Eu folosesc acum pentru NAS un Corsair de 400W și e destul de ok, a crescut cam cu 3W consumul mediu față de
sursa care a crăpat (Fortron de 300), de la 50 la 53W.
La soluțiile astea consumă mai mult MB-ul decât CPU-ul de obicei, și e greu de spus. CPU-ul are TDP 55W, clar nu consumă atât (și Xeonul meu quad are tot cam atât), dar nici nu găsesc multe date de consum în idle (nu prea se înghesuie lumea să facă review la celeroane, vezi link-ul de la sf. paginii pentru un grafic, nu pot să-l pun direct că are paranteze drepte). CPU-ul e super ok ca performanță, e ~echivalent cu i5-ul 580M din T510-ul meu, dar nu suportă la fel de multe idle states - un i3/i5 e mai eficient în idle, dar la alți bani. Așa de la depărtare aș zice 55W +/- 10W pentru tot sistemul. În
testul de aici diferența între idle și full load e mică, deci nici dacă bagi ceva mai cpu-intensive no să se simtă mult.
Dacă vrei consum scăzut
neapărat vezi că e
e35m1-m în lichidare de stoc, dacă nu-ți trebuie chestii CPU-intensive (nu e chiar cel mai tare CPU de pe piață, da' e pasiv) sau virtualizare specială (ex: rulat OSX în VM, se poate doar dacă CPU-ul știe VT-x) e super ok și consumă puțin. Al meu (exact cu placa asta) consumă 53W cu 5 HDD-uri (+unul mic de boot) și 8GB RAM. Doar că știe max 8GB (2x4). Și nu e upgradabil (eu simt mai ales la memorie, aș avea ce pune în 16GB). Ar consuma și mai puțin cu o sursă eficientă la puteri mici (brick), dar una de încredere costă cât alea mari și sunt rare, și n-au 6 alimentări SATA.
O diferență de consum de 10W te costă ~40 de lei pe an.
Code:
http://uk.hardware.info/productinfo/benchmarks/3/processors?products[]=173891&specId=11774&tcId=324