Filme, seriale, actori, popcorn

Apropo de ecranizari dupa jocuri, pentru mine Halo este guilty pleasure, desi nu stiu absolut nimic despre jocuri - aparent asta ajuta, pentru ca cei care s-au jucat jocurile nu sunt deloc incantati de serial.
Nici eu nu m-am jucat Halo - am ceva tentative să mă joc Masterchief Collection, îi bun, dar nimic grozav. Ce-i super bun este gunplay dar și povestea. Chestia care enervează fanii jocurilor Halo este modul în care este prezentat Masterchief.

Detour puțin prin Mandalorian - Mando nu-și scoate casca. Când și-o scoate îi aiurea, pentru că Mandalorians nu-și scot casca (statement chiar din world building).

Același lucru cu Masterchief. Masterchief nu-și scoate casca, nici costumul. Nu ne interesează cum arată dedesubt, nici dacă are lucrate sau nu bucile. Masterchief îi Masterchief. NU scoate casca, nu scoate costumul, nu flirtează cu Cortana. Chestia asta în universul Halo are un sens aparte - îl distanțează de ideea de a fi uman - de fapt nici nu este om normal, este un supersoldat - și, în același timp, îl fac blank slate pentru ca jucătorul care îl manevrează să se poată pune în locul lui mai ușor. Cumva cum este Bella în universul Twilight :biggrin:

Când faci un serial nu poți face asta prea ușor și nici nu poți face asta într-un mod care să facă audiențele din generația ADHD să se atașeze de el. În jocurile Halo Masterchief este un profesionist desăvârșit, care face totul "cum trebe". Asta-i prea puțin pentru a atrage audiențe pentru că audiențele în general nu știu ce înseamnă așa ceva - de fapt, profesionalismul s-a cam dus pe pix în ultimul deceniu cel puțin și nu este sub nicio formă prezent la o scală suficientă pentru a determina identificarea oamenilor din audiență cu persoana. În ziua de azi modelele sunt mai degrabă demolate decât construite pentru că-i mai ușor să aduci un model în mocirlă decât să sugerezi audiențelor să se ridice la nivelul respectiv.

Există un loc special în iad pentru mizerabilii care nu pot să scrie un personaj flawed dar altfel superior celor din jur, care învață și este determinat să devină mai humble și mai realist, dar nu asta se vinde acum. Iron Man (2008) a făcut asta foarte bine, da' asta era acum 16 ani deci.

Practic Halo o fi decent, dar este scris cu picioarele în general dpdv al universului respectiv și probabil ar fi beneficiat să nu fie asociat cu Halo pentru că folosește prea puține chestii din Halo :biggrin: (și Fallout face chestia asta parțial dar eu o văd mai degrabă ca o alegere de a merge spre satiră, nu ignorarea voită a universului respectiv).
 
Franklin, Apple TV+ - 6/10, cu indulgență. Cred că Michael Douglas nu e actorul potrivit (prefer interpretarea lui Tom Wilkinson în "John Adams"), iar lipsa de luminozitate care domină serialul mă calcă pe nervi.

Napoleon - tot cam atât, dar pentru că nu pare să aibă cap și coadă, doar o goană prin viața lui Bonaparte. Ridley Scott trebuia să facă un mini-serial, nu un film de cinema. Joaquin Phoenix e excelent, dar filmul e slab.
 
De acord cu Franklin.

Napoleon e pe listă de mult dar tot amân că pe unde citesc nimic nu e de bine.

Dune 2. Spectaculos chiar și acasă în 4k DV și un sistem 2.1 modest. Îmi imaginez că la IMAX rămâneam cu gura căscată și urechile ciulite.

Rebel Moon 2. 2 ore din viață pierdute degeaba. Aștept și part 3... :facepalm:

În desfășurare seriale.
Boat Story. O comediuță BBC cu gangsteri, mă binedispune.

Sugar. Colin Farrell, detectiv particular. Place muzica, place atmosfera, merge bine

Shogun. Impecabil pentru gustul meu.

Parish. Îmi place Giancarlo Esposito dar rolul nu i se potrivește că nu e Statham în Transporter.
 
