1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

La cratiţă! Secţiune pentru gurmanzi.

Discussion in 'Hobby-uri, artă, cultură, știință' started by Quark, Jul 30, 2004.

  1. Quark

    Quark zis şi Brucan

    Daca aveti ceva interesant de "raportat" dar numai din productie proprie, postati aici! :biggrin: Va rog ca pozele sa fie in rezolutie de max. 800/600 pixeli, format JPG, calitate 80%, dimensiune maxima admisa - 150K.

    PS: Cei care vor posta poze cu "hamburgheri", "hotdogi", chips-uri sau alte dihanii industriale vor fi banati fara mila!

    Sample1 (mergea postat si la "Animale de companie" deoarece mi-a tinut companie 2 ore - pana s-a rumenit):
     

    Attached Files:

  2. Quark

    Quark zis şi Brucan

    Sa continuam (spre disperarea audientei) cu o plimbare la iarba verde. Pseudo-gratarul nu imi apartine (se pare ca in acea zona a tarii oamenii au boala sa faca focul direct pe pamant si sa-si vopseasca bancile in treiculoricunoscpelume) :goofy: "Chips-urile" alea nasoale insa sunt creatie proprie! :biggrin:
     

    Attached Files:

  3. L

    L factorul uman

    Cred ca o sa iei o mica pauza daca nu te potolesti :biggrin:. Azi n-am mancat nimic si uite ce-mi vad ochii... :cry:

    Ontopic: sincer imi pare rau ca nu am poze cu clatitele cu dulceata de visine pe care le ador preparandu-le... si degustandu-le. :smile:

    Dar sper sa se rezolve cat mai repede. Momentan nu gasesc lapte in frigider.

    PS: Quark... tu esti mai sadic asa... din fire, nu?
     
  4. Quark

    Quark zis şi Brucan

    O mica observatie: nici eu nu am mancat nimic azi, deci este o combinatie sado-maso! :biggrin:
     
  5. dreamer

    dreamer Little Devil

    Off-topic: cand am vazut titlul trunchiat al thread-ului, asa cum apare pe pagina principala, am crezut ca este "La cratita! Sectiune pentru... femei!". :biggrin: Stiu ca-s misogin, dar asta este...
    OK... o sa revin cat de curand cu cateva poze care sa prezinte realizarile acestui bucatar desavarsit care sunt... :smile:
     
  6. Quark

    Quark zis şi Brucan

    HabarNam :wink: ce intelege Dreamer prin "bucatar desavarsit"... :biggrin: Oricum cel putin la mine urmeaza un weekend cu urmari: cica am musafiri sambata...
     
  7. HabarNam

    HabarNam Membru

    Quark cu toată bunăvoinţa nu îmi mai acord dreptul de a posta aici (cu excepţia asta).
    Prietena m-a părăsit pentru ţări mai calde, mama la fel... şi nemaiavând pentru cine "găti" am ajuns să mă mulţumesc cu puţin. Astfel de o lună de zile mă văd în postura de a-mi scădea burta (ceea ce e bine) datorită regimului strict de 3-5 sandvişuri/zi şi maxim 2 beri (ceea ce e rău), a da, să nu uit şi cele 3-4 cafele/zi care îmi ajută la digestie şi nu numai.

    Dacă vreţi reţeta pentru sandvişuri, poate revin. :tongue:
     
  8. Azazel

    Azazel Barbar

    Acum mă duc să fac altele noi şi vă aduc şi vouă. Poze noi.
     

    Attached Files:

  9. Quark

    Quark zis şi Brucan

    :sad: Pai da... Unii fac focu' in locuri nepermise si eu trebuie sa gatesc pe aragaz! Grrr... In acest moment, altceva decat niste coaste de porcusor nu am. :frown:

    PS: A... sper sa nu ne "inchida" astia. :biggrin:
     

    Attached Files:

  10. WizzBall

    WizzBall Membru Senior

    Ma scuzati ca va intrerup din prezentari dar as vrea sa citesc si eu cateva din retetele care au ca rezultat preparatele astea care arata delicios :biggrin:.

    Ca daca stau doar sa ma zgai pe aici la pozele astea imi ridic nivelul acidului gastric degeaba. Ca atare va rog sa postati si reteta acolo unde va lasa inima ca sa putem sa reproducem si noi aceste apetisante experimente gastronomice :smile:.
     
  11. Azazel

    Azazel Barbar

    Dacă era loc nepermis se vedea în poză şi gunoiul lăsat de ilegalistul anterior că nu găseşti pădure (accesibilă cu maşina că doar nu mergi cu grătaru şi cărbunii în spate) fără gunoaie în ea. Orgiile alea culinare le ţin la casa de la ţară care valorează mai puţin decât un sistem hardware de ultima oră. :wink:

