E un alimentator de 90W. Dacă luăm în considerare rezultatele de
aici* pentru HDD-uri 3.5" 7200rpm, un HDD poate să tragă instantaneu la power up până la 2A pe 12V, adică în teorie nu îți ajunge sursa pentru mai mult de 4 nici dacă le pui singure (fără MB).Pe de altă parte, poți scăpa ușor dacă nu e foarte lung consumul de vârf și e posibil să fie mai bine dacă nu toate hdd-urile sunt de același tip (șansele ca toate HDD-urile să aibă spike-ul de curent exact în același timp e mai mare dacă sunt toate HDD-urile exact la fel).
Cu HDD-uri de turație mai mică vei avea consum mai mic, iar cu HDD-uri de 2.5" vei avea consum și mai mic. Un HDD 3.5" de 5400/5900 rpm consumă 5-8W, unul de 2.5" cam 2-3W.
Din câte văd placa + 4GB RAM pare să consume cam 42W la priză, adică ~37W din cei 90 (power brick-urile sunt destul de eficiente). Să zicem că îți rămân cam 45W pentru HDD-uri (mai ales dacă mai pui memorie sau pui un controller separat), în care poți pune 4 HDD-uri de 3.5" sau 8 de 2.5". Pe termen lung aș pune brick-ul lângă placa de bază într-o carcasă încăpătoare, și aș pune un ventilator de 12-14cm la turație mică, să le răcească pe ambele. Oricum zgomotul o să vină de la HDD-uri, nu de la ventilator.
Eu am folosit o sursă ATX de 90W cu un Atom 330 cu MB Intel + 4 HDDs o perioadă destul de lungă (~2 ani), n-a avut nimic, dar am bootat o singură dată sistemul, nu știu dacă avea probleme la așa ceva
.
* o măsurătoare de genul ăsta, fără să includă evoluția în timp a curentului
și tensiunii nu e extraordinar de corectă, e posibil ca sursa să nu dea fix 12V când e măsurat curentul ăla de 2A; apoi vârful poate fi de 0.01s sau de 5 secunde, diferența e mare, depinde și cu ce măsori și cum.