Last edited:
Cu Napoleon mai bine asteptati, Ridley Scott a anuntat Director's Cut de 4 ore jumate care probabil va avea mai mult cap si coada. De acelasi regizor, acelasi lucru s-a intamplat si cu Kingdom of Heaven care-i incompatabil mai bun decat versiunea de cinema. Se pare ca omul nu se poate abtine de la povesti lungi, dupa care se trezeste ca trebuie sa taie in carne vie pana nu mai ramane (aproape) nimic ca sa-l faca vizionabil la cinema. Intradevar, ar trebui sa se apuce de mini-serii, cred ca Netflix sau Amazon ar sari rapid cu banii, indiferent de subiect.
 
Inca nu am vazut ultimul episod din Shogun, dar pana acolo e o serie decenta, desi au modificat destul de mult povestea si pe alocuri lipseste contextul din carte pana cand filmul devine confuz. Sunt si cateva momente wtf pentru cei care au citit cartea, dar cred ca pentru cei care nu au citit-o filmul e mult mai slab.
 
Aștept să recitesc cartea, dar îmi amintesc că prima ecranizare fusese mult mai thrilling (eram copil). Asta a început bine, dar e mult mai lentă, și nici nu îmi vine să cred că a rămas doar un episod (mâine).
 
Da' Wolverine nu murise?
Logan este ecranizarea benzilor desenate Old Man Logan care există într-un univers paralel (Earth-807128) - link.

Deadpool & Wolverine au loc în Marvel Cinematic Universe, Earth-616*, unde s-au întâmplat majoritatea filmelor din 2008 (Iron Man) până acum.

*In the big picture of Marvel, it’s 199999. Within the MCU multiverse it’s 616.
 
Am revazut o parte din seria Bourne. Nu seria originala din anii '80, pe care am vazut-o pe VHS, ci cele 3 filme mai bune din 2002-2007 (si nu alea proaste din 2012-2016). E o modalitate buna de deconectare, dupa ce am reparat niste chestii prin casa si am mai montat niste tevi prin gradina.

Ieri am revazut Moneyball. Probabil a 3-a oara, tot pentru deconectare. Maine e in plan The Godfather.
 
Libertate - avem si noi actori adevarati atunci cand le dai sa joace roluri adevarate in filme adevarate si nu in telenovele gen Groapa sau Clanul.
 
A Man In Full, cu Jeff Daniels, Diane Lane, Lucy Liu și alte fețe cunoscute - 6/10. Începe bine, apoi devine de-a dreptul plictisitor cu componenta woke obligatorie. Nu pierdeți nimic, mai ales timp, dacă nu-l vedeți.

Pe vremuri, un film cu Jeff Daniels însemna ceva de calitate. Mai nou, am impresia că sare la orice, doar să iasă banul.
 
Last edited:
Unfrosted - prostie marca Seinfeld (niciodată nu am înțeles ce le place unora la umorul lui), 5/10.

Și oare pe ce canal de streaming am avut plăcerea? Netshits, toaleta Hollywood-ului.
 
Last edited:
Seinfeld (niciodată nu am înțeles ce le place unora la umorul lui), 5/10.
Seinfeld a fost mereu comedie despre nimic. Despre cum diverse situații cotidiene au umorul lor. De fiecare dată când văd un episod sau două din Seinfeld simt că mă deconectez de la absurdul zilnic al existenței, mă detașez și pot să zâmbesc asupra lui.

Asta nu înseamnă viață de câcat, dar oricine poate ajunge să stea 1-2h în trafic de exemplu, măcar odată pe lună. Poți să te enervezi sau poți să râzi că "vecinul" de trafic încearcă să-și execute o intervenția pe hipofiză cu degetul, să observi interacțiunile umane și să-ți imaginezi ce se întâmplă acolo, pe trotuar.

Evident un audiobook decent este un mod mult mai productiv de a-ți petrece astfel de timp mort, dar există și plăceri vinovate, între ele Seinfeld și 2 eclere cu cremă de vanilie ocupă pentru mine un rol destul de important, măcar odată pe lună.Iar de Netflix ce să spun. Este fostul Blockbuster, este făcut pentru bani. Au dat cu mâna de bani oferind ceva ce oamenii doreau iar acum se străduiesc să-l strice, pentru că-i la modă să-ți sugrumi gâsca cu ouă de aur. It's what humanity does on a regular basis, aș fi fost surprins dacă Netflix ar fi fost astâzi măcar la fel de bun ca la lansare.
 
Back
Top