World of Tanks

war4peace

Membru Senior
Yeah baby, aşteptam un Open Beta since... since... forever :smile:
World of Tanks este un MMO(RPG) care se axează pe... tancuri. Şi nu orice tancuri, ci doar cele din al doilea Război Mondial. La momentul de faţă, în joc sunt disponibile tancuri ruseşti, nemţeşti şi americane. Multe. Şi se pare că vor să bage şi ceva tancuri franceze soon.
Am jucat noaptea trecută vreo... 6-7 bătălii "instant". Am murit eroic şi n-am omorât niciun tanc, dar nu asta e important. important e că... I had SO MUCH fun! :smile:

Nu există NPCs sau AI în joc; doar environment şi tancurile jucătorilor. Bătăliile sunt destul de straight-forward: 15 contra 15, începând în colţuri relativ opuse ale unei hărţi suficient de mari ca să nu fie instagibs pe-acolo şi suficient de mici încât să nu îţi crească barba căutând inamici pe-acolo.

Tancurile de început sunt cam jafuri (light tanks, n-am jucat destul cât să le reţin numele, acum sunt at work), dar există un miriad de upgrades disponibile pentru ele şi din punctul meu de vedere diferenţele se simt, uşor dar sigur. E fain că nu există penalizări dacă eşti omorât sau dacă echipa ta pierde, decât mai puţine puncte de experience. Nimic după care să plângi; jocul e mult mai forgiving decât EVE online.

Truth be told, noaptea trecută n-am apucat să verific mai multe aspecte ale jocului, dar pe scurt: ai instant battles, training battles (no XP), ai crew training, ai bonus la completarea tuturor upgrade-urilor pentru un tanc, ai suficient destructible environment, grafica e frumoasă (nu te dă pe spate dar suficient de bună pentru un MMO de calitate; mult peste WoW anyway)...

La noapte mai bag o tură de bum-bum.

Join me and we shall rule the... something :smile:

Acu' serios, e open beta, e free-to-play, no strings attached. Băgaţi mare şi scrieţi ce nicknames v-aţi ales. Eu's "war4peace" (doh!)

miahi's edit:

Statisticile sunt publice:

unic (nicuurs)
war4peace
Xllerator
AdrianB1
dreamer (allex_dd)
burebista (guguloi)
adilehanceanu
Sergent Rico
bomath
gatonisus
spooky51 (Joe_Kid)
IMHO (tractir)
LNT
Thor (Akbhar)
Takeda (badabum)
Puterfixer (pufix)
miahi

Neconfirmati:
nicolin (is that you?)

Daca am uitat pe cineva ziceti.
 
Last edited by a moderator:
Pe mine mă găsiți sub pesudonimul nicuurs :smile:

Eu joc de ceva vreme, că am cerut și mi-au dat și cheie pentru closed beta, așa că am deja un Panther îmbunătățit, și acum urc tot pe medii pe arborele sovietic (sunt pe la A-20). Putem face și un pluton, dacă mai sunt amatori pe aici.
 
Putem, da' io am un amarat de tanc de categorie light, de-abia azi m-am apucat de jucat, facut vreo 5 batalii, cam greu tinand cont ca ai sanse sa nimeresti un adversar cu un tanc mai zdravan, insa damn, this sh*t is fun! :smile:
 
Facut cont acum o ora, nickul e Xllerator. Vreo 4 batalii, n-am omorit nimic, da cred ca ma prinde.
Cind prind ceva timp liber astazi, ma bag mai bine, sa vad cum e treaba.
 
Am incercat si eu 5 minute (ca instalarea a durat vreo 30 de minute), am primit un tanc de 3 parale (parca un Panther II cu tun de 20 mm care nu penetreaza frontal mai nimic, poate doar creta) si dupa ce am tras cateva focuri intr-un T34/85 s-a enervat, s-a intors si mi-a tras un singur obuz. Flame of glory!!!
 
Add me too, add me too!
Adrian, aşa mi s-a părut şi mie la început, genul "WTF", dar am perseverat niţel şi acum joc cu deosebită plăcere pe un T57 (artillery FTW, skirmish warfare e pentru răcani :tongue:) şi mai am nevoie de f'o 10K credits ca să sar într-un M37.
...Cred că mă specializez în artillery; am avut câteva lovituri de nota 10, orbeşte, ghiceşti unde se află inamicul după cum distruge environment-ul (aici dispare o maşină, dincolo pică un copac, bam! headshot!).
Deocamdată e cam penal că lumea joacă haotic; de obicei câştigă cei mai organizaţi. Am prins un meci care s-a terminat artillery versus artillery, s-a gătat Draw.
 
