Am încercat să mai trag de sezon, dar cele 5 grade C de vineri m-au cam terminat.
Am făcut în total vreo 4.500 km anul ăsta, în principal în București, cu ieșiri semisăptămînale de vreo 150 km. Hornet-ul s-a comportat admirabil, cu două excepții previzibile: consumul cam mare (după calculele mele în jur de 6,5 l/100 km mixt) și protecția slabă la vînt, chiar și cu parbriz (mic).
Și pentru că discuția se cheamă motor de începător, eu sînt novice și în șoferie și în motociclism, ăsta a fost primul sezon de condus, am început să merg în București și nu am avut incidente; în schimb, ABS-ul mi se pare indispensabil, pentru că deși am încredere în reflexele mele, nu cred că aș putea să dozez frîna corespunzător în situații tensionate. Deci eu unul nu m-aș feri de Hornet (vorbim de modelul 2007-2014 cu 102 CP), dar m-aș feri de orice fără ABS.
Mă cam tentează Yamaha Tracer 700 pentru sezonul următor sau peste doi ani, care pare o motocicletă mai versatilă și mai potrivită pentru ce vreau eu: are consum mai mic, cuplu mai mare și bandă de putere mai joasă, deci e mai bună în oraș, are parbriz/semicarenă/protecții pentru mîini, deci e mai bună în afara orașului, și e mai îngustă și are ghidonul/oglinzile mai ridicate, deci e mai bună pentru filtrare, iar motorul sună mai bine.
Mai e mult pînă la primăvară?