    Păi: se strâng ~ 1.200.000 lei pentru două persoane, se bagă benzină de 500.000 (ţară la 100Km de Bucureşti), mici de 60.000 (1Kg ajunge), 1kg de ceafă de porc cu os de 160.000 Kg (foarte gustoasă dar şi aţoasă), 1 Kg de cotlet de porc ~ 150.000 (gustos şi se topeşte în gură), ţigări de 100.000 (trei pachete pentru trei zile, la aer curat se fumeaza mai puţin), cărbuni de 30.000, surcele de 17.000, o naveta de bere sau 10l de vin (~ 200.000 fără garanţia de încă 100.000 la navetă cu sticle). De încă 100.000 nişte pate de ficat şi iaurt pentru băut dimineaţa + nişte cartofi (prajiţi, copţi sau fierţi cu brânză seara). Se pleacă vinerea seara şi întoarcerea se face duminică noaptea (să treacă efectul alcoolului băut la prânz). Programul de acolo nimeni nu-l ştie, după primul litru de vin timpul zboară până te trezeşti că eşti iar pe drum spre .. $@$@%$#% de Bucureşti. Dar sigur include nişte beţii cu burta plina de friptane cu urmăriri de stele căzătoare pe nişte paturi de piscină pe gazon virgin sau realizarea unor oameni de zăpadă dezmembraţi mai apoi cu petarde.

    Preţ de caciulă: 600.000 (în 4, 6 sau 8 ieşi mult mai ieftin) sau 2-300.000 lei pe zi cu tot cu mâncare şi transport. Un weekend în Bucureşti m-ar costa mai mult doar cu o ieşire în terasă şi mers la un film.

    Două secrete profesionale:
    1) la friptane merită încercat şi niste praf de Barbeque pentru friptură de porc (chiar dacă faceţi pui la grătar, tot ăla de porc e mai bun). Unii le preferă 100% naturale, alţii îşi ling degetele după astea cu prafuri.
    2) vinul roşu cu pepsi rece rulz.

    Era să uit, noile poze:
     

    Attached Files:

  12. Azazel

    Azazel Barbar

    Şi (offtopic) lichidele utilizate:
     

    Attached Files:

  13. Quark

    Quark zis şi Brucan

    Pai preparatele afisate pana in prezent nu au reteta. De fapt nu indraznesc sa o numesc reteta:
    Ingrediente:
    - o sursa de caldura (lemne, carbuni, grill cu gaz sau electric, AMD.... :biggrin: );
    - CARNE;
    - sare.
    La frigarui mai intra si foi de ceapa, felii de ardei gras, poate niste slaninuta sau mezel (ceafa afumata, muschi tiganesc, etc...)
    Secretu' cel mare (zice-se): carnea se sareaza dupa ce o iei de pe gratar ca altfel se usuca. :wink:

    PS: Cand o sa pun o poza cu un preparat mai complicat, bineinteles ca postez si reteta.

    Late edit: Azazel, unde e rachiul ala aprig?
     
  14. rdunare

    rdunare Membru Senior

    Am mai aflat un aşa zis secret al grătarului de la naşii mei: cică bucăţile de carne nu trebuiesc întoarse pe partea cealaltă decât când sunt făcute suficient pe partea expusă jarului, nu se admit întoarceri multiple, când pe-o parte, când pe cealaltă. Nu ştiu de ce şi nu am sesizat vreo diferenţă, poate nu am limba suficient de fină.
     
  15. Azazel

    Azazel Barbar

    rdunare, dacă le întorci frecvent îşi pierd "zeama", devin uscate şi aţoase. Dacă le preferi aşa, întoarce-le la fiecare 30 secunde. :biggrin:
     
  16. Quark

    Quark zis şi Brucan

    Niste vegetale de sezon anybody? Reteta: sursa de caldura, ardei, sare, putin otet, putin ulei, rabdare (pana se coc, pana jupoi pieliţa aia nenorocita)...
     

    Attached Files:

  17. Cosu

    Cosu Guest

    Am si eu o rugaminte:
    Rog ca viitorii membri care posteaza sa adauge si o descriere pozei de tipul:

    Ingrediente: X Y Alfa Beta eventual si E.

    Timp de preparare: x ore.

    Denumire: Sos mustar cu bulion din ceapa verde condimentata cu castraveti fripti.

    Din pacate nu am aparat foto digital sa postez adevarate opere de arta culinare...
    Merge daca sunt facute de mama sau trebuie sa fi transpirat eu pentru ele?
     
    Last edited by a moderator: Aug 18, 2004
  18. L

    L factorul uman

    Nţ... :biggrin: Trebuie tu sa dai jos 3 kile de sudoare ca sa ai dreptul sa postezi cu poze... dar nu cred ca se va supara cineva daca o inviti si pe "mama" sa posteze o poza (sau mai multe... nu ne suparam) impreuna cu reteta. :hihi:

    PS: Mai Quark... eu unul nu cred ca tu ai preparat acele masterpieces... pe cand o demonstratie live? :tongue:
     
  19. Quark

    Quark zis şi Brucan

    Si o completare la cele spuse de Varz: este totusi permisa folosirea nevestei, acolo unde este cazul. :biggrin:

    Demonstratie live mai greu. Dar un mic fotoreportaj (cateva zeci de poze, cativa zeci de MB), se poate. Dar pe un forum de specialitate, nu aici! :tongue:
     
  20. morph

    morph Membru Senior

    Mi-a făcut o poftă de costiţe Quark, că nu am putut să nu le includ în grătarul de azi...

    În background, nişte piept de pui aruncat la "şto" pe grătar :biggrin:
     

    Attached Files: