Windows: Cum fac...?

fishy

Membru Senior
Joined
Jul 14, 2007
Messages
462
Salut! Cum fac in Firefox (3.5.2) sa pastrez cookie doar de la citeva site-uri pe care le vizitez mai des? Iar celelalte cookie ori sa nu poata fi retinute/acceptate, ori sa fie sterse dupa inchidere FF.
Am incercat diferite combinatii de management din FF dar nu mi-a reusit niciuna sa faca cele de mai sus. Ori le retine pe toate, ori le sterge pe toate. DE EVITAT varianta cu "ask me everytime". A fost incercata si a inceput sa ma innebuneasca dupa ce am pierdut baza de date veche.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
1,976
In Options/Privacy debifezi 'Allow cookies from sites', iar la Exceptions pui site-urile care vrei sa le permiti stocarea cookie-urilor.
 

fishy

Membru Senior
Joined
Jul 14, 2007
Messages
462
Eu asa am reusit intr-un final. Imi pastreaza cookie si dupa inchidere FF si dupa rulare CCleaner. Dar totusi, dupa cum se vede in poza, dispar adresele de la Exceptions.:confused:

P.S.: ccleaner si clean history sunt setate sa nu stearga cookie din FF.
 

Attachments

  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    320 KB · Views: 26

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Am un PC desktop conectat permanent la rds. Pe de altă parte, uneori aş vrea să folosesc pentru asta netbookul. Există ceva ca un splitter, care să trimită netul la netbook, evident, întrerupându-l spre PC-ul desktop?
Dacă nu, poate merge ceva home made?
 

Attachments

  • schita.jpg
    schita.jpg
    22.8 KB · Views: 22

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
2 mil pentru că-i lene să scoată un fir de acolo să-l bage dincolo?
Pt că odată hotărât să ia router normal că va fi tentat să ia wireless.
Splitter simplu.

LE: pardon, ăsta. +un cablu, normal.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Pt că odată hotărât să ia router normal că va fi tentat să ia wireless.

LE: pardon, ăsta. +un cablu, normal.

M-ai ghicit. :kul:


Da, ştiam eu că există şi splittere.

Marius, cum aş putea lega netbookul la desktop, fără să mai cheltuiesc nimic? Şi nici să m-apuc să desfac măţăraia, ca să desfac desktopul, că mi-e lene de s-a pus praful de-un deşt înăuntru, cred. :biggrin:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,277
Ethernet-ul nu permite prelungiri şi înnădiri de-astea; mufa aia mamă-mamă e pentru prelungit cabluri de telefonie ISDN, care întâmplător foloseşte tot mufe RJ-45.

Pentru Ethernet, cablul de la RDS ce-ţi intră în apartament probabil e un cablu Ethernet rigid, cu câte un singur miez din cupru pe fiecare din cele 8 fire; pe acest cablu nu se sertizează mufe RJ-45 tată, ci se inserează în prize de perete RJ-45 mamă. Atenţie că şi prizele RJ-45 pot fi dotate cu şuruburi pentru prinderea celor 8 fire (pentru telefonie ISDN) sau cu lamele metalice în care se apasă firele (cu un tool tip 110 sau Krone, depinde de aranjamentul lamelelor), făcând contact prin străpungerea izolaţiei din plastic.

Apoi, între priză şi calculator sau laptop foloseşti un cablu patch (flexibil) tată-tată pe lungime potrivită. Ai putea avea un cablu scurt între PC şi priză, şi unul mai lung între laptop şi priză, şi atunci „comutarea” o faci schimbând cablul potrivit în priză.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Până la urmă am luat un D-Link DI524, pe care l-am instalat în 2 minute, i-am făcut update de FW în următoarele două, deşi habar n-am de reţele; bine, la nivel avansat. Merge perfect pentru ce-mi doream eu: v. max. pe fir, cam 3 Mbps, pe wireless, după update.
Am o problemă de-atunci, pare-se. Sunt un împătimit al ET-ului online (Wolfenstein) şi de la trecerea Desktopului wired pe router, îmi tot zice, după intervale aleatorii de la conectare, "server disconnected for unknown reasons". În consolă, scrie ceva de genul: PB not connected, apoi, la puţin timp (max. 2 sec.) se reconectează, văd asta în consolă.
Cu toate update-urile la zi la PukBuster, la joc etc. îmi tot face beleaua asta. Am dezinstalat jocul, l-am reinstalat, la fel PB, iar update, nimic. M-am mai interesat pe ici, pe colo şi cică ar trebui să deschid portul 27960 pe UDP şi TCP. Dar nu ştiu unde şi cum. Am găsit eu acolo ceva ce ar semăna, un tab cu Virtual server, dar nu prea ştiu cum să configurez şi dacă RDS-ul se împacă cu acele setări. Mă puteţi ajuta la întreaga problemă, adică first şi-apoi second part? Mulţumesc. :smile:
 

Attachments

  • vs.jpg
    vs.jpg
    102.3 KB · Views: 33

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
Am găsit eu acolo ceva ce ar semăna, un tab cu Virtual server, dar nu prea ştiu cum să configurez şi dacă RDS-ul se împacă cu acele setări. Mă puteţi ajuta la întreaga problemă, adică first şi-apoi second part? Mulţumesc. :smile:

In primul rand ar trebui sa setezi desktopul cu un IP fix din clasa de IP-uri atribuita de router prin DHCP.

