Kaipa:
In the Wake of Evolution (2010).
Symphonic prog folky, ca-n anii '70, și totuși modern, cu o voce feminină mișto (Aleena Gibson) și
Morgan Ågren 
la tobe. Cam cel mai bun album pe care l-am ascultat anul ăsta.
Dap, un album al dreq de bun.
Ca tot se vorbea mai sus de
Metallica, va recomand
Master of Puppets si
Ride the Lightning remasterizate de Steve Hoffman. E vorba de CD-urile de
haur de la
DCC.
Puppetz,
RTL. Am ascultat mai multe versiuni si asta imi place cel mai mult. Suna mai curat, mai dinamic, mai putin distorsionat. Masterizarile originale de la Elektra din anii 80 sufera de compresie, au un sunet plat (deh, CD-ul era inca tanar pe vremea aia

). Vedeti ca sunt cam scumpe (peste 500$ impreuna pe amazon.com) asa ca incercati pe la un prieten. Poate vi le imprumuta

Despre muzica nu mai comentez. Pentru mine, alaturi de
Kill'em All, sunt cele mai bune albume de metal, le voi asculta cu placere si la 70 de ani

.
In ceea ce priveste celelalte albume:
-
Kill'em All prefer Megaforce, desi nu am sesizat diferente fata de Elektra, iar versiunile din Japonia si Australia nu am apucat sa le ascult. Oricum nu prea ascult albumul asta, vocea e prea
enervanta, prefer sa ascult live.
-
...And Justice for All Japan, 1st Press, SONY. Desi nu rezolva marea problema a albumului

...
-
Black Album habar am ce e si mi-e lene sa ma uit, cred ca e tot japonez pentru ca are un bonus track: So What. Nu sunt mare fan al albumului, desi imi plac cateva melodii. Prefer live

-
Load/Reload albume slabe doar in comparatie cu primele 3(4). Trebuie sa recunosc ca imi plac cateva melodii (
korby, spune-mi ca iti place Ronnie

). In rest, nu imi place deloc sunetul. Am ascultat doar versiunile originale de la Elektra. Orice recomandare e acceptata, atata timp cat nu cantareste 180g si se invarte cu 45rpm.

Prea mult 150 dolari pentru doua albume.

-
St.Anger Nu stiu de ce e asa criticat albumul asta, e doar mai diferit fata de celelalte. Frantic, St.Anger, Some kind of Monster, Unnamed feeling, Sweet Amber nu sunt deloc rele. Sunetul in schimb e foarte obositor. Nu pot sa ascult tot albumul de la cap la coada la volum mai mare, ma apuca durerea de cap. Avea un prieten o versiune cu snare-ul normal, dar a pierdut-o.
-
Death Magnetic aici e jale. Nu pot sa inteleg cum poate sa existe asa ceva. Toate defectele pe care poate sa le aiba un CD se regasesc aici. Prima data am luat niste "sample"-uri de pe net, inainte sa apara albumul. M-a apucat durerea de cap dupa 5 minute. Am zis OK, lasa ca apare CD-ul in cateva zile. Guess what? Si asta suna prost (o idee mai bine, dar tot nu e ascultabil). Apare o versiune mai buna (cea din Guitar Hero), dar tot e jale. Am ascultat recent si vinyl-urile (boxset-ul cu 5LP-uri, 180g/45rpm). Degeaba, suna mai bine ca CD-ul dar tot prost. Am ascultat multe versiuni, pana la urma am ramas la varianta Moderus III. Evident, nu se gaseste in magazine, dar, atata timp cat aveti si CD-ul original e OK.

Pacat, muzica chiar imi place.
P.S. Stiu, sunt nebun

, ascult 3-4 masterizari la acelasi CD. :banplz:. Totusi, stiu persoane care au 5 versiuni de Dark Side, The Wall (CD, SACD, Vinyl, editii aniversare), postere rare, autografe (si mai rare), anul asta mai pleaca si in nush ce tara sa il vada pe Roger Waters.

)