World of Tanks

Eu l-am vazut me Miahi la Malinovka cu un AT-1 dupa un parapet. Am iesit dupa o casa si i-am bagat o boaba de la distanta, apoi inca una. Un P35(t) tragea si el in acelasi timp cu mine, el a avut kill-ul.
Cu Tier 2 ai doua feluri de lupte. Una in care intra doar Tier 1 si 2, iar cealalta in care intra si tancuri Tier 3, Arty si TD. Bataliile sint echilibrate, ori e batalie clasica de tancuri, ori Arty aduce putina variatie.
 
O intrebare intrebatoare. Stiati ca in afara de tancuri puteti vinde orice ati cercetat/cumparat de-alungul timpului? Eu am aflat aseara si am produs cam 500K credite din toate modulele cercetate si cumparate in timp. Plus toate obuzele avute vreodata pe fiecare masinarie.
Daca stiati rusinica ca nu mi-ati spus si mie :tongue:, iar daca nu stiati e o gura de oxigen cind va lipsesc niste credite pentru a lua nu's ce mai bun.
 
La naiba, chiar nu m-am gândit la asta niciodată.

Şi cu SU-100 am căpătat o medalie relativ rară:

Wittmann's Medal

Awarded for destroying seven or more enemy tanks and self-propelled guns with a tank or tank destroyer, or 10 or more vehicles with a self-propelled gun in one battle. The targets must be at least tier four enemy vehicles.

Michael Wittmann was one of the most successful German tank aces of WWII. He participated in operations in the invasions of Poland, France, Greece and the Soviet Union, and the defense of France.

Am ucis 9 tanks de tier 4+ în meciul ăla. Bulan de bulan :smile:
 
Eu stiam ca iei 50% sau mai putin, depinde de obiecte. Tancurile sigur nu le vinzi la 100%, ca sunt sh si castigate la un concurs (e moca, deci tre' sa le dai moca :biggrin: ).
 
Am scos vreo 40k bani din vânzare și am avut vreo câteva chestii de vândut, nu le-am vândut că nu aveam bani ci ca să văd cât scot. O nimica toată, din 2-3 bătălii scot banii ăștia.
La tancuri am văzut că îți dă jumate din cât a costat. Păcat că nu dă și jumate din aur, Valentine-ul a costat 1500 aur și mi-a dat pe el 200k bani. Nașpa conversia.
Am KV-3 și a început să-mi placă tancul de când i-am luat ultimul tun, acu să strâng vreo 40k experiență să trec la nivelul următor.

Am început să merg pe 3 fire: Tanc, Tank destroyer și SPG. Pur și simplu nu mai reușesc să upgradez toate tancurile la nivel maxim ca să pot face free experience așa că o să joc pe fiecare fir în funcție de chef. Însă principalul deocamdată rămâne tancul.
 
O intrebare intrebatoare. Stiati ca in afara de tancuri puteti vinde orice ati cercetat/cumparat de-alungul timpului? Eu am aflat aseara si am produs cam 500K credite din toate modulele cercetate si cumparate in timp. Plus toate obuzele avute vreodata pe fiecare masinarie.
Daca stiati rusinica ca nu mi-ati spus si mie :tongue:, iar daca nu stiati e o gura de oxigen cind va lipsesc niste credite pentru a lua nu's ce mai bun.

Am scris eu ceva de asta, pe la începtul discuției. :smile:

În altă ordine de idei, facem un clan?
 
Pai ar trebui să ne adunăm 15 tancangii. Şi eu cel mai mult am numărat 9...din cei care suntem online pe canalul privat. Facem o adunare în weekend? Mă gândesc că atunci e lumea mai liberă...
 
Wall of text.
[rant]
Am avut o dambla in jocul asta. Sa ajung la Tiger pentru ca ramasesem impresionat de performantele lui in WWII. Am reusit dupa aproape 2000 de meciuri dar din pacate si-au batut joc de el in jocul asta. Full-upgraded, Elite, tot echipajul full-trained si 90% in Repair skill. Toolbox, Camouflage net si aia cu load-ul mai mic cu 10%. Rahat cu perje.
In primul rind match-making-ul ma baga cu Mausi si IS4-7 (in foarte marea majoritate a cazurilor) unde-s spectator.
In al doilea rind 29 km viteza. Ca sa urc un deal fumez linistit o tigara. Ca sa-l manevrez/intorc imi creste barba.
Bun, sunt in pozitie, tinta locked ca la carte (manual aiming), shoot...Ding, we didn't scratch them, that one bounced. :capu:
Pe linga astea Tigeru' e magnet de obuze. Nimic nu sare din el, totul intra si pe deasupra iau damage la module, iau foc, mi se strica rack-ul de munitie, imi moare echipajul. Varza cu carne.
Inteleg ca e doar un joc arcade, dar pe linga toate belele astea ma asteptam sa am un atu macar. Ceva de genul tunul ala trage la mai mult de 500m ca sa fac o snipareala ceva. Nica.

