Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Nu, Adi are dreptate, GTX560Ti nu poate scoate decât pe maxim 2 monitoare simultan. Poate clona unul din ele pe a treia ieșire (HDMI), dar nu este un al treilea desktop. Se pot 3+ desktops la o altă placă video adăugată sau 3 dacă fac SLI. Sau GTX590 care scoate pe 3.
   
 2. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Nu are treaba cu Windows, ci cu placa video, partea hardware. Pentru fiecare monitor placa video are nevoie de un RAMDAC (pentru analogic) sau TMDS pentru digital; poate avea doar 2 sau 3 chiar daca placa video are 4 iesiri si in acest caz numarul de monitoare ce pot fi utilizate simultan nu e 4, ci 2 sau 3. Chiar si Ati Eyefinity nu poate tine 6 monitoare de orice tip ci 4 neaparat DisplayPort din cauza ca nu are suficiente TMDS pentru toate cele 6 posibile monitoare, iar DP nu are nevoie pentru ca are semnalul de ceas in pachetele transmise.
   
 3. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Se poate. Exemplu: HD 5750
  Doar că există un footnote:
   
 4. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Eu am la munca trei sisteme cu cate 4 monitoare + un sistem cu 3 monitoare, in toate cazurile calculatoarele au cate 2 placi video.

  Legat de ceea ce spune AdrianB1, un exemplu ar fi Galaxy 56NGH6DM3TTX MDT X5 GTX 560 Ti (Fermi) careia producatorul i-a incorporat un controller multi-monitor IDT ViewXpand VMM1400 tocmai pentru ca design-ul de referinta nu suporta mai mult de 2 monitoare.
   
 5. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Adica are 1 RAMDAC si 1 TMDS. Stiu, ca o am in computer si tocmai nu mai merge bine in mod dual-display :frown:
   
 6. JustIn

  JustIn Membru Senior

  Ontopic :smile:, cam cat mai e o chirie prin Bucuresti?
  Zona gen Drumul Taberei. Ingrijit, dar nu de lux. Adica cu macar centrala si termopane... Si de preferinta mobilat.
   
 7. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  ROFL. Ca idee, nu prea sunt centrale prin Drumul Taberei și sfatul meu este să te ferești ca de dracu' de zonă. Termopane dacă sunt, sunt majoritatea puse prost și de proastă calitate. Trebuie văzut apartamentul înainte musai și puricat prin fiecare colțișor.
   
 8. ipman

  ipman Membru Senior

  Normal ca cine-l pregateste de vanzare nu are grija. De-aia e bine sa vezi daca nu cumva a fost ceva schimbat/reparat recent, ca astea sint urme de "pregatire pentru vanzare".
   
 9. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Nu văd ce-i așa "normal", eu de exemplu vreau să-l renovez cum trebuie apoi mă gândesc dacă-l vând sau nu. Închiriat este indiscutabil nu, acum e prea varză și după renovare ar fi prea nou ca să vină un străin în el, ar trebui să stea 10 ani ca să-mi scot banii :smile:

  A, da, șmecherașii dau o spoială apoi ți-l vând ca "nou cu multiple îmbunătățiri". Dar Justin nu cred că vrea să cumpere :smile:
   
 10. JustIn

  JustIn Membru Senior

  Nu vreau sa cumpar, nu am de ce sa ma leg de niste pereti de beton la care sa platesc multi ani...
  E ceva temporar, maxim 1 an jumatate (zic eu), fara familie, copii and stuff, nu vreau sa vin cu mobila, geamantane... Deci nimic fancy, dar totusi n-as vrea sa imi bata vantul prin bucatarie.
  Am zis Drumul Taberei pentru ca din intamplare cunosc zona bine, dar nu e obligatoriu acolo. Voiam sa stiu un nivel de chirie mediu... 300-400 Euro?
  In principiu as avea nevoie de o garsoniera, dar cred ca astea sunt varza, iar apartamentele cu o camera sunt probabil la acelasi pret cu cele cu doua, sau nu?
   
 11. zgobyliticu

  zgobyliticu Membru

  Stau cu chirie în Aviaţiei, la 5 minute de metrou, şi plătesc 250 euro pt două camere nemobilate la etajul unu din patru. Doar bucătăria e utilată şi am maşină de spălat. Termopane, gresie... cam atât. Ştiu că nu e Drumul Taberei, dar poate te ajută informaţia ca să faci o comparaţie.
   
 12. Foxter

  Foxter Membru Senior

  @JustIn

  Daca te intereseaza stiu o garsoniera care e disponibila de la sfarsitul lunii asteia in Universitatii in apropiere de Cinema Pro. Costa 150de euro, are termopane. The bad part ? Garsoniera de burlac, ei nu gateau acasa pe vremea aia asa ca nu are bucatarie. A fost adaptat un aragaz in baie. Also nu ai masina de spalat. In rest ai frigider, pat de 2 persoane, o masa si cateva scaune, un dulapior de haine, ai conexiune la internet si posibil cablu TV.
   
 13. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Am vazut ca placile de baza noi combina mufele PS/2 de mouse si tastatura intr-una singura. Am mai vazut ca exista splittere care permit conectarea simultanta a mouse-ului si tastaturii la o astfel de mufa. Splitterele astea sunt doar fire legate 1:1 sau au vreun cip care multiplexeaza semnalele pe acelasi fir de date?
   
 14. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Eu din câte știam în mufele alea combinate bagi fie mouse fie tastatură, iar splitterele... meh. Ce îți pot spune este că de exemplu adaptoarele PS2 -> USB care merg la mouși nu funcționează la tastaturi.
   
 15. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

 16. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Ma intereseaza daca placile de baza cu astfel de mufe "asculta" pe firele alea nefolosite, ca mufa tastaturii o pot taia si lipi cum vreau eu.
   
 17. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  La unele da, de pilda la Thinkpad se pare ca asa e layout din placa de baza. Daca ai un singur device il recunoaste dupa tip si comunica normal, daca ai cuplat si al doilea il recunoaste la initializare. Solutia nu cred ca e standard, asa ca o placa de baza nu face asta in mod obligatoriu, unele asculta doar firele active si accepta mouse sau tastatura si nu accepta cabluri Y.
   
 18. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Exista vreo metoda de a afla inainte de cumparare?
   
 19. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Eu nu stiu nici una :frown:
   
 20. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Last edited by a moderator: Feb 16, 2016
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice