Am instalat FreeNAS și pare ok. Problema pe care o aveam în setup-ul anterior (cu Openfiler) se reproduce și aici, deci nu era de la Openfiler, mai săpăm

. Am un cluster Oracle RAC virtualizat care se resetează aleatoriu (asta pare să fie o incompatibilitate VMWare + RHEL 5.5 + Oracle clusterware >10.2.0.1, imediat ce fac upgrade de la 10.2.0.1 la orice mai nou începe distracția) și uneori după reboot nu mai are chef să monteze unul din discurile iSCSI, care pare să se corupă - trebuie reinițializat ca să-l recunoască iar Oracle. Se pare că se întâmplă și cu FreeNAS, deci nu e de la storage.
Acum am reinstalat cu VMWare + Oracle Linux 6.4 și clusterware 11.2.0.1 pe FreeNAS + iSCSI și ăsta pare stabil.
Poate m-am obișnuit eu cu Openfiler, dar FreeNAS pare mai neprietenos - adică a trebuit să sap mai mult până am făcut iSCSI-ul, nu-mi aduc aminte ca prima dată când am făcut iSCSI cu Openfiler să fi frecat așa mult documentația. Pe de altă parte, nici nu freci chiar des setările unui storage, e mai important să fie reliable decât să fie super ușor de utilizat.