Spuneam
aici ca o sa va spun parerea despre Sennheiser HD 212 Pro dupa ce le-am facut "rodajul". Iata parerea:
Acum le am de aproape un an si le-am folosit aproape zilnic multe ore pe zi. Practic, am ascultat la ele toate filmele, muzica si jocurile pe care le-am rulat pe calc.
Nu sunt chiar atat de stranse pe cap cum mi s-a parut initial. Nici de lasat nu s-au lasat. Le pot purta cam 6 ore pe zi fara sa ma doara urechile. Initial aveam tendinta sa le tin pe cap tot timpul dar dupa 6 ore deveneau incomode. Acum le tin agatate de gat si nu le pun pe cap decat daca chiar ascult ceva.
Nu pacane, nu paraie, nu gajaie, nu s-au rupt (nici cablul), nu au intrat fire de par intre membrana si carcasa (problema mare la castile vechi), nici macar nu s-a degradat vopseaua. Arata aproape ca noi desi au fost folosite intens.
Basii nu au disparut. (Aici as putea fi subiectiv; este posibil sa existe o degradare lenta in timp pe care sa n-o fi observat din cauza ca n-am mai folosit si alte casti.)
Am observat in schimb o parte neplacuta: linearitatea e catastrofala. Sunetele de 3KHz (si multiplii: 6, 9, 12KHz) aproape ca nu se aud. La o auditie obisnuita nu e prea suparator. In prima luna dupa cumparare nici nu mi-a trecut prin cap sa verific linearitatea. Eram prea entuziasmat. Dupa ce mi-a trecut entuziasmul, ma jucam intr-o zi cu egalizatorul si observat ca mediile sunau mai bine daca ridicam un pic de slidere. Nu am banda de 3 KHz pe egalizator, doar 2 si 4, dar chiar si asa se simte o imbunatatire daca amplific mediile.
Partea de snobism: toti audiofilii care au venit la mine si le-au ascultat au ramas impresionati.
Concluzie: Inca mi se par cele mai bune casti care au putut fi cumparate cu acel pret (157.5 lei).