Aseara l-am vindut si mi-am luat King Tiger. Alt rahat cu perje. Deocamdata am pus echipajul de pe Tiger cu retrain la 90%, Toolbox, Camouflage net si aia cu load-ul mai mic. Ca dotari e cu motorul maxim, radioul maxim, primul tun de 105. Mai am turela, suspensia si al doilea tun de pus pe el. Toata afacerea m-a costat peste 3 meleoane de credite si momentan am cu 50 HP mai putin ca Tiger-ul (1400 in loc de 1450) penetration mai mic ca Tigeru' (da' damage cu ~50% mai mult), viteza mai mica ca Tigeru' (27 vs. 29) si cost exorbitant la munitie (1030 credite costa un obuz) si la reparatii.
Cred ca nu e cazul sa zic cam citi bani ma costa un meci in care-s Defeat si mor mai pe la inceput fara sa apuc sa fac mai nimic...
Astept sa-l upgradez full si poate o sa devina mai competitiv dar nu-mi fac mari sperante.
Si nu, nu sunt genul sa dau navala primul peste inamici, de obicei stau un pic in expectativa si apoi ma duc pe unde pare mai safe pentru mine.
In schimb nu stiu daca-i noroc sau coincidenta dar momentan match-making-ul ma plaseaza in primii 5-6 din grupa (dar ce folos daca mai sus am Tier 9-10 la care dau cu ding sau bounce).
Bine, ca o alinare mai conteaza si echipa si harta in care joc. Daca echipa e d'aia cu rush si fiecare face ce-l duce capul s-a dus dracului meciul. Sau daca bagi Tigeru'/KT-ul in orase pe stradute inguste iar e munca in zadar. In schimb daca echipa e OK si harta adecvata pot stringe pina la 15-20k credite curate dupa un meci cistigat si cu ceva kill-uri/palituri din partea mea. Dar din pacate astea-s cazuri foarte rare (cel putin la bafta mea sunt rare).
Singurul lucru de care-mi pare rau acum la Tier7-8 e ca nu mi-am facut cont Premium ca sa iau dublu credite si experienta dar asta e, acum e tardiv.
[/rant]

Concluzia la chestia de mai sus e ca dupa hard-wipe o sa merg cu ochii inchisi pe linia ruseasca de tancuri.
 
Daca te ajuta la ceva, Tiger in WWII chiar a fost un tanc foarte lent; Panther avea acelasi motor, dar era mai usor si mai rapid. Sunt tancuri grele, nu e cavaleria usoara in atac. Si Tiger I era celebru pentru problemele mecanice, in afara de un blindaj mai gros pe laturi si in spate era mai slab decat Panther (care are acelasi tun, dar blindaj frontal mai bun). Pe scurt, Tiger e overrated cand vorbesti de tancuri grele, noroc ca in realitate nu s-a intalnit niciodata cu un Maus si foarte rar cu IS (erau putine la numar). Da, e excelent cand ai de-a face cu T34 si KV si pentru asta a fost construit.

Cu un TD de nivel 4 scot vreo 10k pe meci, 15-20k cu un tier 8 nu mi se pare nici o afacere. Dar daca te incalzeste cu ceva, un tanc tier 5 sau un TD tier 4 nu zgarie un Tiger decat din spate. Si asta pentru ca in realitate Tiger avea o slabiciune reala cu ammo rack-ul, avea blindaj subtire si era locul predilect de luat la tinta cu bazooka, se pare ca era singurul mod de a-l rade cu infanteria (sau sa ii dai foc cu Molotovuri) si era al naibii de eficient, facea explozie munitia.

Da, matchmaking sucks. Iar tancurile tier 10 nu ar trebui sa existe in joc pentru ca in realitate au fost poate 1 la 1000 in razboi, iar in joc ai minim 6% (1 din 15) sau chiar 50% pe harti care nu se preteaza la asa ceva (decat cea noua cu viaductul).

