Întrebări pe care ni le punem de mult

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Daca ar exista multe carcase mici pentru uATX, eu le-as folosi. Am deja doua sisteme cu placi uATX. Insa majoritatea carcaselor speciale pentru uATX sunt "de fite" si costa cat o carcasa ATX buna - si atunci prefer una standard.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Antec NSK-1480. Excelentă pentru un sistem drăguţ, compact, cu WAF* ridicat pentru vremuri de criză, chit că e peste 500 lei. Clearance pentru coolerul de procesor e de 65mm. Vezi să găseşti ceva cooler silenţios în dimensiunile astea... Nu, Zalmanele nu mă coafează!

Eh, poftim freak :smile:

*WAF = Wife Acceptance Factor.
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Sennheiser HD595

PS: Astea mi se par faine, insa trebuie sa mai meditez asupra pretului.
Exact modelul ăla șade, de cele mai mutle ori, pe urechile mele. :smile:
Nu le pot face un review, dar mie-mi place foarte mult sunetul și mi se par îngrozitor de ergonomice. Mai ales că sînt deschise. Ți le pot împrumuta pentru un test, dacă vrei. :smile:

P. S. Cînd le-am cumpărat eu (prin primăvara trecută) costau vreo 550 de lei. :biggrin:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Păi dacă toată lumea vrea plăci full size ATX cererea de carcase micro e mică, cerere mică înseamnă ofertă redusă, serii mici de fabricație și prețuri mari :frown:
 
Last edited:

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Mi-a revenit o problemă ciudată la Vista x64. Una care m-a făcut să reinstalez atunci când am aplicat patchul ăla pentru half open connections şi am crezut că de la el nu mai bootează.
Ideea e că după un reset, ceva cauzat de un joc, Cryostasis, a început verificarea de început, LED-urile de la tastatură şi mouse s-au aprins, apoi s-au stins, între timp a ajuns la chestia aia care arată încărcarea Vista, moment în care trebuia să se aprindă LED-ul mouse-lui, care nu s-a mai aprins şi a rămas blocat în acea bară de progres, care tot arată că încarcă. Chestia e că face aşa aleator, nu ştii când porneşte şi când nu. Acum face mai rar decât atunci când a trebuit reinstall-ul. Citisem pe undeva că ar putea fi mouse-ul defect sau portul USB. Ce părere aveţi?
Cu mâna pe inimă spun că nu i-am făcut niciun patch sau ceva modificări prin regiştri. :biggrin:
Până la urmă, o problemă ce m-a disperat efectiv (şi eu pe alţii cu ea - se ştiu ei :biggrin: ), a necesitat un reset de BIOS care (aparent) a rezolvat-o. Aviz altora cu probleme similare. :smile: N-am idee cărui fapt s-a datorat "scămoşarea" BIOS-ului. Poate doar faptului că am scos de două ori din priză PC-ul ( a fost nevoie) fără să opresc din întrerupătorul sursei. La reintroducerea în priză a făcut ceva scântei acolo. Altceva nu suspectez. Însă, cam uşor se "supără" BIOS-urile astea de pe plăcile noi. Pe Epoxul vechi ce-l am de 6 ani, n-am avut vreodată aşa chestie...
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
PE NAIBAAAA! Nu mai ştiu ce să fac! Iar face aşa. Mai mult, acum când încerc să-i dau să booteze de pe DVD, selectez din meniul de boot (F11 şi apare meniul) pe DVD, dar apare doar un cursor clipind, clipeşte şi LED-ul DVD-ului (de când bag DVD-ul, mereu, înainte se oprea), dar nu bootează. Ce e de făcut. Help, fraţilor, că înnebunesc. Măcar să ştiu unde e buba. Să ştiu încotro o iau, fiindcă componentele sunt cumpărate din 'nşpe locuri. Să încerc reupdate BIOS, se rescrie BIOS-ul?
Please, brothers, help my soul!! :frown:

PS: Efectiv, ieri, am bootat de câteva ori fără probleme Vista, n-am încercat şi DVD-ul. Acum, iar face aşa. Sunt disperat.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Spuneţi-mi şi mie, vă rog, ceva softuri pentru a testa componentele: HDD Sata (în primul rând), placa de bază (n-am prea auzit de asemenea softuri), memorie (am testat-o cu memtest şi n-a dat erori) şi celelalte. Am încercat eu cu Ultimate Boot, dar la HDD n-am reuşit, cică nu e prezent. Poate nu ştie de Sata.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Sincer, eu nu am inteles cum sta treaba cu refresh-ul. Adica procesorul interogheaza periodic portul de 200 de ori pe secunda? Eu stiam ca in momentul cand sosec date prin port, intreruperea hardware face ca portul sa primeasca automat atentia procesorului. Deci, care-i treaba cu refresh-ul?
Nu e refresh, e pooling rate.

Poftim.

Şi-un scrinşot de la mousu` personal. Tbh se simt diferenţe, dacă-mi dai un mouse cu bilă sau optic obişnuit îl simt. La fel am păţit şi după ce am vândut Logi G7 şi-am trecut la A4 Tech, deşi şi A4 Tech era tot laser, tot 1000DPI, mă rog, detalii. Cert e că la ăsta n-aş renunţa ever, deşi-i cu fir şi e deranjantă uneori chestia asta.

P.S.: drace, iar am răspuns la ultimul post de pe pagina precedentă :biggrin:
 

Attachments

Last edited:

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Parcă era un thread numit "Cum fac?" dar nu îl găsesc.

Întrebarea este: cum (cu ce program de Windows) transcodez un fișier .MPG (MPEG2) în .AVI? Fișierul e o captură cu tunerul TV de pe camera video analogică, iar tunerul asta știe la rezoluție decentă, procesorul nu ține la o compresie DivX real-time.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Location
Viena, Austria
Parcă era un thread numit "Cum fac?" dar nu îl găsesc.

Întrebarea este: cum (cu ce program de Windows) transcodez un fișier .MPG (MPEG2) în .AVI? Fișierul e o captură cu tunerul TV de pe camera video analogică, iar tunerul asta știe la rezoluție decentă, procesorul nu ține la o compresie DivX real-time.
VLC. mencoder sau ffmpeg daca nu ți-e frică de aplicații CLI. Totuși, VLC face ceea ce dorești deci nu cred că vei avea nevoie de altceva.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
SUPER@. Mai sunt VirtualDub, AutoGK, ultimul e mai pentru fleţi, adică mai user friendly. :biggrin:
Toate sunt moka.
VirtualDub nu lucrează cu fișiere MPEG2, altfel e aplicația de bază pentru mine când vine vorba de editare video. AutoGK își instalează suita de codecuri și aplicații, din ce am citit, iar eu nu suport așa ceva.

Merci aramdune, nu mi-e frică de un prompt, prima interfață grafică a apărut la vreo 10 ani după ce m-am apucat de butonat computere. Le-ai folosit pe toate cele 3, sunt recomandare personală sau doar știi că pot face și asta?
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Location
Viena, Austria
Am programat personal la toate 3 (de fapt la biblioteca pe care se bazeaza toate 3). Le recomand. VLC-ul (cu GUI) ar trebui să facă ce vrei tu. Ți-am recomandat ffmpeg sau mencoder (CLI) în cazul în care VLC are cine știe ce bug și nu merge.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
VLC nu merge, nu scoate AVI și nu mă lasă să folosesc ce codec vreau eu cu ce setări vreau eu, ci doar ce are el chef. Le încerc pe celelalte, deși prefer interfața grafică pentru a seta parametrii codecului :frown:
 

Sibelius

Membru Senior
Joined
Nov 11, 2004
Location
Bucuresti
Dap, VdubMod merge sigur. :wink:
Stiam ca mai foloseam o varianta de vdub in trecut, cand treceam capturi de pe tuner din format mpeg2 (dvd) in divx, dar nu mai stiam exact cum se chema si am cautat pe free-codecs.
Oricum, mie mi-a placut mai mult DoctorDivX, era mai friendly decat vdub. :smile:
 
Top Bottom