Jocul devine tot mai popular, deja mi s-a tăiat la servici la accesul pe pagina principală, deşi de dimineaţă reuşisem să intru. :lol:
Când ajung acasă intru şi eu să văd cum stă treaba! :biggrin:
 
Nice, cu 2 observatii: a murit odata fara nici un mesaj, pur si simplu a disparut de pe ecran, iar apoi am observat ca primul tanc la care am facut upgrade m-a trimis in alta liga - asta inseamna ca eram ultimul ca model de tanc in prima liga si acum sunt iar ultimul in alta; daca in prima Panther II era unul din cele bune (sau M2 american) acum vad deja Panther III si eu am un tanc prapadit de tot rusesc. Daca asta e mecanismul atunci nu imi place deloc jocul, nu o sa vedem batalii mixte in care sa poti folosi corect diverse tipuri de tancuri: light pentru scouting, medium grosul trupei si tank destroyer pentru apararea bazei, o sa fie batalii separate intre light tanks (penibile, trag unii in altii cate 10 focuri ca sa se distruga reciproc), medium tanks (scurte, din 2 obuze ai ras un tanc) sau statice cu tank destroyers (astea nu sunt tancuri de atac). Nu e fun deloc.

Add me too, add me too!
Adrian, aşa mi s-a părut şi mie la început, genul "WTF", dar am perseverat niţel şi acum joc cu deosebită plăcere pe un T57 (artillery FTW, skirmish warfare e pentru răcani :tongue:) şi mai am nevoie de f'o 10K credits ca să sar într-un M37.
Nu am vazut nici un self propelled gun in joc pana acum (nu o fi fost prea popular), care e diferenta in balistica fata de un tanc normal?

LE. Cand primesti credits si cand primesti gold? Am un light tank cu care fac misiuni si primesc credits, am cumparat un tank destroyer (AT1) si e defect de tot si trebuie gold ca sa il repar, dar nu am deloc. Cum merge chestia asta?
 
Bai n-am jucat in viata mea un multiplayer da' asta e si cu tancuri si vad ca ati dat navala cu totii asa ca mai am 10 minute de download. :biggrin:
 
To answer your questions:
1. Jocul mi se pare destul de echilibrat pentru moment; am avut 3 kills într-un battle doar cu noob tank (T1 Cunningham); light tanks au ca avantaje viteza şi manevrabilitatea (după ce îi faci ceva upgrades ovcorz); asta înseamnă că distrugi un T57 lejer (ăla de fapt n-are ce să-ţi facă, alergi în jurul lui şi-i dai şuturi în cwr la modul tanchist). La fel şi contra tancurilor mai mari; te strecori acoperit de clădiri/elemente de relief până ajungi foarte aproape de el şi după aceea pui accentul pe viteză şi manevrabilitate ca să îl împiedici să te capseze. Cel mai bine merge dacă te lipeşti de un grupuşor (follow the pack) şi laşi tancurile mai "sturdy" să facă engagement mai întâi, apoi treci pe lângă ele şi tragi în inamic, mişcându-te constant.
2. MS-1 rusesc mi se pare un tanc greţos: are ceva armor, dar viteza de rahat îl face să fie sitting duck. În schimb, M2 Cunningham (light tank T2) ajunge să fie foarte rapid; la fel şi M3 Stuart, care IIRC atinge f'o 57 km/h; am reuşit să ţin în şah 2 heavy tanks şi un medium tank la ei în bază, în timp ce ai mei se strecurau prin altă direcţie, doar învârtindu-mă la viteză maximă pe lângă bradul lor de Crăciun :smile: - OK, până la urmă mi-am furat-o, dar ca echipă am câştigat lejereanu'.
3. Când începe bătălia, poţi vedea lista jucătorilor tăi în stânga; tancurile "maro" la culoare sunt self-propelled guns. Modul de lucru e următorul:
- te bagi în boscheţi cu tancul;
- apeşi tasta Shift (numai o dată, nu trebuie să o ţii apăsată);
- view-ul se transformă în bird's eye view (practic poţi trage "peste" relief) şi poţi să plimbi acest view prin toată harta; totuşi, range-ul tunului e limitat; dacă linia de tragere se face "gri", nu baţi până acolo.
- o să vezi o linie dreaptă între tancul tău şi destinaţia ghiulelei şi un "oval" verde care se micşorează progresiv când nu mai mişti de view.
- restul e simplu; scroll pe view până la punctelee roşii, o să vezi tancurile inamice acolo, ţinteşti, tragi, speri să îl nimereşti. Unii stau ca găina-n poiată, îi găureşti de n-au aer. Alţii se mişcă mai mereu, trebuie să faci niţel target leading când tragi, să tragi în locul unde urmează să ajungă în 1-2-3 secunde şi speri să ţină linia dreaptă.
Video.
Official SPG Trailer (much better!)
Avantaj: nu te chinui cu deplasări în teritoriul inamic.
Dezavantaj: eşti mort contra light tanks. Dacă rămâi tu contra un light tank, ia-ţi adio. Numai cu enorm bulan o să poţi să câştigi.
Pericol: să se infiltreze light/medium tanks înspre baza ta nedetectate.

