Windows: Cum fac...?

Sau treci ip-ul în DMZ şi laşi astfel toate porturile deschise (pt respectivul ip).
Forward-ate, nu deschise.
Da' cu ce ţi-a greşit ursa de-i doreşti aşa ceva? DMZ-ul ar trebui folosit ca ultimă, ultimă opţiune, când regulile de port forwarding statice + cele dinamice bazate pe triggeri + cele făcute prin UPnP nu te satisfac.
... cum ar fi cazul cand ai un FTP pasiv.
DMZ nu face rau nimanui; Windows-ul cu setari default face.
Singurul motiv pentru care n-as activa DMZ ar fi cazul in care PC-ul tinta s-ar afla pe wireless. Traficul din retea care s-ar indrepta spre el ar cam strica performanta retelei.
 
Nu, nu merge nici aşa, cu Virtual server. Rămâne problema jocului, la intervale absolut aleatorii (câteodată la 2 minute, alteori la 10-15) mă dă afară cu mesajul "diconnected for unknown reasons", deci nu e kick. După ce deschid (imediat de la deconectare) consola spune că PunkBuster-ul nu e conectat, iar la 2-3 secunde se conectează iarăşi. Mă exasperează, fiindcă am toate update-urile la zi...
Edit: la tabul Firewall cum trebuie să stea, că nu e nici Enabled, nici Disabled. În schimb apar ca allowed anumite drăcii, printre care şi ET-ul cu portul deschis anterior.
 
Marius: poate vrei să spui că nu ştii cum se configurează un router pentru FTP, nu că e imposibil de realizat fără DMZ :smile:

ursa: prin însăşi funcţionarea lui, routerul e un firewall. De-asta faci forwarding pentru porturi în aşa-numitele „virtual servers” pentru ca PC-ul să-ţi fie direct accesibil dinspre Internet pentru anumite servicii. Posibil ca întreruperile să vină de la vreun timeout intern al routerului :frown:
 
Urăsc metoda asta, fiind cea recomandată şi de ISPul meu când pică netul. Pentru că fix când îl legi pe direct ISPul poate să-şi revină brusc şi se umple o căruţă de întrebări.

IMO, dă cu ping -t spre xf/google într-un command prompt - eventual spre serverul jocului când e, şi când dă disconnected în joc, alt tab rapid să vezi dacă e vorba despre permisiunile routerului sau are bubu routerul.

Joci prin hamachi cumva?
 
ping -t nu e un test util, fiindcă fiecare PING merge ca un ICMP separat spre destinaţie. Ce se întâmplă cu câte un ICMP trimis pe secundă nu seamănă cu ce se întâmplă cu o conexiune TCP ţinută deschisă un sfert de oră. Un test valabil ar fi să faci un download HTTP care să dureze 20-30 de minute, şi vezi dacă după 15 minute e întrerupt.
 
Urăsc metoda asta, fiind cea recomandată şi de ISPul meu când pică netul.

Şi eu urăsc să tot bag şi să scot căblăraie pe-acolo, că la mine e de muncă, nene. Dar o s-o fac probabil când o să am niţel timp. Mă gândisem şi eu la asta. :smile:
 
Am zis de DMZ, pentru că e f simplu. Dacă merge, eşti liber apoi să configurezi cât vrei.
Personal chiar acum sunt pe DMZ, dar situaţia e diferită. Este firewall software pe comp, aşa mai văd şi ce mai vine din exterior (e destul de curată conexiunea, atacuri, etc, nu e server, nici măcar FTP), nu e router propriu zis e modemul RT (se poate configura şi el dar lenea e maaareee) şi nu e wireless.
 
Ăsta vă spune mai multe decât mie? Eu am înţeles (nu ştiu dacă bine) că RDS-ul a picat şi s-a reconectat. Şi-nainte de a-mi pune router pica (chiar des, dar scurt), dar, ciudat, nu mă dădea afară din joc. Apărea "Connection interrupted" şi îşi revenea. Doar dacă dura mai mult căderea, mă "ejacula" de pe server. Acum, cu router mă "borăşte la infanterie" imediat. E vreo soluţie la chestia asta?

PS: evenimentul cu pricina a avut loc cam la 17:22.
 

Attachments

  • system.txt
    27 KB · Views: 26
Întrebarea e: de ce pică legătura? Îi trebuie cumva la RDS să faci nişte trafic sau să simulezi asta („keep alive”) ca să nu te deconecteze? E o problemă cu routerul care se deconectează singur dacă nu ai un anumit tip de trafic? Vezi dacă e o opţiune în router pentru „keep connection alive” şi alta pentru a nu deconecta conexiuni idle sau „always up”.
 
Din cate vad acolo, un chinez (la propriu) cu IP-ul 61.172.32.30 are o problema cu tine sau mai de graba face port probing...

inetnum: 61.172.0.0 - 61.173.255.255
netname: CHINANET-SH
descr: CHINANET Shanghai province network
descr: Data Communication Division
descr: China Telecom
country: CN
admin-c: CH93-AP
tech-c: XI5-AP
mnt-by: APNIC-HM
mnt-lower: MAINT-CHINANET-SH
mnt-routes: MAINT-CHINANET-SH
status: ALLOCATED PORTABLE
changed: hm-changed@apnic.net 20060427
source: APNIC

La 17:22 a picat netul si s-a reconectat.
 
Întrebarea e: de ce pică legătura? Îi trebuie cumva la RDS să faci nişte trafic sau să simulezi asta („keep alive”) ca să nu te deconecteze? E o problemă cu routerul care se deconectează singur dacă nu ai un anumit tip de trafic? Vezi dacă e o opţiune în router pentru „keep connection alive” şi alta pentru a nu deconecta conexiuni idle sau „always up”.

La astea am peste tot bifat/selectat corect. Mai caut, poate am sărit una.
RDS-ul nu mai e ce-a fost nici pe la noi. Iniţial aveam o conexiune de vis. Abia apăsam pe link că şi era deschisă pagina. Acum, până şi netul mere mai cu ţârâita. O să refac RDS PPPoE direct pe cablu şi să văd ce şi cum. Dar e ciudat că se tot deconectează de tot, or asta n-o făcea când era doar pe cablu, chiar dacă pica netul pentru fracţiuni de secundă.
 
Acuma scuze că mă bag ca musca în lapte, dar aceeaşi problemă, sau mă rog, una foarte asemănătoare am şi eu la UPC. Rahatul ăla de modem (Scientific Atlanta, now bought by Cisco) face o deconectare/reconectare rapidă a plăcii de reţea la fiecare 30 de minute. Sub XP, apare ca "Network Cable is Disconnected" şi după o fracţiune de secundă apare "Network Area Connection bla-bla is now connected". Toate bune şi frumoase... unless I am on VPN. Când face chestia asta, VPN-ul pică. Însemană că eu pierd 7-8 minute la fiecare jumate de ceas reconectându-mă la toate protocoalele, serverele şi aplicaţiile pe care le folosesc. Working from home is a bitch.
Sub Windows 7, altă trăznaie. Câna apare flash-ul ăsta de disconnect/reconnect, ţeapă, Windows 7 intră în bălării, trebuie să scot modem-ul din priză şi să-l bag la loc. Partea penală e că modem-ul nu se desincronizează, măcar ştiam de unde e treaba. Şi încă ceva: IP-ul modem-ului e 192.168.100.1, dar când îl accesez prin HTTP îmi spune că nu am acces la sub-pagini, în sensul că apare pagina principală cu butoane şi tot, dar nici una din secţiuni nu e disponibilă.
E al doilea modem de la UPC, şi face deja şi ăsta figuri. Bine că mai am vreo 2 luni din contract, renunţ la el şi-i bag în mă-sa. Dar până atunci, ce mă sfătuiţi să fac? Să-i chem din nou să investigheze?
 
Pai nu ai acces la paginile alea decat dupa ce le "deblochezi".

http://192.168.100.1/_aslvl.asp

User / pass: admin / W2402 (tastezi parola, nu o lua cu copy/paste). Alegi Access level 3 si ar trebui sa vezi mesaj de succes apoi ai acces pe unde vrei... pentru cateva minute :smile:.
Ideea e ca ai acces informational. Nu prea ai ce sa modifici. Eu nu am reusit sa downloadez fisierele de configurare sau bootfile-ul. De fapt nu am reusit decat sa ma uit ca vitelul pe acolo si sa admir setarile. Am sapat un pic prin modemul asta cand troubleshoot-uiam problema mea cu AMT/vPro.
Daca nu am nimerit ceva si nu-ti iese ma mai uit maine pe el sa vad detalii.
 
Bine că mai am vreo 2 luni din contract, renunţ la el şi-i bag în mă-sa.

Dacă treci la RDS sari din lac în puţ... asta am făcut eu.

Pe de altă parte, cum aş putea dovedi celor de la RDS întreruperile respective? Fie direct cu cablul în PC (o s-o fac şi p-asta week-end-ul viitor), fie prin router? Hai că prin router salvez log-ul, dar mi-e să nu zică că-i de la router, că mereu clientul e cel ce are hiba.
 
Eu in Bucuresti nu am avut probleme cu RDS-ul. A mers si direct prin cablu la PC si prin router la fel de bine. In schimb vad ca pe net sunt destule cazuri asemanatoare cu ale tale si toate implica modelul asta de router. E ciudat ca la tine se deconecteaza si fara router, deci tot trebuie sa se carabaneasca un pic pana la tine sa vada care-i problema.
Calitatea serviciilor unui ISP variaza mult de la oras la oras si de la zona la zona in acelasi oras.

La RDS nici macar nu am avut nevoie sa dau vreun telefon la departamentul de suport, oricum probabil erau la fel de calificati ca desteptii de la UPC.
 
Dar până atunci, ce mă sfătuiţi să fac? Să-i chem din nou să investigheze?
În afară de asta cred că poți folosi un workaround: clientul de VPN se deconectează dacă placa de rețea raportează deconectare. Dacă bagi un switch de 2 lei între placă și router nu o să mai raporteze nimic, o să ai link dar nu și trafic. Cu traficul e simplu, că nu are timeout la 3 secunde :smile:
 
Back
Top