Apropo, sunt singurul fan al hartii noi? Mi se pare superba din mai multe motive:
- e uriasa
- peisajul e superb
- e foarte tactica; nu vad un tanc greu sa urce pantele alea si sa ramana intreg, iar artileria are loc sa se desfasoare dar nu poate bloca tot jocul
- e uriasa (am mai zis asta?)
 
burebista, pornesti de la premisa ca ideea jocului e sa simuleze o batalie cand el e un amarat de arcade, NFS style. Nu am jucat atat de mult si cu atat de multe tancuri dar cand un TD nu poate sa distruga tancuri din acelasi tier ba mai mult, e distrus de ele, ma duce cu gandul la un desfacator de conserve care nu desface conserve. No such thing :smile:.

Ia luptele asa cum sunt ele. Eu m-am oprit la SU-85 (tier V - 10+K pe meci) pentru joc permanent si am luat si SU-100 (care sux) doar ca sa pot sa fac experienta mai repede sa prind si un Object 704. Stau in tiere joase si e inca (kinda) fun.
 
Tier III-IV si atat, mai sus devine prea costisitor. Eu m-am indragostit de arty rusesc (SU-26), rapid, focuseaza rapid pe tinta, trage bine, excellent hit ratio, comparat cu Grille. E clar, ma dau cu rusii dupa hard-wipe... :smile:
 
Nu am jucat atat de mult si cu atat de multe tancuri dar cand un TD nu poate sa distruga tancuri din acelasi tier ba mai mult, e distrus de ele, ma duce cu gandul la un desfacator de conserve care nu desface conserve.
Eu am jucat cu toate TD de la toate natiile la tier 2-4 si nu am intalnit un asemenea caz, orice TD t2-t3 fully upgraded rade orice tanc cu un tier mai sus decat el si owns un tanc de acelasi nivel. La T4 lucrurile incep sa se imputa, Hetzer e mai rezistent ca Marder dar nu face fata la tancuri T5 sau T6 (prea slab pentru KV si aproape zero fata de Tiger), Su-86B se descurca un pic mai bine dar nu mai e killer-ul care erau Panzerjaeger sau Marder II la nivelele lor.
 
@Adrian, ai dreptate cu problemele reale ale Tiger-ului dar uiti un aspect, era in stare sa distruga tancuri de pe la 2km, mureau aia si nu stiau de ce. Tunul AA de 88 cu optica de exceptie il faceau un excelent long-range killer. Am spus ca inghiteam toate neajunsurile pe care mi le-au bagat pe git dezvoltatorii daca ma lasau macar cu atu-ul tunului de sniper. :smile:

@bausto. Corect, iau jocul ca atare dar e oarecum frustrant sa fiu bagat in majoritatea meciurilorr contra tancuri pe care nu le pot atinge iar la final sa vin cu bani de acasa. Ideea era de fun, adica o iau si eu dar macar mai dau si eu. :biggrin:

@dreamer. E OK si Tier 5-6. Cel putin eu sunt indragostit de VK 3601 (H), e sursa mea primara de credite (alaturi de PzKpfw IV cu un tier mai jos). Personal urasc artileria din tot sufletul.

Si da, noua harta imi place tare mult. De fapt cred ca e preferata mea acum numa' din pacate nu intru pe ea decit de vreo 2-3 ori maxim intr-o sesiune de 5-6 ore de joaca. :frown:
 
Frustrarea 1 e că un tanc pare foarte agil, rezistent și nimicitor când vine peste tine într-un joc, da' apoi când îl manevrezi tu descoperi că e un melc cu cochilie fragilă și care ar putea fi mai periculos dacă soldații din el s-ar descălța.

Frustrarea 2 e că mereu nimeresc în bătălii contra unor echipe (mult) mai puternice. Cum naiba e asta posibil, nu înțeleg; măcar statistic ar fi trebuit ca în 50% din cazuri eu să fiu într-o echipă de mușchiuloși contra unor copii de grădiniță, dar nu s-a întâmplat. WTF?

Frustrarea 3 e că, cu cât urci în nivel, cu atât jocul e mai puțin satisfăcător. Mori ușor, nu câștigi, aduci bani de acasă. Și atunci, de ce să mai treci de Tier 5? La Tier 2-3 și uneori la 4 m-am distrat cel mai bine.

M-am dat cu nemții de la început și m-au dezamăgit. Americanii fac niște conserve bune la speriat noobii și cam atât. Rușii, însă... Trebuia să mă prind că jocul rusesc s-ar putea să aibă un bias. KV-urile mi-au scos atâția peri albi încât, după wipe, ăla va fi targetul personal.

