Ia luptele asa cum sunt ele. Eu m-am oprit la SU-85 (tier V - 10+K pe meci) pentru joc permanent si am luat si SU-100 (care sux) doar ca sa pot sa fac experienta mai repede sa prind si un Object 704. Stau in tiere joase si e inca (kinda) fun.
Cum adică SU-100 sux? Ce sux la el? Atinge 50 km/h (deci poate fi folosit inclusiv ca scout dacă-ţi tună), are penetration şi damage bune contra tancurilor până în tier 7 inclusiv, arată binişor şi ca design. A, dacă nu îl ai cu upgrades atunci suferi, într-adevăr. Din motivul ăsta eu nu mai cumpăr tancuri decât dacă am cel puţin 10-15K Free XP la dispoziţie şi cel puţin atâta gold încât să duc tot echipajul la 100% instant.
Cu SU-100 am win ratio 63%, 2x Sniper, 2X Top Gun şi mândria mea:
Wittmann's Medal
Au dreptate când spun ăştia pe forum la WoT că linia rusească e overpowered
Eu am jucat cu toate TD de la toate natiile la tier 2-4 si nu am intalnit un asemenea caz, orice TD t2-t3 fully upgraded rade orice tanc cu un tier mai sus decat el si owns un tanc de acelasi nivel. La T4 lucrurile incep sa se imputa, Hetzer e mai rezistent ca Marder dar nu face fata la tancuri T5 sau T6 (prea slab pentru KV si aproape zero fata de Tiger), Su-86B se descurca un pic mai bine dar nu mai e killer-ul care erau Panzerjaeger sau Marder II la nivelele lor.
SU-85B: are reload suficient de rapid şi precizie mare, am luat 1x Top Gun şi 1x Scout
cu el, plus recorduri la Sharpshooter şi Master Gunner (22 each) .
SU-85 mi se pare mai bun, noaptea trecută am luat achievement "Steel Wall" cu el (şi Top Gun), e drept într-o bătălie unde am fost top tier (mai erau doi inamici tier 5 pe hartă, pe unul l-am liniştit de la început şi pe al doilea n-am mai apucat, că au capturat ai noştri baza).
Ce iubesc eu la TDs: când vezi un inamic şi tragi în el din boscheţi şi îl vezi prin ţavă cum se roteşte înnebunit încercând să te depisteze
- unii fac pe şmecherii şi se opresc, sperând să devină invizibili; şi chiar devin uneori, dar eu ştiu că n-au plecat nicăieri şi le mai servesc o boabă în acelaşi loc. Yummy
Frustrarea 1 e că un tanc pare foarte agil, rezistent și nimicitor când vine peste tine într-un joc, da' apoi când îl manevrezi tu descoperi că e un melc cu cochilie fragilă și care ar putea fi mai periculos dacă soldații din el s-ar descălța.
Măi, să ştii că mie nu mi s-a părut. Eu's mulţumit de tancurile pe care le pilotez şi o să merg probabil pe acelaşi fir după wipe:
- URSS: Tank Destroyers
- Germany: Light + Med Tanks (n-am încercat firul defel în beta)
- USA: SPGs (M7 Priest pare mai împuţit, nu are precizie, să nimereşti 3 tancuri din 15 shots la rază minimă e penal, dar măcar au unghi larg de tragere; ruşii au ceva gen 10 grade).
Frustrarea 2 e că mereu nimeresc în bătălii contra unor echipe (mult) mai puternice. Cum naiba e asta posibil, nu înțeleg; măcar statistic ar fi trebuit ca în 50% din cazuri eu să fiu într-o echipă de mușchiuloși contra unor copii de grădiniță, dar nu s-a întâmplat. WTF?
Problema e de la faptul că organizarea pe tiers are în momentul de faţă de suferit, în sensul că zona tiers 5-6 e cam goală (prea puţini jucători) şi atunci te pune cu tancuri de tier mare.
N-am apucat să mă joc cu ceva extrapolări statistice din Table of MatchMaking (aia prezentată de Overlord pe forumul WoT), dar am impresia că unele tancuri/tiers sunt neintenţionat dezavantajate (de exemplu, şanse statistice mici să fii top tier şi mari să fii bottom tier în match).
Frustrarea 3 e că, cu cât urci în nivel, cu atât jocul e mai puțin satisfăcător. Mori ușor, nu câștigi, aduci bani de acasă. Și atunci, de ce să mai treci de Tier 5? La Tier 2-3 și uneori la 4 m-am distrat cel mai bine.
M-am dat cu nemții de la început și m-au dezamăgit. Americanii fac niște conserve bune la speriat noobii și cam atât. Rușii, însă... Trebuia să mă prind că jocul rusesc s-ar putea să aibă un bias. KV-urile mi-au scos atâția peri albi încât, după wipe, ăla va fi targetul personal.
Și da, harta nouă e foarte faină, compensează scârba de Ensk și Himmelsdorf
KV-ul ajunge să ţi se pară o glumă bună când ai TD
rusesc de tier V sau VI. Cu SU-85 îl rupi din 2-3 boabe. Cu SU-100 din prima, dacă ţinteşti cu atenţie, maxim din 2 dacă ai ratat niţel.
Ensk mai e cum mai e, da' Himmelsdorf e un cur de hartă care inhibă atât artileria cât şi TD-urile. Şi de obicei ajung bottom tier acolo.
Ce îmi place FOARTE mult e Ruinberg; am avut câteva bătălii ţâţă de mâţă acolo, inclusiv cu tancuri bottom tier (eram cu M5 Stuart contra IS, IS-3, nenorociri de-alea, şi am reuşit să fac scouting cu succes, să-i ţin ocupaţi cu succes ŞI să supravieţuiesc). AI ziduri după care te poţi ascunde, ai nenumăraţi boscheţi în laterală (e zona mea preferată de atac şi strecurat, se pretează atât pentru light tanks cât şi pentru TDs) şi în general heavy stuff se duc către piaţeta din partea ailaltă, deci ai loc să te desfăşori şi să îţi faci loc până la artileria inamică (care este
).