Windows: Cum fac...?

Joined
Oct 10, 2003
Likes
12
Location
Bucureşti
#1
Aici vom pune întrebări diverse legate de utilizarea diverselor aplicaţii sau funcţii ale sistemului de operare Windows, care nu par a necesita un thread separat.

Aş dori ca întrebările să fie numerotate, astfel încât, chiar dacă soluţia nu vine în postul imediat următor, ea să poată fi dată după ceva vreme, cu referire la numărul întrebării puse.
 
Joined
Oct 10, 2003
Likes
12
Location
Bucureşti
#2
1. În Microsoft Excel 97 (bănuiesc că totul decurge similar şi în următoarele versiuni), nu este afişat semnul ' (apostrof) la începutul unei celule de tip text. La editarea celulei apare textul corect, cu apostrof în faţă, dar la afişare el dispare. Exemplu: la editare am '74, la afişare doar 74. De ce şi cum se poate rezolva?
 
Joined
Oct 10, 2003
Likes
12
Location
Bucureşti
#4
1. În Excel 97 nu există aşa ceva. :smile:

Soluţia era evidentă, numai unuia ca mine putea să nu-i dea prin cap, şi anume tastarea de două ori a caracterului apostrof.
 
Joined
Oct 10, 2003
Likes
12
Location
Bucureşti
#7
3. Am debifat din greşeală Always ask before opening this type of file în momentul salvării prin IE a unui fişier ZIP. Urmarea este că la fiecare fişier ZIP mi se deschide direct fişierul, fără a avea posibilitatea de a-l salva (mă rog, se poate doar din Temporary Internet Files).

Evident, vreau să revin la starea iniţială. Probabil e o chestie banală care îmi scapă.
 
Joined
Oct 10, 2003
Likes
12
Location
Bucureşti
#8
3. Am găsit imediat cu google, noroc cu thread-ul ăsta, că altfel nu căutam.
Open the Control Panel Folder Options applet.
Select the File Types tab.
Scroll down to the extension type that you want to reset.
Select the extension type, then click Advanced.
Check the "Confirm open after download" check box, then click OK.
Click Close to the Folder Options dialog box.
 
Joined
Oct 10, 2003
Likes
12
Location
Bucureşti
#9
4. Unele operaţii pe care le desfăşor în background (compresie de muzică, filme etc) solicită foarte mult procesorul şi nici măcar un browsing normal nu mai pot face (poate pe procesoarele cu HyperThreading situaţia să fie alta dar n-am încercat). Aşa că am apelat la comanda start /low, pentru a-i seta aplicaţiei prioritate minimă. Însă comanda start este una internă şi nu e acceptată ca shortcut, aşa că am recurs la cmd /c start /low (parametrul /c semnifică rularea unei comenzi după pornirea command interpreter-ului, urmată de închiderea instanţei MS-DOS). cmd.exe se află în \WINDOWS\system32, aşa că linia de comandă a ajuns C:\WINDOWS\system32\cmd.exe /c start /low aplicaţie.exe parametri. Apoi m-am lovit de următoarea problemă: comanda start nu acceptă spaţii în parametru, iar ghilimelele sunt iarăşi interzise (sunt interpretate altfel: "title" - Title to display in window title bar). Aşa că singura soluţie constă în folosirea numelui scurt al fişierului, de tip 8+3. Cum se poate afla? Mergem în directorul în care se află şi rulăm command. Va apărea directorul curent în forma scurtă. Apoi dăm dir /x şi aflăm şi fişierele din acel director sub forma scurtă (eventual dir /x *.exe).

Treaba nu merge pentru aplicaţiile care îşi setează singure prioritatea, pentru ele ar fi nevoie un program care să ruleze în background şi să facă automat setarea priorităţilor. De asemenea, trucul nu se poate aplica şi în cazul diverselor frontend-uri, de exemplu CDEx sau EAC pentru codarea muzicii. Asta pentru că, deşi am procedat ca în cazul anterior, frontend-ul consideră că aplicaţia s-a terminat odată cu rularea lui command, rulare care se încheie instantaneu, imediat după lansarea aplicaţiei care ne interesează pe noi. Aşadar, dacă avem de codat 10 de fişiere cu Lame, vor porni 10 sesiuni ale encoder-ului (e drept, cu prioritate low, dar oricum mănâncă aproape tot procesorul, cât or fi ele de low...). M-am gândit la folosirea parametrului /k în locul lui /c dar asta înseamnă că trebuie închisă manual fereastra interpretorului de comenzi de 10 ori.
 

takeda

not human
Joined
Oct 11, 2003
Likes
2
#10
5. Setarile unei placi de retea care nu mai este in calculator au ramas in Windows, si de fiecare data cand umblu la configurarea placii de retea actuala primesc un mesaj enervant. Vechea placa nu mai apare la Network Connections si este ascunsa si in device manager; am activat "show hidden devices" pentru a o dezinstala, dar sunt refuzat cu stupidul motiv "the device may be required to boot up the computer". Cum scap de chestia asta? :mad:
 

Attachments

Tora

Membru Senior
Joined
Mar 24, 2004
Likes
2
#12
6. Pe windows XP Home Edition am nevoie să rulez un program de contabilitate realizat în Fox2.6 de DOS. Programul este apelat printr-un batch file care porneşte o aplicaţie ce îşi ia datele de pe un drive mapat (al staţiei unde se găsesc fişierele de bază ale programului). Problema este că în fullscreen interfaţa propriu-zisă ocupă doar jumătatea de sus a ecranului.
Este posibil să-l fac să ocupe toată înălţimea ecranului?
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Likes
119
Location
Bucuresti
#13
Originally posted by takeda
2. In IE6 Favorites se incapataneaza sa apara subfolderul Links, cum scap de el definitiv?
Bagi TweakUI sau Windows XP PowerTools pe celalalt nume al sau si ai acolo optiunea de a scoate links din favorites. TweakUI este singurul programel de genul asta pe care-l folosesc pentru ca e de la mama Windows-ului, de la Microsoft si e chiar bine facut :smile:

Solutia lui Bill este insa mai rapida :biggrin:
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Likes
119
Location
Bucuresti
#17
8. Se poate cumva opri sistemul tampit de selectare automata a windowsului ? Cand dau click pe orice text imi selecteaza a) un cuvant, b) un cuvant cu ceva pe alaturi, c) ce vrea muschii lui :smile:. Eu vreau sa nu selecteze nimic, doar sa imi lase prompterul acolo fara sa dau click de 2-3 ori.
 

WizzBall

Membru Senior
Joined
Aug 3, 2004
Likes
0
#18
8. Viper e reproductibila problema? :biggrin: Nu de alta dar mie imi selecteaza un cuvint din text doar daca dau dublu-click pe el, in rest imi pune cursorul acolo unde am dat click.

Win XP Home - incercat in Notepad, Wordpad, WordPerfect10 si Word 2003 :confused:. Vezi daca n-ai vreo tasta Shift buclucasa :wink:.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Likes
119
Location
Bucuresti
#19
Este reproductibila oriunde in windows numai in text editors nu :smile:
Exemplu: IE/Firefox, cand dai click pe address o selecteaza pe toata, daca mai dai un click selecteaza un cuvant si abia la al treilea lasa prompterul unde trebuie...
 
Top Bottom