Întrebări pe care ni le punem de mult

Ce faceti voi cu incaltamintea nu pricep.

Eu mi-am luat niste pantofi sport Adidas si-i am de peste un an si i-am luat si la munte si n-au nici pe dracu.

Cum cutzu meu ii purtati voi? Stati 24h/24h 7/7 incaltati cu ei?

Revin si da, da recunosc, port Adidas, Reebok, Puma cat incape, pe care-i mai si spal doar la masina de spalat rufe. Implinesc indata 3-4-5 ani si dupa o spalare arata ca-n prima zi.

Ce faceti voi cu incaltamintea nu pricep.
 
La încăllțăminte am văzut diferențe mari de calitate la același brand, probabil din cauza contrafacerilor. Am două perechi de pantofi sport (Puma și Nike) luate din delegații cât mai spre vest, mă țin de vreo 5 ani și arată decent, sunt comozi și talpa e aproape întreagă. Nike sau Puma cumpărați de prin magazine din Ro (veri, nepoți etc) se rup după 3 luni de utilizare intensă, sunt convins că nu am avut eu noroc sau că îi port cu grijă și pur și simplu ce e prin magazine e câte o chinezărie ieftină cu siglă pusă pe vapor.

PS. Bocanci moto Icon din piele cu siguranțe mari din metal: zgârieturile de pe metal sunt mai vizibile decât cele de pe piele, e o piele groasă și solidă. Se poate, iar prețul a fost relativ mic.
 
Şi nikeţii mei sunt luaţi din reprezentanţă din Budapesta, arătat cu deştiu' în catalog, pe mărime şi culoare. Aici iei ce-i pe raft, colecţii trecute sau bling; nu-s convins de origini sau calitate, iar dacă întrebi de branţuri de schimb (consumabile la sportivi) se uită la tine tâmp.

Uneori mă gândesc că am îmbătrânit serios din moment ce discut chestii ce încep cu „pe vremea mea” :D Dar e şi nişte adevăr aici, nu doar nostalgie pentru vremuri în care calitatea şi durabilitatea erau standard.
 
Voi vorbiti despre calitatea pentru Romanika, insa eu am avut niste Ribuci (Reebok pentru cei care nu s-au prins) luati de la ei de acasa, din State si dupa doar 5 luni de purtat extrem de atent talpa era deja gaurita.
 
Eu inca nu am avut incaltaminte care sa nu ma tina cel putin 2 ani, si toate erau facute in Romania, Antilopa si alte chestii de genul asta. :)
 
Unde găsesc un program care să-mi şteargă complet (zero fill) un physical drive? Mai precis, am un SD într-un reader şi vreau să-l şterg complet - format nu face asta, şterge doar primele 512 sectoare. Neapărat în windows şi preferabil în linie de comandă. Google e plin de garbage.

Ah, şi nu mă interesează soluţiile bootabile.

Cât despre încălţăminte, singurele chestii care m-au ţinut mai mult de un an au fost nişte pantofi de munte Hi-Tec, purtaţi 3 ani cam 300 de zile pe an, pe afară arată ok (mă rog, cu ceva zgârieturi) dar li s-a dus căptuşeala interioară.
 
Unde găsesc un program care să-mi şteargă complet (zero fill) un physical drive?
Eu folosesc pentru asta Everest ca tot il am instalat, Tools - Disk Benchmark - Options - Write tests dupa care cu mare grija alegi drive-ul pe care-l testezi la scriere de la cap la coada... in plus iti mai arata si viteza la scriere. :D
 
Yup, dd e exact ce îmi trebuia. Merci!

Cu Everest e prea complicat, mai ales că am de şters doar prima parte a discului.

Încă o întrebare. Ce e cu "brandul" Qpaq? Am văzut că la Domo e invazie de tot felul de device-uri Qpaq. Am luat un flash reader de la ei, la stilul "dirt cheap" (20 de lei un reader CF+SD+alte câteva) şi am fost plăcut surprins să văd că citeşte CF-uri de 133x la 20MB/s - faţă de alte chestii (mult) mai scumpe care n-au chef de mai mult de 4-5MB/s pe acelaşi CF.
 
Mda, legat de Card Readers: monitorul meu are Card reader, dar când introduc SD-ul meu de 8 GB, după ce dau click pe drive-ul respectiv, card reader-ul se... blochează. Probabil nu ştie să citească astfel de SD-uri (de înaltă densitate). Şi am nevoie de un card reader care să "ştie" de carduri de înaltă densitate...
 
Da, pentru SDHC e un pic schimbat protocolul. Testat cu ăsta Qpaq, ştie şi SDHC (din câte îmi amintesc nu scria asta pe cutie). Din păcate era ultimul de unde l-am luat eu.
 
Eu am luat nişte pocnitori de card readere la vreo 20 şi ceva de lei din Real, carcasă translucidă, merg brici. Nuş' de ce nu se aprind LED-urile corespunzătoare diverselor carduri, dar în afară de asta merg repede.
 
Am aparat foto, dar asta e chestia, că nu vreau să depind de un cablu USB. Plus că o să iau mai multe card-uri (pentru filmare) şi am nevoie de card reader.
 
Ăsta e un card reader care „știe” sigur de SDHC, îl am acasă și-l folosesc fără probleme cu carduri SDHC de 4, respectiv 8 GB.
 
Back
Top