Windows: Cum fac...?

lauru'_balauru'

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 14, 2005
Cum fac sa instalez Windows XP prin retea daca placa de retea nu are PXE (ori alt fel de ROM)?
Simplu: pornesti sistemul cu o disketa de DOS (USB pen drive), iti partitionezi si formatezi discul daca este cazul (FAT32 care poate fi ulterior convertit la NTFS), incarci smartdrive, incarci driverele de retea corespunzatoare, te conectezi la share-ul unde ai kit-ul de XP si folosesti WINNT.EXE ca sa pornesti setup-ul.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Simplu: pornesti sistemul cu o disketa de DOS (USB pen drive), iti partitionezi si formatezi discul daca este cazul (FAT32 care poate fi ulterior convertit la NTFS), incarci smartdrive, incarci driverele de retea corespunzatoare, te conectezi la share-ul unde ai kit-ul de XP si folosesti WINNT.EXE ca sa pornesti setup-ul.
Asa am facut, dar fara smartdrive ca nu mai incapea NET START in memorie. Acum pot porni setup-ul, dar am cateva probleme:
- Instalarea era customizata cu nLite. Am gasit fisierul cu respectivele customizari, dar cand rulez WINNT /U:WINT.SIF se blocheaza in timpul copierii fisierelor. Face ceva cu hardul dar de 2 ore nu avanseaza. :confused:
- Discul pe care vreau sa instalez nu este cel de pe care bootez. Cum fac ca discul pe care instalez sa capete litera C: dupa instalare?
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Location
între 0 şi 1
E, aşa mai frumos... De ex spune-i că pe XP nu se poate... :biggrin2:
Dacă partiţia activă e deja făcută şi hardul e primary ar trebui să-i fie atribuită C, iar alte partiţii să primească D, E etc. Dar depinde şi de bios.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
N-a mers. N-a mers fiindca a cobit aramdune. :tongue:
Pana la urma am sters partitiile temporare si i-am pus o unitate CD ca sa-l instalez.

Alta acum:
Ce alt NFS exista in afara de clasicul si nefunctionalul Share din Windows? Exista vreo metoda de a face un server Netware sa mearga din Windows?
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Location
Viena, Austria
Server Netware, auzi :cool:. Bre, Netware folosește tot protocolul SMB, doar că o versiune mai veche și mai de căcat.

SMB/CIFS din Windows merge numai bine. Windows mai are SUA, și poți să faci server NFS (versiunile server) dar fără Active Directory e inutilizabil pentru că nu poți să mapezi userii UNIX la userii NT. Și de asemenea, implementarea NFS e de căcat.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Location
Viena, Austria
A, am uitat să întreb ceva despre mirificul taskbar din Windows 7. "Evoluție" îi spun ei. Mizerie îi spun eu.

Cum fac tile la ferestre?

Feature-ul ăsta mergea numai bine în Windows 95 (deși nu cunosc pe nimeni să mai știe de el) -- l-au scos acum în Windows 7?!?
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Location
Viena, Austria
Dar ăla nu e tile. E snap.

/edit -- am găsit... ceva. Click dreapta pe bară, și ai opțiuni de tile. Din păcate face tile la tot ce e pe ecran, nu poți alege ca înainte. Tot e ceva.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Ti se pare ca fac aici vreun domeniu cu mii de useri, unix-uri, eventual si niste mainframe-uri Sun?!? Active Directory, auzi la el!

Eu vreau doar sa accesez fisierele de pe server si SA MEARGA. Din experienta stiu ca trebuie sa astept juma' de ora pana se deschide workgroup-ul (si de obicei da eroarea ai cu "N-ai acces. Cauta-l pe admin.").
 

ElisaDay

Membru Senior
Joined
Jul 11, 2008
Dar ăla nu e tile. E snap.
Si rezultatul acestui "snap" e ca ferestrele sunt tile-uite pe inaltinea desktopului. Snap tile? :smile:

Rezultatul respectivei operatiuni (spune-i cum doresti) este exact acelasi pe care il obtii cu click dreapta si "Tile Windows...". Mai conteaza cum ii spune sau doar esti carcotas?
Mai degraba spuneai ca nu vrei sa faci treaba asta cu fiecare fereastra pe rand, in loc de ordonarea automata cu click dreapta si tile. Chiar daca oricum prea multe ferestre nu poti sa tile-uiesti inainte sa devina totul complet neproductiv si neergonomic. Deci tot versiunea manuala cu "snap" mi se pare mai practica.

