Filme, seriale, actori, popcorn

Dacă ți-a plăcut varianta Netflix ar trebui să încerci varianta chinezească publicată de Tencent pe canalul lor (sunt 30 de episoade, nu doar 8). Cărțile sunt mult mai complexe decât poate părea la prima vedere din ce a făcut Netflix acolo, dpmdv seria chinezească este mult mai fidelă originalului. Link.
 
Three Body trebuie vazut ala chinezesc ca e probabil cea mai buna varianta (vazuta de mine) a unei carti transpusa in serial.
Netflixu' a facut ce stie el mai bine. A bagat un negru, un indian, ceva aluzii gay la fi'su lu' politaiu', a mutat actiunea din China in Anglia si a mai si intrat (binisor) si in al doilea volum al trilogiei.
Dar per ansamblu e un serial vazubil chiar la Netflix. :)
 
Varianta chinezeasca e muuuult prea slooooow. Cand sunt 15 seriale in paralel la care sa te uiti, aint noone got time for that. :biggrin:
 
Mie mi-a plăcut varianta china pentru că respectă cartea aproape la virgulă! M-am săturat de adaptări "creative" și de aceea nici nu am de gând să mă ating de varianta Netflix. Jocul chinezesc, in prestatia actorilor in general, se simte o anumita stângăcie și mai e de mult lucru. E drept că și eu judec prin prisma spectatorului european ori că ei incearcă să se adapteze la cerințele și stilul hollywoodian și nu prea le iese. Polițaiul mi s-a părut pe tot parcursul serialului exagerat si mult prea teatral, nu-mi dau seama dacă e vorba de lipsa de talent sau stil de joc. E drept că aceeași senzație o am uneori și la filmele coreene, o fi vreo trăsătură asiatică. Fuck ce politically incorrect sună postarea asta, e sectiune privată ?! :D
 
E drept că aceeași senzație o am uneori și la filmele coreene, o fi vreo trăsătură asiatică.
Eu cred ca asta e stilul asiatic. Imi plac filme/seriale coreene dar ma ucid cum joaca/vorbesc. Toti seamana, vorbitul suna ca aruncatul unui lighean pe munte iar expresiile faciale lipsesc aproape cu desavirsire.
In schimb subiect, regie, filmare, efecte sunt ce trebuie. In general. :)
 
Polițaiul mi s-a părut pe tot parcursul serialului exagerat si mult prea teatral
Vezi că unele chestii sunt stereotipuri intenționat exagerate și ridiculizate, gen funcționarul plictisit, gras și incompetent, care răspunde doar la șpagă. Am văzut la un moment dat un film SF chinezesc în care cică mutau Pământul din sistemul nostru solar în altul, și două lucruri au sărit în evidență - exact exagerarea asta pentru un funcționar corupt, și faptul că toată echipa de tehnicieni pentru reactorul ce muta planeta din loc era compusă din chinezi și ruși. Băi mai las-o :D
 
Vezi că unele chestii sunt stereotipuri intenționat exagerate și ridiculizate, gen funcționarul plictisit, gras și incompetent, care răspunde doar la șpagă. Am văzut la un moment dat un film SF chinezesc în care cică mutau Pământul din sistemul nostru solar în altul, și două lucruri au sărit în evidență - exact exagerarea asta pentru un funcționar corupt, și faptul că toată echipa de tehnicieni pentru reactorul ce muta planeta din loc era compusă din chinezi și ruși. Băi mai las-o :biggrin:
Bine că mi-ai amintit de Wandering Earth :D
 
Și mie mi s-a părut super ok, sunt o groază de nerds pe internet care se dau de ceasul morții că Brotherhood of Steel sunt portrayed ca virgini "misogini" (oare oamenii ăștia au dicționare?) și că-i "prostie woke" (din nou întrebarea cu dicționarele/internet) dar mi se par total pe lângă.
"We the vault dwellers recognize and are grateful for the privileged position we were born into ..." (Ep 2, ~ 36:30).

Asta e prostie woke prin definitie.
 
Primele 2 episoade din Fallout nu m-au impresionat. Nici nu cunosc jocul și nici nu îmi plac scenariile post-apocaliptice (și la Wool m-am uitat doar de dragul actorilor).
Filmul transpune foarte bine unele elemente, in special ambianta, brahmins (vacile cu 2 capete), power armors, etc. dar ii face pe Brotherhood of Steel o adunatura de retarzi, in special Maximus retardus, pe vault dweller cam retarda si aia si in general toti sunt cam idioti in film in primele 2 episoade. Parca e Idiocracy cu decoruri si costume de Fallout.

Jocul e bun, 3 era plin de buguri dar 4 e stabil si cu expansion packs cu tot e destul de distractiv.
 
Last edited:
"We the vault dwellers recognize and are grateful for the privileged position we were born into ..." (Ep 2, ~ 36:30).

Asta e prostie woke prin definitie.
O fi, locuitorii vaults au fost mereu rupți de realitatea de deasupra (asta este și-n jocuri), eu o văd ca pe o afirmație fundamentală în a sublinia asta și a afișa pentru oamenii care nu au auzit de Fallout punctul de plecare al eroinei.

Este "prostie woke" din ce punct de vedere? Nu erau privileged? Nu o spun sincer? Explică-mi ca să pricep și eu :D
 
Insistenta cu privilegiul, in special "white privilege" si scuzele pentru asta, sunt un leitmotiv in cartea micului marxist cultura woke in SUA. E ca salutul de la inima la cer pentru socialistii (nationalisti) ailalti din Germania: un semn distinctiv. Key word. Mantra. Internet meme.
 
Last edited:
Insistenta cu privilegiul, in special "white privilege" si scuzele pentru asta, sunt un leitmotiv in cartea micului marxist cultura woke in SUA. E ca salutul de la inima la cer pentru socialistii (nationalisti) ailalti din Germania: un semn distinctiv. Key word. Mantra. Internet meme.
Dog whistle adică?
 
Apropo de ecranizari dupa jocuri, pentru mine Halo este guilty pleasure, desi nu stiu absolut nimic despre jocuri - aparent asta ajuta, pentru ca cei care s-au jucat jocurile nu sunt deloc incantati de serial. Tocmai s-a terminat sesonul 2 si cred ca a reusit sa fie poate chiar putin mai bun ca primul, ca sa nu mai spun ca a deschis niste perspective interesante pentru sezonul urmator. In plus, au omorat cateva personaje care nu stiu daca erau prost scrise sau doar actorii erau slabi rau, dar nu mi-au placut deloc.

In ultimele luni am mai vazut doua seriale remarcabile, total diferite de genul de mai sus dar bine facute, bine jucate, bine tot, ca sa zic asa. Este vorba de Ted Lasso si The Marvelous Mrs. Maisel. Recomand chiar daca nu sunteti fani fotbal (primul caz) sau stand-up comedy (al doilea caz). Eu nu ma uit la fotbal de vreo 15 ani si standup bag foarte rar, de obicei segmente scurte, insa serialele astea le-am cam privit la foc automat...
 
Back
Top