Nu cred că voi urca vreodată pe motor dar îmi place la nebunie să văd clipuri de genul.
Ma gandeam mai devreme ca singura chestie despre care pot spune ca nu o voi face vreodata e parasutismul, nici nu ma intereseaza (am facut parapantism, e suficient de aproape) si e prea periculos (
miahi stie). In rest sunt deschis la aproape orice sport sau activitate rezonabila, iar motociclismul in offroad mi se pare o activitate mai mult decat rezonabila. Nu trebuie sa mergi ca in primul clip, al doilea e cu o duzina de tipi pe la 40-50 de ani prin Tailanda, in Romania sunt unele din cele mai frumoase portiuni de
TET , e perfect sigur si e ceva ce aproape oricine poate face.
Daca iti place sa te uiti, incearca sa mergi. Offroad.
Cross-urile cu motoare in 2 timpi sunt foarte greu de condus datorita curbelor de putere si cuplu foarte ciudate. Nu imposibil dar necesita multa antrenament.
Pe de alta parte motoarele se cam refac la 10 ore de functionare ... deci nu sunt pentru oricine.
Eu am inceput sa ies pe offroad cu un motor in 2 timpi. A fost mai greu decat daca incepeam cu 4 timpi, dar nu am avut de ales. Acum merg mai mult cu 4 timpi, dar inca mai ma urc si pe cea in 2 timpi, asta vara tocmai am facut reparatii la motor. Nu imi dau seama daca progresez mai bine pe 2 timpi sau pe 4 timpi, cu cel in 4 timpi e mai usor de mers dar nu ma pot baga pe unde ala in 2 timpi poate sa ajunga, e o diferenta de greutate, suspensie si cauciucuri, desi ultima e artificiala, ca au aceleasi roti si as putea pune cauciucuri 100% offroad. Si mi-e si mila de ala in 4, ca are aproape 3 ani, cealalta are spre 30.
Nu se mai refac motoarele la 10 ore, au ajuns sa tina si spre 100 de ore in regim de utilizare moderat. Asta cu care merg avea peste 100 de ore cand l-am refacut. nici nu stim exact cate ca am mers noi peste 100 de ore de cand l-am luat de la vechiul proprietar. Dar e enduro, nu cross, motorul e mai putin sensibil la temperatura, are radiator ceva mai mare.