Edit. Acum vad si editul tau. Am presupus ca eviti optiunea click dreapta si tile tocmai pentru ca iti arunca in desktop toate ferestrele intr-o maniera incomoda, nu pentru ca nu o observasei.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Location
Viena, Austria
Ti se pare ca fac aici vreun domeniu cu mii de useri, unix-uri, eventual si niste mainframe-uri Sun?!? Active Directory, auzi la el!
Sun n-a făcut niciodată Mainframe-uri :tongue:. Mainframe-uri face numai IBM, Unisys, Fujitsu și poate și HP (în funcția de definiția unui mainframe).

Eu vreau doar sa accesez fisierele de pe server si SA MEARGA. Din experienta stiu ca trebuie sa astept juma' de ora pana se deschide workgroup-ul (si de obicei da eroarea ai cu "N-ai acces. Cauta-l pe admin.").
Păi eroarea aia e de la admin. Dacă nu le configurezi cum trebuie nu merge. Windows 98 n-are ce căuta în ecuație însă :biggrin:. Și merge, foarte bine :goofy:.

/edit --

Păi da, opțiunea respectivă e incomodă pentru că-mi aruncă pe ecran jdemii de ferestre, si opțiunea cu snap e incomodă pentru că 1) trebuie făcută pentru fiecare fereastră în parte. Înainte era așa de simplu, cu click pe ce vrei.
 

ElisaDay

Membru Senior
Joined
Jul 11, 2008
Păi da, opțiunea respectivă e incomodă pentru că-mi aruncă pe ecran jdemii de ferestre, si opțiunea cu snap e incomodă pentru că 1) trebuie făcută pentru fiecare fereastră în parte. Înainte era așa de simplu, cu click pe ce vrei.
Prea multe ferestre oricum nu poti sa pui in tile. Cate ferestre poti sa ingramadesti (chiar si pe 2-3 monitoare) inainte sa pierzi din spatiul util din acele ferestre? Deci vei avea de repetat operatiunea de 4-5-6 ori. O chestie care iti ocupa destul de putin timp. Putin macar prin comparatia cu cat timp iti economiseste noul mod de organizare a butoanelor in taskbar.

Am foarte des cateva zeci de documente deschise cu aceeasi aplicatie. Pe langa faptul ca nu trebuie sa derulez nimic in taskbar, am si preview-ul care ma ajuta enorm sa aleg fereastra potrivita. Si folosesc snap/tile-ul pentru ca am foarte des nevoia sa urmaresc mai multe documente simultan. E o scadere nesemnificativa la capitolul ergonomie aceasta lipsa a selective-tiling.
Cel putin pentru mine si stilul meu de lucru.

Daca te ocupi cu ordonarea ferestrelor pe desktop... s-ar putea sa ai munca mai grea de la Window Seven incolo, mai ales daca faci treaba asta pentru mai multe persoane :tongue:.
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Location
între 0 şi 1
Postez aici că nu e secţiune de printing:
Am un desen grayscale şi nu iese nici pe departe ce afişează monitorul. Am tot citit de dithering şi halftoning dar teoria sună naşpa iar practica îngrozitor. Godammit suntem în 2009! So... cum se poate lista klumea nişte nuanţe de gri?
şi #2, oarecum în legătură cu aceleaşi nuanţe de gri:
Pe folie transparentă se poate scoate gri? La laminator sau pe folie pt imprimantă laser.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Pe ce imprimantă vrei să scoţi? Dacă n-ai un profil bun de culoare pentru imprimantă, trial and error scrie pe tine, te joci din luminozitatea imaginii până scoţi ce vrei la imprimantă :frown:.

Eu prin laminator înţeleg device-ul care acoperă o foaie de hârtie cu plastic, nu ceva care imprimă pe plastic transparent. Cât despre folia transparentă, poţi scoate gri fără probleme, cu acelaşi proces de mai sus.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
La imprimantele laser A/N am intalnit variatii mari de contrast. Trebuie sa-ti faci singur un soi de calibrare. Alta solutie nu stiu.
Printreaza o scara de gri si ajusteaza culorile intr-un editor de imagini pana cand iese cum trebuie pe hartie. Aplici aceleasi setari pentru toate imaginile pe care vrei sa le printezi.

Dithering-ul nu se aplica la imprimantele laser din cate stiu eu.
Daca cumva este vorba de o imprimanta cu ace, instaleaza-ti un '98 (chiar si virtual) si printeaza cu el, ca XP-ul nu mai stie decat dithering Ordered, nu si Error diffusion.
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Location
între 0 şi 1
Corect, scuze, laminator e altceva... mă refeream la device-ul care scoate pe folii transparente, care din câte ştiu e altceva decât imprimantele laser obişnuite.
E vorba de un A3, m-am dus la o tipografie. Deci nu am imprimanta la dispoziţie. Tot ce pot să fac e încerc mai multe variante. Şi mai multe tipografii.
 
Top Bottom