Windows: Cum fac...?

Discussion in 'Ajutor: Software și sisteme de operare' started by Rabbit, Jun 27, 2004.

 1. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Forward-ate, nu deschise.
  ... cum ar fi cazul cand ai un FTP pasiv.
  DMZ nu face rau nimanui; Windows-ul cu setari default face.
  Singurul motiv pentru care n-as activa DMZ ar fi cazul in care PC-ul tinta s-ar afla pe wireless. Traficul din retea care s-ar indrepta spre el ar cam strica performanta retelei.
   
 2. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Nu, nu merge nici aşa, cu Virtual server. Rămâne problema jocului, la intervale absolut aleatorii (câteodată la 2 minute, alteori la 10-15) mă dă afară cu mesajul "diconnected for unknown reasons", deci nu e kick. După ce deschid (imediat de la deconectare) consola spune că PunkBuster-ul nu e conectat, iar la 2-3 secunde se conectează iarăşi. Mă exasperează, fiindcă am toate update-urile la zi...
  Edit: la tabul Firewall cum trebuie să stea, că nu e nici Enabled, nici Disabled. În schimb apar ca allowed anumite drăcii, printre care şi ET-ul cu portul deschis anterior.
   
 3. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Marius: poate vrei să spui că nu ştii cum se configurează un router pentru FTP, nu că e imposibil de realizat fără DMZ :smile:

  ursa: prin însăşi funcţionarea lui, routerul e un firewall. De-asta faci forwarding pentru porturi în aşa-numitele „virtual servers” pentru ca PC-ul să-ţi fie direct accesibil dinspre Internet pentru anumite servicii. Posibil ca întreruperile să vină de la vreun timeout intern al routerului :frown:
   
 4. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Adică are buba? Se poate remedia? Sau cum se poate verifica, măcar?
   
 5. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Scoate routerul din ecuatie, leaga calculatorul "pe direct" si fa o proba.
   
 6. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Urăsc metoda asta, fiind cea recomandată şi de ISPul meu când pică netul. Pentru că fix când îl legi pe direct ISPul poate să-şi revină brusc şi se umple o căruţă de întrebări.

  IMO, dă cu ping -t spre xf/google într-un command prompt - eventual spre serverul jocului când e, şi când dă disconnected în joc, alt tab rapid să vezi dacă e vorba despre permisiunile routerului sau are bubu routerul.

  Joci prin hamachi cumva?
   
 7. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Hamachi? E vorba de Wolfensteinul vechi, cel moka. RTCW-ET.
   
 8. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  ping -t nu e un test util, fiindcă fiecare PING merge ca un ICMP separat spre destinaţie. Ce se întâmplă cu câte un ICMP trimis pe secundă nu seamănă cu ce se întâmplă cu o conexiune TCP ţinută deschisă un sfert de oră. Un test valabil ar fi să faci un download HTTP care să dureze 20-30 de minute, şi vezi dacă după 15 minute e întrerupt.
   
 9. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Şi eu urăsc să tot bag şi să scot căblăraie pe-acolo, că la mine e de muncă, nene. Dar o s-o fac probabil când o să am niţel timp. Mă gândisem şi eu la asta. :smile:
   
 10. Spawn

  Spawn Membru Senior

  Am zis de DMZ, pentru că e f simplu. Dacă merge, eşti liber apoi să configurezi cât vrei.
  Personal chiar acum sunt pe DMZ, dar situaţia e diferită. Este firewall software pe comp, aşa mai văd şi ce mai vine din exterior (e destul de curată conexiunea, atacuri, etc, nu e server, nici măcar FTP), nu e router propriu zis e modemul RT (se poate configura şi el dar lenea e maaareee) şi nu e wireless.
   
 11. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  The paranoid midget is strong in you, my young padawan :biggrin:
   
 12. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Ăsta vă spune mai multe decât mie? Eu am înţeles (nu ştiu dacă bine) că RDS-ul a picat şi s-a reconectat. Şi-nainte de a-mi pune router pica (chiar des, dar scurt), dar, ciudat, nu mă dădea afară din joc. Apărea "Connection interrupted" şi îşi revenea. Doar dacă dura mai mult căderea, mă "ejacula" de pe server. Acum, cu router mă "borăşte la infanterie" imediat. E vreo soluţie la chestia asta?

  PS: evenimentul cu pricina a avut loc cam la 17:22.
   

  Attached Files:

 13. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Întrebarea e: de ce pică legătura? Îi trebuie cumva la RDS să faci nişte trafic sau să simulezi asta („keep alive”) ca să nu te deconecteze? E o problemă cu routerul care se deconectează singur dacă nu ai un anumit tip de trafic? Vezi dacă e o opţiune în router pentru „keep connection alive” şi alta pentru a nu deconecta conexiuni idle sau „always up”.
   
