Windows: Cum fac...?

Discussion in 'Ajutor: Software și sisteme de operare' started by Rabbit, Jun 27, 2004.

 1. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Up, please!
  Mă interesează mai mult modalitatea de a înregistra, cumva, deconectările/reconectările când routerul nu e în acest lanţ, ci cablul de la RDS e direct în placa de reţea a Desktopului.
   
 2. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  In mod normal, aceste deconectari/reconectari ar trebui sa apara si in logurile celor de la RDS. Suna la ei si raporteaza problema.
   
 3. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  În System Log cumva? Poate să modifici un policy local ca să înregistreze acest eveniment?
   
 4. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Am dat o săpunieră pe jos și nu mai pornește. Unde pot să o repar? Canon SD200, are valoare mai mult sentimentală :biggrin: , dar nu dau pe reparație mai mult de 100 RON.
   
 5. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

 6. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Dă-le un telefon și vezi cam cât ar costa, că nu prea cred că o să coste sub 100RON, numai să se uite la ea ar fi mai mult de jumate din prețul ăsta. Plus că acu-s super ocupați, numai până apucă să vadă ce are o să dureze o săptămână și ceva. Dar altă soluție nu prea e.
   
 7. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Mda, dar la 600 RON iau un Canon SD1100 (IXUS 80) nou. Pot refolosi acumulatorii (tocmai cumpărasem unul nou acum vreo săptămână) și încărcătoarele (mai am un SD600 cu același model de încărcător), e cu 2 generații mai nouă, 8 MP versus 3 MP și costă doar 50% cât una cu Digic 4 - pentru o săpunieră nici nu trebuie mai mult.
   
 8. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  I know, de-asta am zis să dai mai intâi telefon, ca să vezi exact ce zic. Am mai intâlnit cazuri in care reparația costa peste 50% din valoarea produsului, pentru că piesa cu probleme (ex: o diafragmă de obiectiv) se găsea ca replacement part la Canon doar legată de 3/4 din tot obiectivul, nu se putea cumpăra separat.
   
 9. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Dacă mai aveţi timp, răbdare şi bunăvoinţă, mai uitaţi-vă, vă rog, şi pe log-urile ce le-am salvat, poate înţelegeţi mai multe decât mine şi poate aflu şi eu tainele deconectărilor aleatorii din WolfET. Am încercat şi setarea DMZ, poate-poate, dar tot aşa face.

  PS: precizez că, în rest, routerul funcţionează impecabil, atât pe wired, cât şi pe wireless. Să trimit o recipisă la D-Link, la support?
  PPS: am uitat să precizez, am păstrat în loguri doar momentele când au avut loc deconectările,
   

  Attached Files:

 10. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Check this, poate ajută.
  NACK înseamnă Negative Acknowledgment. Din ce-am citit eu pe acolo, e de la congestionarea traficului. Acu' eu sunt bâtă la networking, dar vezi dacă poţi să măreşti ceva timeout-uri pe acolo.
  De aici înţeleg că router-ul tău trimite un NACK către sender când se pierd pachete, forţând o renegociere IP, protocol, bălării.
  Hope this helps.
   
 11. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Eu cred că problema e la nivel de PPPoE. Din ce văd în log2DMZ.txt, ţie ţi-a picat link-ul la 19:15 (probabil atunci ţi-au apărut cele două linii albastre din poza de mai sus). Dacă e de la router sau de la ei poţi vedea punând calculatorul direct în net.

  Dubioasă mi se pare şi alocarea IP-ului. La 19:15 e 79.116.115.145, iar după 4 min, la 19:19, fără vreun motiv aparent, se schimbă în 79.116.113.221.
   
 12. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Am înţeles. O s-o fac în week-end că e timp mai mult. Însă cu ce sau cum fac survey la conexiunea RDS PPPoE, pe direct, aşa încât să-mi scrie evenimentele precum în log-ul routerului sau asemănător, să nu existe dubii? Eu simţeam deconectări şi-nainte la RDS, când nu foloseam router. Uneori (în situaţiile cele mai grave) apărea chiar ferestruica de Redial, cu diverse mesaje.
   
 13. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Cică o opţiune e să deschizi un Command Prompt şi să dai comenzile:

  Code:
  netsh
  ras
  set tracing PPP enable
  exit
  După asta, îţi va jurnaliza evenimentele PPP în fişierul c:\windows\tracing\ppp.log.

  O altă variantă pentru acelaşi rezultat ar fi să modifici în Registry cheia HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Tracing\PPP\EnableFileTracing cu valoarea 1.
   
 14. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Mulţumesc mult. Aşa voi face. :smile:

  Adică de la provider (RDS)? Am mai întâlnit şi azi, pe log, realocări de IP...
   
 15. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Am trecut pe cablu direct, m-am conectat, am jucat... nimic anormal. Am mai făcut şi pauze, am mai intrat pe câte un site, am avut şi o deconectare (mi-a cerut redial), dar pe joc nu m-a dat afară.
  Ataşez log-ul PPPoE, obţinut cum m-a învăţat puterfixer. Se vede ceva anormal în el, ceva care ar face problemele descrise când sunt pe router?

  Pe de altă parte, mi-am adus aminte că acum vreo jumătate de an nu mi-a mai mers conexiunea. Au făcut cei de la RDS nişte verificări şi au ajuns la concluzia că, undeva in casă la mine, cablul e întrerupt. Nu l-au schimbat ci au refăcut mufa de la capătul cablului pe alte fire ale cablului (că e multifilar) existent (din ce am înţeles eu de la ei atunci). E posibil să fie probleme cu routerul şi de la asta?
   

  Attached Files:

  • PPP.txt
   File size:
   131.5 KB
   Views:
   20
 16. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Eu n-am sesizat deconectarea în log. Am văzut doar keepalive-uri (din minut în minut).
   
 17. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Am scris şi-un e-mail la D-Link Europe, să vedem dacă şi ce răspund. Cam slabe speranţe, cred, dar încerc. Mă uimeşte faptul că un router care merge perfect în rest (pe net, P2P etc.), la viteze maxime, pe wireless, cu semnal excelent, se poate poticni la un joc online de 6-7 ani vechime... :what:

  Un screenshot de ieri, cu router, pe metro.
   

  Attached Files:

 18. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Există vreun progrămel care să indice HDD usage la fel cum task manager indica CPU usage? Caut unul de-mi sar capacele de ceva timp.

  MB DFI P965 Dark, HDDs SATA II.

  Mulţumesc anticipat.
   
 19. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Daca folosesti Vista/Win 7 sunt ceva gadgeturi care fac lucrul asta.

  Mai exact ce te-ar interesa? Spatiul liber, viteza de scriere citire, statistici SMART?

  HDDLife
  Altele
   
 20. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Dude, mă dezamăgeşti :smile:. Control Panel / Administrative Tools / Performance Monitor. Enjoy!
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice