Întrebări pe care ni le punem de mult

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Location
Bucuresti
Ca tot vorbeati de o scadere a calitatii produselor actuale, mi se pare mie sau Gainward-urile au cam PALIT in calitate ?
Vad multe plangeri pe un forum legate de partea de alimentare a placii ce cedeaza cu degajare de fum. Pana recent Gainwardul era divizia de lux pt Palit. Au facut reduceri de calitate cumva sau userii actuali sunt prea nebuni dupa overclocking si le cam ard ?
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Sunt pline forumurile, mai ales cele de magazine online, de overclockeri. De genul acelora care, cum au aflat ce e ăla multiplicator, și-au și overclockat procesorul. La voltaje umblă după valori extrase tot din folclorul forumistic. Ce contează că are pe procesor coolerul stoc?
Cam la fel e și la plăcile video. Pe partea de brand nu mă pronunț că nu știu, dar cu o/c-erii români, m-am lămurit. :biggrin:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Dacă se plânge cineva că a scos fum o placă fără gram de overclocking atunci ridici din sprâncene, dacă se plâng mai mulți îți pui întrebări mai serios, dacă iese fum prin creșterea frecvențelor de funcționare înseamnă că fizica funcționează și că plăcile alea nu au circuite de protecție și toleranțe prea mari.
 

sabertooth

Membru Senior
Joined
Aug 8, 2006
Location
mozolitic
Cum pot refresh-ui cache-ul de DNS din Win XP?

Am facut urmatoarele manevre:

1) Disable/Enable la placa de retea => cache-ul rezista

2) ipconfig /flushdns => cache-ul rezista

3) net stop dnscache => cache-ul rezista (cum nu mi-a dat prin tzeasta ca dau net start dnscache am reboot-at sistemul)

Cu nici una din aceste metode n-am reusit sa fac sa fie refresh-uit cache-ul

Dadeam ipconfig /displaydns si arata ca nu s-a intamplat nimic.

Acum am vazut ceva: cumva ipconfig /registerdns face ceea ce vreau eu?
 

sabertooth

Membru Senior
Joined
Aug 8, 2006
Location
mozolitic
Nu-i nici o problema cu cache-ul de pe server. In reteaua locala era un singur calculator care reusise sa-si actualizeze cache-ul, restul nu.

Abia acasa am observat treaba cu ipconfig /registerdns. Nu pot sa zic ca refresh-uieste cache-ul, mai degraba il goleste, ceea ce este destul pentru ceea ce vreau eu.

Inca o intrebare. Stiti cumva unde se poate seta intervalul de actualizare al cache-ului? Din ce am citit am inteles ca este vorba despre un interval de 24h.
 

sabertooth

Membru Senior
Joined
Aug 8, 2006
Location
mozolitic
whiskas la servici pe doua calculatoare comanda de care zici n-a avut nici un efect (e vorba despre Win XP HE), acasa (Win XP PE) merge. Nu am nici o explicatie de ce acasa a mers si la munca n-a mers.

In fine, probabil luni n-o sa mai conteze.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
OK, alta acum: existau pe vremuri (2003-2004) blank-uri CD-R care aveau partea inscripţionabilă colorată în negru. Am găsit unul astăzi, pe când făceam curat prin colecţie, şi am petrecut ore căutând pe net să văd dacă (mai) există aşa ceva. Se pare că sunt foarte rare, dar se mai găsesc pe ici-pe colo. Acuma, întrebarea este dacă există blank-uri DVD colorate cu negru. Căutarea a dat cu virgulă, am dat tot de inscriptoare, chiar după ce am filtrat tot ce mi-a trecut prin cap. Concluzia logică ar fi că nu există (nici nu ştiu dacă tehnologia permite inscripţionarea de DVD-uri negre), dar vreau să mă asigur, să scap de piticul ăsta de "what if?" :smile:
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Am prins din zbor, dar nu mai știu de pe unde, că tehnologia de fabricație și modul de inscripționare, diferită de CD-uri, nu permite folosirea de culori, cu-atât mai puțin negrul.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Location
Viena, Austria
CD-ROM-urile folosesc laser infraroșu. CD-ul poate să fie negru dar perfect reflectorizant pentru infraroșu. DVD-urile folosesc laser cu lumină vizibilă.
 
Top Bottom