 14. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Din cate vad acolo, un chinez (la propriu) cu IP-ul 61.172.32.30 are o problema cu tine sau mai de graba face port probing...

  La 17:22 a picat netul si s-a reconectat.
   
 15. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  La astea am peste tot bifat/selectat corect. Mai caut, poate am sărit una.
  RDS-ul nu mai e ce-a fost nici pe la noi. Iniţial aveam o conexiune de vis. Abia apăsam pe link că şi era deschisă pagina. Acum, până şi netul mere mai cu ţârâita. O să refac RDS PPPoE direct pe cablu şi să văd ce şi cum. Dar e ciudat că se tot deconectează de tot, or asta n-o făcea când era doar pe cablu, chiar dacă pica netul pentru fracţiuni de secundă.
   
 16. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Acuma scuze că mă bag ca musca în lapte, dar aceeaşi problemă, sau mă rog, una foarte asemănătoare am şi eu la UPC. Rahatul ăla de modem (Scientific Atlanta, now bought by Cisco) face o deconectare/reconectare rapidă a plăcii de reţea la fiecare 30 de minute. Sub XP, apare ca "Network Cable is Disconnected" şi după o fracţiune de secundă apare "Network Area Connection bla-bla is now connected". Toate bune şi frumoase... unless I am on VPN. Când face chestia asta, VPN-ul pică. Însemană că eu pierd 7-8 minute la fiecare jumate de ceas reconectându-mă la toate protocoalele, serverele şi aplicaţiile pe care le folosesc. Working from home is a bitch.
  Sub Windows 7, altă trăznaie. Câna apare flash-ul ăsta de disconnect/reconnect, ţeapă, Windows 7 intră în bălării, trebuie să scot modem-ul din priză şi să-l bag la loc. Partea penală e că modem-ul nu se desincronizează, măcar ştiam de unde e treaba. Şi încă ceva: IP-ul modem-ului e 192.168.100.1, dar când îl accesez prin HTTP îmi spune că nu am acces la sub-pagini, în sensul că apare pagina principală cu butoane şi tot, dar nici una din secţiuni nu e disponibilă.
  E al doilea modem de la UPC, şi face deja şi ăsta figuri. Bine că mai am vreo 2 luni din contract, renunţ la el şi-i bag în mă-sa. Dar până atunci, ce mă sfătuiţi să fac? Să-i chem din nou să investigheze?
   
 17. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Pai nu ai acces la paginile alea decat dupa ce le "deblochezi".

  http://192.168.100.1/_aslvl.asp

  User / pass: admin / W2402 (tastezi parola, nu o lua cu copy/paste). Alegi Access level 3 si ar trebui sa vezi mesaj de succes apoi ai acces pe unde vrei... pentru cateva minute :smile:.
  Ideea e ca ai acces informational. Nu prea ai ce sa modifici. Eu nu am reusit sa downloadez fisierele de configurare sau bootfile-ul. De fapt nu am reusit decat sa ma uit ca vitelul pe acolo si sa admir setarile. Am sapat un pic prin modemul asta cand troubleshoot-uiam problema mea cu AMT/vPro.
  Daca nu am nimerit ceva si nu-ti iese ma mai uit maine pe el sa vad detalii.
   
 18. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Dacă treci la RDS sari din lac în puţ... asta am făcut eu.

  Pe de altă parte, cum aş putea dovedi celor de la RDS întreruperile respective? Fie direct cu cablul în PC (o s-o fac şi p-asta week-end-ul viitor), fie prin router? Hai că prin router salvez log-ul, dar mi-e să nu zică că-i de la router, că mereu clientul e cel ce are hiba.
   
 19. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Eu in Bucuresti nu am avut probleme cu RDS-ul. A mers si direct prin cablu la PC si prin router la fel de bine. In schimb vad ca pe net sunt destule cazuri asemanatoare cu ale tale si toate implica modelul asta de router. E ciudat ca la tine se deconecteaza si fara router, deci tot trebuie sa se carabaneasca un pic pana la tine sa vada care-i problema.
  Calitatea serviciilor unui ISP variaza mult de la oras la oras si de la zona la zona in acelasi oras.

  La RDS nici macar nu am avut nevoie sa dau vreun telefon la departamentul de suport, oricum probabil erau la fel de calificati ca desteptii de la UPC.
   
 20. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  În afară de asta cred că poți folosi un workaround: clientul de VPN se deconectează dacă placa de rețea raportează deconectare. Dacă bagi un switch de 2 lei între placă și router nu o să mai raporteze nimic, o să ai link dar nu și trafic. Cu traficul e simplu, că nu are timeout la 3 secunde :smile:
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice