Filmul mi se pare o capodoperă, efectiv am plecat de la cinema încântat că vom vedea God Emperor of Dune și un penis... ăăă râm cu cap de om și mânuțe \o/Dune part two - bun filmul, problema e doar ca proiectorul din sala de cinema l-a rulat in 166 de minute, in loc de 83, cat e de fapt filmul.
Pare o tâmpenie cu universuri paralele. Eu am renunțat la ea pe la începutul celui de-al doilea episod. Am lucruri mai bune de făcut în viață și nici Rapace nu îmi place (înțeleg că a jucat foarte bine în The Girl With Dragon Tattoo, dar nu e Meryl Streep, așa că talentul nu compensează pentru lipsa de atractivitate).Încercați și Constellation. Până la episodul 6 am crezut că înțeleg ceva. După aia s-a dus dreq ce-am înțeles.
Mai sunt două episoade să-mi explice că altfel mor prost.
Nu sunt planuri decât pentru încă un film bazat pe dune mesiah, tot ce e după sunt speculații.Filmul mi se pare o capodoperă, efectiv am plecat de la cinema încântat că vom vedea God Emperor of Dune și un penis... ăăă râm cu cap de om și mânuțe \o/
Eu nu speculez, eu mă gândesc logic dacă studiourile vor dori să lase la o parte Dune după ce au plâns după încasări la modulNu sunt planuri decât pentru încă un film bazat pe dune mesiah, tot ce e după sunt speculații.
Văzut și episoadele 4-5. Deocamdată are nota mea maximă pe IMDB: 9/10.Shogun e bun (nu am văzut încă ultimele 1-2 episoade din motive de vacanță), asta venind de la un mare fan al variantei cu Richard Chamberlain și Toshiro Mifune.
Ah, deci faci parte dintre acei oameni pentru care 10 "este pentru Dumnezeu". Ok.Nici unul. Scala nu e intre 0 - cel mai prost si 10- cel mai bun, ci intre 0 - exectabil si 10 - perfect. Faptul ca un film nu atinge perfectiunea nu e o problema, 9 e foarte bine.
Nota 10 iau doar cei care merg la olimpiada.10 e flawless, daca exista un asemenea film atunci merita nota. De pilda Shawshank Redemption se apropie mult - nu inseamna ca e cel mai bun film ever, ci ca e aproape flawless.
Problema este că nimic nu este perfect. Literalmente nimic nu este perfect. Sistemul de notare de la 0 la 10 folosit atât la școală cât și de IMDB notează în funcție de preferințele fiecăruia (după cum spune și Marius) dar dacă ți-a plăcut mult un film atunci imho poți să-i dai 10, la fel cum dai și unui student 10 deși știi sigur că dacă-l cauți de cunoștințe temeinic este imposibil să nu găsești ceva ce nu știe sau a uitat.Nu, in nici un caz. 10 e flawless, daca exista un asemenea film atunci merita nota. De pilda Shawshank Redemption se apropie mult - nu inseamna ca e cel mai bun film ever, ci ca e aproape flawless.
E diferenta intre grading si ordering. Ordering inseamna ca tipul de pe ultimul loc in finala de sprint 100m e ultimul in competitie, desi e in top 10 mondial. Ar avea nota 9 ca performanta, dar e pe ultimul loc in acea competitie. Ala de pe locul 1 poate ar avea nota 9.5 sau 9.9, depinde cum se situeaza fata de recordul mondial si probabil nota 10 ar fi cea pentru recordul mondial al momentului, in lipsa de un criteriu si mai obiectiv.