war, sa explic mai bine de ce SU-100 sux dpmdv: cu SU-85 adversarii "grei" sunt in cele mai multe cazuri KV-uri si T1 Heavy. Cu SU-100 am de-a face constant cu Tiger II, Ferdinand, VK 4502, IS-4 si alte saracii de-astea T9 (vs. T6 la mine) la care close compat e kamikaze pentru mine (adica ii zgarii vopseaua) si long range e frectie pentru ca tunul ala nu e capabil sa omoare asa ceva de la distante prea mari. Dau lovituri dar nu finalizez
, no fun. In orase joc degeaba pentru ca si daca apuc sa ii dau doua boabe in plin nu am sanse sa il lichidez dar el o va face. E posibil sa fiu ghinionist la matchmaking dar numai cu grei nimeresc si trecand peste skillul meu de tanchist, 1 la 1 sunt depasit la capitolul tehnic, lucru frustrant.
Si daca ti se pare ca diferenta asta nu este atat de deranjanta, m-a mancat curiozitatea si m-am uitat peste specsurile a doua tancuri T5 rusesti, deci echivalente si fara bias de la producatorii jocului:
KV vs. Su-85: KV are 50-60% in plus la blindaj, 50-60% in plus la hit points dar SU-85 nu se lasa mai prejos, compenseaza la tun cu... 3-5% mai mult la damage si 10% mai mult la penetrare. Acum o sa fac matematica sa functioneze in favoarea TD si o sa adun procentele. Un tun cu 15% mai bun vs. blindaj cu 50% mai gros si viata cu 50% mai multa. Adicatelea daca sunt in range si ma vede sunt copt inaintea lui. La SU-100 sunt diferente mai mici dar, dupa cum spuneam, acolo am sanse doar cu adversari T6. IS-ul (T7), este cvasi-identic cu SU-100 la blindaj si tun doar ca are dublu HP. Si asta se vedea cand trageam unul in celalalt si lui ii scadea viata de 2 ori mai greu.
Nu am rabdare sa fac ce-mi recomanda
AdrianB1 si sa ma duc cu ruleta la muzeu dar ma intreb cate TD-uri au existat in viata reala si cati se ingramadeau sa se plimbe in conservele astea. Inteleg conceptul de lone rider, sniper, stai la distanta si o dai... dar sniperii sacrifica echipamentul de protectie pentru un .50 cal cu care iti desfunda nasul de la 2Km, nu se plimba cu arbaleta sau cu prostiile cu care se plimba talpasul de rand.
Stau in dubii daca sa iau SU-152 sau sa fac cumva sa sar direct la ISU-152 in vederea unui Object 704. Doar de curiozitate asa. Pana atunci cu SU-85 scot 12-17k pe meci, in functie de cat de repede (sau daca) mor si platesc maxim 6-7k reparatii capitale si aprovizionare, nu ca la SU-100 unde dau 12-14k. In orice caz, inca nu am ajuns sa aduc mai mult de cateva zeci sau sute de acasa nici macar la SU-100.