Întrebări pe care ni le punem de mult

Wolfie

ulf de mare
Joined
Oct 12, 2003
Messages
306
Pai trebuie sa parcurg zilnic aproximativ 130km, asa ca taxiul e prea scump, bicicleta e prea lenta, prietenu are treaba. Ramane scuterul care a stat toata iarna parcat in toaleta baietilor :biggrin:.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,355
De ce nu i-ai spus că lucrezi pe bază de permis? Te ardea mai tare la buzunar dar te lăsa cu permis.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,228
1. Doar mie mi se pare ca durata de viata maxima a acumulatorilor este pana la 5-10 reincarcari, apoi durata lor scade drastic si sta asa cativa anisori cand mor complet?
Adica la iPod primele cateva incarcari ma tineau de ma satura, saptamani iar acum in maxim o saptamana se descarca, considerand ca nu mai e nici iarna si utilizarea nu a crescut. La aparatul foto idem.

2. As dori recomandari pentru un program de verificat consistenta unei conexiuni (ping) dar nu prostii pe banii care fac ce fac si cele free. Ma intereseaza sa monitorizez mai multe conexiuni same time, vreau sa pot da un ping la 10 sec si sa-mi faca un log, sau cel mai bine, sa imi logheze doar caderile si revenirile. Am gasit ceva care imi face musai grafic si ca sa pot lasa o noapte intreaga inseamna sa dea ping la 5 minute ceea ce nu ma ajuta cu nimic. Eu vreau sa vad de fapt oarecum pierderile de pachete grosolane (1-2-3 pachete pierdute consecutiv se pot trece cu vederea, nu si 10-20).
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,144
1) Apropo de ce vorbeam mai sus, privind calitatea: meid in Ciaina. :biggrin:
 

Quark

Zis și Brucan
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
1. Depinde f. mult si de incarcator / tipul de algoritm de incarcare. Si vezi si ce-a zis Ursa mai sus. :smile:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,649
1. La chestii luate de pe ebay am mai întâlnit probleme de-astea, la baterii originale venite cu diferite chestii n-am păţit. Acumulatorul original de la 20D (care are vreo 4 ani) încă mai ţine 6-700 de poze şi nu sesizez diferenţe între el şi unul luat acum 2 ani.

Nici alea de la chinezii simpatici de pe ebay nu-s toate proaste, la Tytn II am de mai mult de jumătate de an un acumulator de 1600mAh de $10 de pe ebay şi ţine mai mult decât cel original de 1300mAh (care ar fi costat vreo 40€).

2. Eu folosesc The Dude, are şi grafic dar are şi log de event-uri (cu filtre, per device, per service, etc). Poate verifica şi servicii, nu numai conectivitate. Şi alerte prin mail and stuff la chestii nasoale.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,534
1. La mine telefonul si-a dat drumul dupa vreo 5-10 reincarcari, initial tinea 3-4 zile acum tine 5-6 zile, in acelasi regim de vorbire (~10 minute pe saptamana) si acelasi regim de butonare (tot vreo 10 minute pe saptamana). Acumulatorii GP cumparati acum vreo 4 ani tin la fel ca in prima zi, in schimb niste Sanyo luati acum nici 2 ani sunt deja muci, se descarca in gol in maxim 5-6 zile (in schimba bagati in camera imediat dupa incarcare pot face peste 400 de poze in 2 zile dar tot mor dupa o saptamana daca nu faci poze). Deci nu cred ca exista o regula clara...
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,228
iPodul e luat din SUA, nu stiu de la ce magazin in schimb. Acumulatorul secundar de la D80 (care a fost din start mai slab), a fost luat de pe amazon.com. Acumulatorul secundar de la E50 venit ca replacement la cel original tocmai de la Nokia si el la fel s-a comportat. Probabil doar mi se pare mie. Poate uzez mai mult componentele si nu-mi dau seama.

Am mentionat SUA pentru ca stiu ca uneori produsele pentru piata SUA au alt QC mai riguros, decat pentru alte piete.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,323
Deseori au alte specificații/revision number. Am văzut la un moment dat placă de bază cumpărată în RO și alta în SUA iar numărul de condensatori din zona procesorului era diferit: pe placa din RO erau mai multe locuri libere :smile: Nu era trecută nici o revizie pe plăci, teoretic erau identice.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,144
Adaptoarele Firewire pe PCI necesită drivere? Sau au OS-urile? Vreau să iau unul ieftinache (Gembird) şi tare-s curios dacă Vista x64 îl va recunoaşte.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,323
Sub XP al meu nu a avut nevoie de driver separat, era în OS. Sub Vista nu am încercat (nu îl mai folosesc), dar cred că e aceeași situație, e un device standardizat.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,500
Pana acum nu am gasit adaptor FireWire care sa necesite drivere. am impresia ca sunt cam standardizate.
 
Top Bottom