Mai concret, setezi desktopul astfel:
IP Address: 192.168.0.2
Netmask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.0.1
DNS: 192.168.0.1 (optional poti seta dns-urile date de provider)

Dupa asta te duci in meniul de configurare al routerului, la Virtual Server, si faci urmatoarele setari:

Virtual Server: enabled
Name: Wolfenstein (sau orice vrei tu)
Private IP: 192.168.0.2
Protocol type: both
Private port: 27960
Public port: 27960
Schedule: Always

Dupa toate astea, o sa-i dai Apply si probabil o sa-ti spuna ca va restarta routerul.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Partea a doua am înţeles-o, cea cu Virtual server, dar unde setez Desktopul?
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
Partea a doua am înţeles-o, cea cu Virtual server, dar unde setez Desktopul?

Din meniul de configurare al placii de retea. Ce sistem de operare folosesti, sa pot sa-ti dau instructiuni mai detaliate?
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Vista x64. Mersi de atenţie. O să încerc şi eu, dar apreciez orice ajutor. :smile:
Mai întreb ceva: chestia cu IP-ul static nu deranjează RDS-ul? Are vreo legătură cu setarea PPPoE dynamic pe care o are routerul? Şi-mi prind urechile prin câte noâiuni sunt prin taburile alea. Se poate găsi pe undeva o reprezentare schematică a unei reţele, cu tot ce trebuie setat pe fiecare componentă, inclusiv relaţia ce trebuie să existe între ele?
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,277
N-are nici o legătură, tu în spatele routerului ai o reţea privată în care îţi setezi cum vrei IP-urile, în timp ce ISP-ul vede doar routerul ca un singur PC conectat. Îţi trebui IP setat fix pe PC ca să funcţioneze regula din router (cea din Virtual Server) şi routerul să redirecţioneze comunicaţia pe portul respectiv spre PC-ul tău. Altfel, dacă laşi PC-ul să-şi ia IP automat prin DHCP, la fiecare reboot poate să primească un alt IP, şi de fiecare dată ar trebui să editezi regula din router.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
Practic tu ai de configurat 2 device-uri: calculatorul si routerul.

1. Calculatorul

Setarile care le faci aici au treaba doar cu placa de retea din calculator si nu afecteaza in nici un fel routerul sau modul in care se face conexiunea la RDS.

Start -> Control Panel -> Network and Internet -> Change adapter settings -> Click dreapta pe "Local Area Connection" -> Proprieties -> Dublu ckick pe "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" ->Bifezi "Use the following IP Address" si introduci urmatoarele valori:

IP Address: 192.168.0.2
Netmask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.0.1

-> bifezi "Use the following DNS server address" si introduci urmatoarele valori:

Preferred DNS server: 192.168.0.1
Alternate DNS server: <<il lasi liber>>

Alternativ, poti introduce DNS-urile furnizate de RDS.

2. Routerul

Intri in meniul de configurare a routerului, lasi toate celelalte setari asa cum eru (PPPOE, LAN, etc.) si te duci direct la "Virtual Server". Aici configurezi exact dupa instructiunile lasate in a doua parte din postul precedent.

Practic la tine routerul va face conexiunea prin PPPOE, dupa care primeste un IP de la serverul RDS.
Pentru conexiunea cu reteaua locala (cu calculatorul tau in acest caz), routerul tau are predefinit un alt IP (192.168.0.1 in cazul tau).
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Vă mulţumesc amândurora. Am mai învăţat ceva. :smile: Am configurat ambele componente, acum va urma verificarea. Încă o dată, mulţumesc şi voi reveni cu amănunte.
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
Sau treci ip-ul în DMZ şi laşi astfel toate porturile deschise (pt respectivul ip).
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,277
Da' cu ce ţi-a greşit ursa de-i doreşti aşa ceva? DMZ-ul ar trebui folosit ca ultimă, ultimă opţiune, când regulile de port forwarding statice + cele dinamice bazate pe triggeri + cele făcute prin UPnP nu te satisfac.
 
Top Bottom