Și da, harta nouă e foarte faină, compensează scârba de Ensk și Himmelsdorf :wink:
 
Eu am jucat cu toate TD de la toate natiile la tier 2-4 si nu am intalnit un asemenea caz, orice TD t2-t3 fully upgraded rade orice tanc cu un tier mai sus decat el si owns un tanc de acelasi nivel.
Am jucat mai rar cu SU-76 (Tier IV) dar din ce imi aduc aminte, desi era upgradat, nu prea radea nimic cu armura mai sanatoasa in acelasi tier. Nu mai spun de unul mai sus. Exemplu concret, SU-76 (T3) vs T1 Heavy sau KV (T5). Cu Su-85 (T5 - fully upgraded, echipaj la 115% si diferite module pe tank) am viata grea cu T1 si KV, care ma rad din 2 focuri si eu de multe ori am nevoie de 3-4. Cu Su-76 sau 85B... greu. Ca sa nu mai spun ca m-am saturat de critical shots care ii distrug cine stie ce mama naibii dar 0 damage, timp in care ala ma curata de pe harta.

Alt exemplu, cu M3 Light ma trezesc dupa un schimb de focuri in fata unui Leichtraktor. Eram la o lungime de tanc de el, ii rup senila si ramane piezis, el la 7%, eu la 90%. Trag 6 focuri in el, broad side, critical hits si 0 damage (trageam cand inturela, cand in carena, cand in senila), el trage 6 focuri in mine si imi ia cate 10-15% de fiecare data. Mare noroc sa il iau la a saptea lovitura. In final am si castigat meciul dar ideea e ca sunt atat de multe situatii stupide.

Cand dau de T1 si KV si trag close range ar trebui sa ii rup capul. In schimb eu ii iau maxim 30-35% cu un SU-85. What's the point cand el imi ia 50-70% cu un foc sau, uneori, one shot-one kill? Am ceva meciuri la activ cu SU-85 si nu am dat niciodata one shot kill cu T1 si KV care sa nu fi fost deja avariate. In schimb mi-am luat-o de zeci de ori dintr-un foc de la astea doua. Nu mai spun de tancuri mai bune, ca dau si de tier 7 in multe meciuri.
 
Eu am ramas deocamdata pe tancul premium de Tier 2 de la germani.
Am mai facut o incercare de a juca in Tier 3 - 4, dar deja nu mai este deloc funny.
Cu un tanc de Tier 3-4 am cele mai mari sanse sa nimeresc printre inamici pe care nu-i pot nici macar zgaria. In schimb cu tank de Tier 2 pot nimeri cel mult peste unul de Tier 3, un M2 Medium, Panzer III Ausf, T-46 si ceva arty mic, adica nu exista joc in care sa trebuiasca sa stau ascuns.
 
Ia luptele asa cum sunt ele. Eu m-am oprit la SU-85 (tier V - 10+K pe meci) pentru joc permanent si am luat si SU-100 (care sux) doar ca sa pot sa fac experienta mai repede sa prind si un Object 704. Stau in tiere joase si e inca (kinda) fun.

Cum adică SU-100 sux? Ce sux la el? Atinge 50 km/h (deci poate fi folosit inclusiv ca scout dacă-ţi tună), are penetration şi damage bune contra tancurilor până în tier 7 inclusiv, arată binişor şi ca design. A, dacă nu îl ai cu upgrades atunci suferi, într-adevăr. Din motivul ăsta eu nu mai cumpăr tancuri decât dacă am cel puţin 10-15K Free XP la dispoziţie şi cel puţin atâta gold încât să duc tot echipajul la 100% instant.
Cu SU-100 am win ratio 63%, 2x Sniper, 2X Top Gun şi mândria mea: Wittmann's Medal :smile:
Au dreptate când spun ăştia pe forum la WoT că linia rusească e overpowered :smile:

Eu am jucat cu toate TD de la toate natiile la tier 2-4 si nu am intalnit un asemenea caz, orice TD t2-t3 fully upgraded rade orice tanc cu un tier mai sus decat el si owns un tanc de acelasi nivel. La T4 lucrurile incep sa se imputa, Hetzer e mai rezistent ca Marder dar nu face fata la tancuri T5 sau T6 (prea slab pentru KV si aproape zero fata de Tiger), Su-86B se descurca un pic mai bine dar nu mai e killer-ul care erau Panzerjaeger sau Marder II la nivelele lor.

