Ca am terminat cu munca, cum vad eu treaba: cand Pisoi a zis ca ii da 9 din 10 seriei Shogun inseamna ca lui Pisoi i se pare foarte buna, aproape perfecta. Poate eu am alte gusturi, poate pentru mine e 7 din 10 (bun) sau 5 (mediocru), nu vad care e problema ca lui i se pare 9 din 10. Iar IMDB e doar un site care agrega aparerile a foarte multi oameni care teoretic au vazut niste filme si le-au dat niste note personale. Unora le-au placut, altora nu, dar in mare e o informatie utila. Faptul ca e unidimensional e o simplificare, la Oscar se dau premii pentru actori principali, secundari, scenariu, costume, muzica, imagine, etc., dar nu ma intereseaza in detaliu cate o nota pentru fiecare categorie pentru fiecare film pentru ca as ajunge instant in decision paralysis: ma uit la filmul X pentru ca are o imagine bestiala, dar e plin de p0rn cu capre sau ma uit la filmul Y care are un scenariu grozav, dar imaginea nu e cine stie ce pentru ca e alb-negru fiind facut in 1942? Sau ma uit la amandoua? Sau la nici unul? Sau ma iau dupa nota agregata din IMDB, care ia in seama filmul per ansamblu si nu multi-dimensionalitatea transcedentala a lui Marius '95 ? Hell, yeah!