Întrebări pe care ni le punem de mult

Incarcatorul telefonului scoate 1A, am un incarcator ce scoate 2A (merge si pentru tablete). Daca il folosesc la incarcarea telefonului, afecteaza in vreun fel telefonul sau bateria telefonului?
 
Incarcatorul telefonului scoate 1A, am un incarcator ce scoate 2A (merge si pentru tablete). Daca il folosesc la incarcarea telefonului, afecteaza in vreun fel telefonul sau bateria telefonului?

Din câte știu eu, el suge cât îi trebuie. Mai mic decât îi trebuie să nu fie, că durează mai mult încărcarea.
 
N-am luat incarcatorul asta sa incarce mai repede, deci e ok. E vorba de incarcatorul auto pentru telefon, am avut unul de 1A si l-am dat fratelui, asa ca mi-am luat altul. Cand l-am luat pe asta am cautat unul cu mufa USB si cablu separat, si singurul care era de genul asta era cel de 2A, modelul de 1A nu are mufa USB ci doar micro USB dedicata, asta e pentru tablete fiindca alea vin cu incarcator de priza cu mufa USB. Asa stiam si eu, nu afecteaza bateria fiindca isi ia cat are nevoie daca e mai mare, dar am zis sa verific totusi fiindca am avut impresia ca s-a incalzit putin telefonul cand l-am incarcat. Dar cum e cald afara...a fost doar o impresie :smile:
Multumesc de info.
 
Bun, acum ca v-am atras atentia vin cu o alta intrebare:
Cate HDD-uri duce alimentatorul asta: http://i.imgur.com/Z0BpU.jpg
E de pe At3ION-T Deluxe, si placa are 4 porturi SATA. Din ce-mi dau seama n-o sa reusesc sa pun 8 hdd-uri pe el ca-l ard, cel putin sigur nu duce la power up cand consumul de curent e mult mai mare.

PS: Scuze de double post. :|
 
E un alimentator de 90W. Dacă luăm în considerare rezultatele de aici* pentru HDD-uri 3.5" 7200rpm, un HDD poate să tragă instantaneu la power up până la 2A pe 12V, adică în teorie nu îți ajunge sursa pentru mai mult de 4 nici dacă le pui singure (fără MB).Pe de altă parte, poți scăpa ușor dacă nu e foarte lung consumul de vârf și e posibil să fie mai bine dacă nu toate hdd-urile sunt de același tip (șansele ca toate HDD-urile să aibă spike-ul de curent exact în același timp e mai mare dacă sunt toate HDD-urile exact la fel).

Cu HDD-uri de turație mai mică vei avea consum mai mic, iar cu HDD-uri de 2.5" vei avea consum și mai mic. Un HDD 3.5" de 5400/5900 rpm consumă 5-8W, unul de 2.5" cam 2-3W.

Din câte văd placa + 4GB RAM pare să consume cam 42W la priză, adică ~37W din cei 90 (power brick-urile sunt destul de eficiente). Să zicem că îți rămân cam 45W pentru HDD-uri (mai ales dacă mai pui memorie sau pui un controller separat), în care poți pune 4 HDD-uri de 3.5" sau 8 de 2.5". Pe termen lung aș pune brick-ul lângă placa de bază într-o carcasă încăpătoare, și aș pune un ventilator de 12-14cm la turație mică, să le răcească pe ambele. Oricum zgomotul o să vină de la HDD-uri, nu de la ventilator.

Eu am folosit o sursă ATX de 90W cu un Atom 330 cu MB Intel + 4 HDDs o perioadă destul de lungă (~2 ani), n-a avut nimic, dar am bootat o singură dată sistemul, nu știu dacă avea probleme la așa ceva :smile:.

* o măsurătoare de genul ăsta, fără să includă evoluția în timp a curentului și tensiunii nu e extraordinar de corectă, e posibil ca sursa să nu dea fix 12V când e măsurat curentul ăla de 2A; apoi vârful poate fi de 0.01s sau de 5 secunde, diferența e mare, depinde și cu ce măsori și cum.
 
Am inteles, multumesc de explicatii. Momentan pe acel brick am 4HDD-uri de 3.5 si unul de 2.5, nici unul nu e green. De fapt doua sunt Toshiba DT01ACA300, un WD si un Samsung, cred ca toate sunt la 7200rpm. N-am avut probleme, dar vreau sa mai adaug 3 hdd-uri si parca n-as suprasolicita sursa. Gasesc pe la noi vreun alimentator pe care sa pun 4hdd-uri de 3.5" si sa fie ok ca putere? Am unul de la un adaptor sata-usb de genul asta si pe el scrie la output 2A pentru 12V si 2A pentru 5V, deci ar trebui sa pun pe el maxim 2 HDD-uri ca sa fiu sigur ca pornesc. Sau sa ma orientez catre o sursa mini de pe care sa alimentez toate hdd-urile?

LE: Ma gandesc sa iau ceva de genul asta: http://www.dx.com/p/t60-5-12-12v-5a-5v-8a-dual-output-iron-case-power-supply-245113
 
Nu ar fi plăcut să suprasoliciți sursa, mai ales că placa de bază conține de fapt sursele de 5 și 12V, iar manualul nu spune absolut nimic despre amperajul de pe ieșirea pentru HDD-uri. Combinarea mai multor surse poate fi o soluție, dar e mai complicat la power up (ce alimentezi întâi, HDD-urile "secundare" sau cele "primare"?) și se complică destul de mult soluția. Ar fi fost mai simplu cu versiunea non-"deluxe", care putea fi alimentată complet cu o sursă ATX.
 
Manualul nu spune nimic, mai mult este o singura iesire pentru alimentarea hdd-urilor de tip molex si pachetul are cablu pentru 3 hdd-uri. De ce l-au configurat asa nu stiu, macar de puneau cablu pentru 4 hdd-uri avand in vedere cei 4 conectori sata de pe placa. Pot alimenta hdd-urile secundare separat si pe alimentatorul placii sa las doar unul sau doua hdd-uri, in felul asta sa asigur o incarcare medie in timp.
 
Da' tu unde îți ții mp3 playerul/telefonul, în pantofi?! :smile:)

Eu sunt curios de ăștia care maltratează cu prescurtări limba română în ce mod valorifică prețioasele secunde câștigate prin neapăsarea câtorva taste.
 
Sunt pentru PC-ul de la munca al doamnei, amplasat sub birou. :smile:

La intrebarea ta raspunsul este simplu: ce castiga ei scriind mai repede pierd ceilalti incercand sa descifreze. :nuts:
 
Păi căștile "de birou" au 2.5...5m de cablu. Căștile "de ascultat pe drum" au 0.3...1.2m. Pentru combinații există cablu de prelungire.
 
Am 3 AP legate cu fir la un router care se ocupa de partea de DHCP. Pe APs DHCP e disabled.
Vreau sa am acces la net wireless in orice coltisor al curtii, astfel incat trecerea de la un AP la altul, atat pe verticala cat si pe orizontala, sa fie cat mai lipsita de incidente, iar clientul sa se conecteze intotdeauna la cel mai puternic semnal.
Ce varianta din cele de mai jos e cea mai buna?

Acelasi SSID si acelasi canal la toate cele 3 AP?
Acelasi SSID dar canale diferite de ex 1, 6, 11?
SSID diferite , setari de securitate diferite , canale diferite?

Multumesc!
 
Același SSID, canale diferite. Ceea ce nu prea poți controla de obicei e clientul - în majoritatea cazurilor se conectează la cel mai puternic semnal, dar multe rămân conectate pe primul AP chiar dacă au altul cu semnal mai puternic. Aici e de testat cu drivere diferite și clientul din Windows vs cel al plăcii de rețea.
 
Back
Top