Politistul n-are nici o obligatie, tu le ai pe toate. Nici macar sa spuna pentru ce te-a oprit inainte sa-ti ceara actele, intai dai actele si apoi iti spune motivul. Nu-ti asumi incalcarea legii daca achiti amenda, poti face oricand contestatie, e chiar recomandat sa platesti amenda, ca sa nu platesti dublu in caz ca pierzi procesul.
Dincolo de asta, verificare metrologica au, atestat au, toate se pot manari fiindca daca nu le au pe loc o sa le aduca cu siguranta fiindca nu-i greu de scos o hartie cu dispozitie de misiune de stat la panda in boscheti. Mai nou am observat ca nu te mai amendeaza politistul de la volan ca sa nu piarda la contestatie, operatorul sta in masina si ala de la volan te opreste si-ti ia actele, apoi vine operatorul si iti da PV-ul. Asta ca sa o mai legalizeze putin, mai ales ca au inceput sa se raspandeasca camerele video unde se vedea clar cine-i operator si cine-ti completeaza PV-ul. Legal, doar operatorul te poate amenda, nu soferul, eu chiar i-am spus asta unuia si ca o sa fac contestatie ca el n-are drept sa ma amendeze ca nu-i operator, moment in care s-a enervat teribil tipul. N-am mai facut, pentru 60 lei cat era atunci am preferat sa nu ma complic. Din ce am mai citit, intamplari pe la alti soferi, doar atestarea metrologica a aparatului n-au cum s-o manareasca, in rest e simplu sa te frece cum vor ei.