SU-85B: are reload suficient de rapid şi precizie mare, am luat 1x Top Gun şi 1x Scout :smile: cu el, plus recorduri la Sharpshooter şi Master Gunner (22 each) .
SU-85 mi se pare mai bun, noaptea trecută am luat achievement "Steel Wall" cu el (şi Top Gun), e drept într-o bătălie unde am fost top tier (mai erau doi inamici tier 5 pe hartă, pe unul l-am liniştit de la început şi pe al doilea n-am mai apucat, că au capturat ai noştri baza).

Ce iubesc eu la TDs: când vezi un inamic şi tragi în el din boscheţi şi îl vezi prin ţavă cum se roteşte înnebunit încercând să te depisteze :smile: - unii fac pe şmecherii şi se opresc, sperând să devină invizibili; şi chiar devin uneori, dar eu ştiu că n-au plecat nicăieri şi le mai servesc o boabă în acelaşi loc. Yummy :smile:

Frustrarea 1 e că un tanc pare foarte agil, rezistent și nimicitor când vine peste tine într-un joc, da' apoi când îl manevrezi tu descoperi că e un melc cu cochilie fragilă și care ar putea fi mai periculos dacă soldații din el s-ar descălța.

Măi, să ştii că mie nu mi s-a părut. Eu's mulţumit de tancurile pe care le pilotez şi o să merg probabil pe acelaşi fir după wipe:
- URSS: Tank Destroyers
- Germany: Light + Med Tanks (n-am încercat firul defel în beta)
- USA: SPGs (M7 Priest pare mai împuţit, nu are precizie, să nimereşti 3 tancuri din 15 shots la rază minimă e penal, dar măcar au unghi larg de tragere; ruşii au ceva gen 10 grade).
Frustrarea 2 e că mereu nimeresc în bătălii contra unor echipe (mult) mai puternice. Cum naiba e asta posibil, nu înțeleg; măcar statistic ar fi trebuit ca în 50% din cazuri eu să fiu într-o echipă de mușchiuloși contra unor copii de grădiniță, dar nu s-a întâmplat. WTF?
Problema e de la faptul că organizarea pe tiers are în momentul de faţă de suferit, în sensul că zona tiers 5-6 e cam goală (prea puţini jucători) şi atunci te pune cu tancuri de tier mare.
N-am apucat să mă joc cu ceva extrapolări statistice din Table of MatchMaking (aia prezentată de Overlord pe forumul WoT), dar am impresia că unele tancuri/tiers sunt neintenţionat dezavantajate (de exemplu, şanse statistice mici să fii top tier şi mari să fii bottom tier în match).
Frustrarea 3 e că, cu cât urci în nivel, cu atât jocul e mai puțin satisfăcător. Mori ușor, nu câștigi, aduci bani de acasă. Și atunci, de ce să mai treci de Tier 5? La Tier 2-3 și uneori la 4 m-am distrat cel mai bine.

M-am dat cu nemții de la început și m-au dezamăgit. Americanii fac niște conserve bune la speriat noobii și cam atât. Rușii, însă... Trebuia să mă prind că jocul rusesc s-ar putea să aibă un bias. KV-urile mi-au scos atâția peri albi încât, după wipe, ăla va fi targetul personal.

Și da, harta nouă e foarte faină, compensează scârba de Ensk și Himmelsdorf :wink:

KV-ul ajunge să ţi se pară o glumă bună când ai TD rusesc de tier V sau VI. Cu SU-85 îl rupi din 2-3 boabe. Cu SU-100 din prima, dacă ţinteşti cu atenţie, maxim din 2 dacă ai ratat niţel.
Ensk mai e cum mai e, da' Himmelsdorf e un cur de hartă care inhibă atât artileria cât şi TD-urile. Şi de obicei ajung bottom tier acolo.
Ce îmi place FOARTE mult e Ruinberg; am avut câteva bătălii ţâţă de mâţă acolo, inclusiv cu tancuri bottom tier (eram cu M5 Stuart contra IS, IS-3, nenorociri de-alea, şi am reuşit să fac scouting cu succes, să-i ţin ocupaţi cu succes ŞI să supravieţuiesc). AI ziduri după care te poţi ascunde, ai nenumăraţi boscheţi în laterală (e zona mea preferată de atac şi strecurat, se pretează atât pentru light tanks cât şi pentru TDs) şi în general heavy stuff se duc către piaţeta din partea ailaltă, deci ai loc să te desfăşori şi să îţi faci loc până la artileria inamică (care este :tongue:).
 
Back
Top