La cratiţă! Secţiune pentru gurmanzi.

De regula daca fleica are stampila de la veterinar, nu ai de ce sa-ti faci griji de trichinele .
 
Regula pe care o stiau bunicii mei: cresti un porc si inainte de ospat chemi veterinarul sa-l verifice si ramai cu jumate. :smile:
 
Ajung in zece minute. Cat naiba ziceai ca ai la interfon? :biggrin:

...Si cand credeam ca le-am incercat pe toate, intru azi in nou-deschisul Penny de langa Frigocom (de la Plaza Romania spre Valea Cascadelor, pe partea dreapta). Magazinul absolut jalnic, dar fix la intrare (fara legatura cu ei) nu-stiu-ce macelarie. Si mi s-au fixat ochii instant pe niste carnati de barda. Am luat doua bucati asa... sa vad cu cine am de-a face. Si asa am dat peste cei mai buni carnati din aceasta categorie pe care i-am mancat ever! Pana sa fac poza cu ei, au mai ramas numai doua feliutze. Cam 4cm diametru. A se observa textura: topor nene! :drool: Cred ca maine fac aprovizionare cum se cuvine. :smile:
 

Attachments

  • barda.jpg
    barda.jpg
    450.3 KB · Views: 39
Ți-au trebuit doi ani să mă crezi. :hihi:

Penultima serie din pasta home made... mniam, mniam! Diferența e uriașă, comparându-i cu cei din comerțul capitalist.

 
Last edited by a moderator:
Pai asta e din cauza modului in care porcii sunt crescuti si sacrifcati (vezi Amintiri din Epoca de Aur). Dupa cum cartofii copti la foc de anvelopa in spatele blocului erau mult mai buni decat cartofii copti la cuptor de azi, asa si porcii omorati cu mana proprie nu se compara cu astia de azi, capitalisti...
 
Si daca-i compari cu cei din comertul socialist sunt mai slabi?
Comparăm cu ce avem. Ăla socialist e istorie. Capisci? :wink:
Pe de altă parte dacă vouă vă plac zgârciurile, şoriciul, slana, oscioarele (vezi păţania lui Quark) ce abundă în micii "comerciali", consumaţi-i cu plăcere. Nu poţi să te ... în gustul omului.
 
Last edited:
Dacă mai vreți diferențe interesante în denumirile băuturilor: http://knowledgenuts.com/2016/01/04/the-difference-between-whisky-whiskey-scotch-bourbon/
The processes of making scotch, whiskey, and bourbon are very similar, but it’s only scotch if it’s made in Scotland, just like it’s only bourbon if it’s made in the United States. Whiskey and scotch guidelines allow for the alcohol to be aged in barrels other than the very specific charred white oak barrels used in bourbon production. And, to make things more complicated, whiskey spelled without the “e” is scotch.

Scotch can only be called scotch if it’s made in Scotland. (But they might look at you funny if you go there and ask for it. There, it’s just whisky.)
 
Din păcate la brandy nu-i poți zice breandy, iar la coniac nu-i poți spune conieac. Doar dacă vrei. :hihi:

PS: Metaxa 7*, bun conieac și i-am mulțumit și pe "specialiști".
 
Ma opresc pe ziua de azi, am niste cartofi pusi la prajit. :drool:
Te mai consolez o dată...

Ce să fie, ce să fie?
Încă o... sarailie, yeaaah! :biggrin:

PS: apropo, dacă interesează pe cineva, la Auchan miezul de nucă e 25 lei/kg, ieftin față de piețe.
 

Attachments

  • IMG_20160123_150747.jpg
    IMG_20160123_150747.jpg
    114.5 KB · Views: 17
  • IMG_20160123_150737.jpg
    IMG_20160123_150737.jpg
    81.7 KB · Views: 16
  • IMG_20160123_150547.jpg
    IMG_20160123_150547.jpg
    118 KB · Views: 16
  • IMG_20160123_150552.jpg
    IMG_20160123_150552.jpg
    66.8 KB · Views: 16
Last edited by a moderator:
Kilu', bre, pe bune. :wink:
Pontul i l-a "vândut" nevesti-mii o colegă. N-am crezut decât când am văzut. La raionul de "vărsate"... Este miez de nucă și cu 55 lei, dar și ăsta cu 24,9 lei e perfect. Nu rânced, nu nimic... numa' bun de baclavale, sarailii și alte prăjituri cu nucă.

PS: revin cu foto... de produs. :hihi: Doar ce-a ieșit varza cu ciolan afumat de la cuptor și a intrat sarailia. :drool:

EDIT: no, așe! :evil:
 

Attachments

  • IMG_20160123_172854.jpg
    IMG_20160123_172854.jpg
    97.5 KB · Views: 26
Bifat Auchan. Miez de nuca vrac, pret unic 45Lei/ kg. :frown: Am luat in schimb un kil de burta de vita. Pics peste vreo 6 ore. :drool:
 
Nasol, imi pare rau ca n-am pastrat bonul. L-am vazut si p-ala scump, dar am avut noroc sa gasesc si la 25 lei kilu'.
 
Back
Top