Am tunuri mari si begoase. Dau 750 damage cu 704/T30. Dau 490 damage cu E-75/IS-4. Dau 400 damage cu AMX/T34.
Stiu ca acele valori sunt media si intervine acel blestemat ±25% RNG dar in cele mai multe cazuri in loc de one-shot ala ramine cu 10 HP si apuca sa riposteze si sa mi-o traga-n freza.
E cam enervant in ultima vreme RNG-ul asta. Sau poate sunt eu mai ghinionist dar in general vad ca loviturile mele tind sa dea damage sub valoarea medie.

Io in uichend am cheltuit peste un milion pentru provizii de consumabile. Cite 300 de bucati repair/med kit si 100 de pompierie. :D
 
Da, dacă n-am avut la ratări week-end-ul ăsta, mai ales cu SU-152, la care am cel mai slab win rate dintre tancurile cu care mai joc acum. De fapt mai e şi KV-ul, care e cam la fel de prost la win rates.

În schimb am avut mare succes cu M3 Lee, jocuri one tank army (6-7 kills).
 
Back
Top