Mie mi se potriveşte Artillery mai mult ca altele, cred că o să merg pe două ramuri: high-tier light tanks pentru hărţuială şi SPGs pentru fat slapping.
 
Gold se face cu cardul de credit. Sper ca e ceva limitat, adica daca pur si simplu dai $1000 nu inseamna ca iti cumperi un tac cu care spargi tot.
 
guguloi e nicku' ca burebista a fost luat.
Deocamdata nu inteleg nimic, dau pe battle si dupa ce incepe de obicei in maxim 3 minute ma uit la tancul fumegind. :biggrin:
 
Gold se face cu cardul de credit. Sper ca e ceva limitat, adica daca pur si simplu dai $1000 nu inseamna ca iti cumperi un tac cu care spargi tot.

Nasol, in afara de tancurile gratuite de la inceput si inca vreo 2 pe fiecare natiune toate costa gold. Asta inseamna ca trebuie sa cumpar tancuri cu $$$?

Oricum nu poti folosi un tanc pentru care nu ai experience, asa ca doar cu $$$ nu poti sa spargi tot, trebuie sa o iei de la zero si sa faci experienta.

guguloi e nicku' ca burebista a fost luat.
Deocamdata nu inteleg nimic, dau pe battle si dupa ce incepe de obicei in maxim 3 minute ma uit la tancul fumegind. :biggrin:

Eu sunt cu acelasi nickname. E destul de simplu: tancurile astea sunt toate destul de slabe, mai putin P II, M2 si T1 parca; asta inseamna ca se misca incet si trebuie sa tragi de 3-5 ori in inamic ca sa il faci praf. Stai ascuns, te misti putin si verifici ce mai vezi, mergi numai prin locuri ferite (nu o iei razna pe camp) si incepi sa tragi si tu in altii, nu doar invers.

La orice misiune castigi experienta si credite, dupa cateva misiuni deja poti face upgrades la tank (tech tree) chiar daca nu ai tras un foc si ai murit in toate misiunile jucate. Cu ceva upgrades e un pic mai usor, tot nu o sa razi un M2 cu un MS1 (chiar de il nimeresti nu il zgarii) dar macar razi din ceilalti care sunt cu very light tanks.
 
Legat de gold and stuff: deocamdată nu poţi cumpăra gold. Eu în prima zi am primit 500, a doua zi încă 250, i-am transformat pe toţi în credits (400 credits pe 1 gold). Dacă mai primesc, bine; dacă nu, sunt o căruţă de tancuri care se pot cumpăra cu credits (jucaţi-vă niţel cu filtrele, eu tot ce am cumpărat ca tanc a fost pe credits, nu gold: M2 Cunningham, Stuart 3, T57, urmează M37).
Burebista, fă cum am făcut eu la început: follow the pack :smile: - du-te după câteva tancuri de-ale echipei tale; când se opresc ele, opreşte-te şi tu şi uită-te în jur după punctuleţe roşii, apoi gândeşte-te cum foloseşti terenul ca să te apropii cât mai mult de ele. Dacă vezi direct un tanc, te vede şi el pe tine, deci nu sta pe loc :smile: - light tanks au ca avantaj viteza şi manevrabilitatea. Deci bagă gaz, apropie-te de inamic în unghi, învârte-te în jurul lui, ţine ţeava tunului către el şi trage. E pe naşpa dacă nimereşti între mai mulţi inamici, dar la 1-on-1 ai şanse mari să îl hărţui până îi vine altul din pack de hac. Mie mi s-a întâmplat de l-au slăbit alţii bine de tot şi am nimerit eu finishing shot.
Jocul e suficient de deştept ca să dea awards şi pentru damage aplicat inamicului, nu doar kill, aşa că toată lumea câştigă :smile:

LE: încă ceva: pe măsută ce avansaţi în tiers, tancurile încep să aibă nevoie de reparaţii şi ammo începe să coste credits (există şi ammo pe gold, nimeni nu îl foloseşte though AFAIK), dar reward-urile sunt şi ele mai mari.
Şi legat de ideea de tanc mic = tanc naşpa, cu T1 Cunningham am primit medalie de 5 armor piercings in a row (Master Gunner something). Şi ăla e noob tank. Deci... răbdare (care are) şi tutun (care pofteşte) :smile:
 
Back
Top