Căşti - experienţe personale

Plus ca te izoleaza complet de exterior, destul de nasol daca esti in trafic sau traversezi strada. :frown: Azi merg la Muzica sa sap dupa Senn-urile alea. Daca ma decid si le cumpar, liber la testat. :smile:
 
Plus ca te izoleaza complet de exterior, destul de nasol daca esti in trafic sau traversezi strada. :frown:
Asta nu mă deranjează absolut deloc, când le am pe urechi sunt destul de atent pe unde şi cum merg. Ba chiar îmi place acest aspect, mă izolează complet de lume, de orice, sunt pentru un timp în lumea mea... :smile: Singura problemă este că transpir rău din cauza lor şi pe căldura asta nu prea mai suport...

Azi merg la Muzica sa sap dupa Senn-urile alea. Daca ma decid si le cumpar, liber la testat. :smile:

Ce bine e când ai timp de umblat... aş fi colindat şi eu dar cucu timp liber. Eventual dacă poţi să arunci un ochi şi după alţi producători şi să dai nişte detalii ar fi şi mai bine. Poate sar la gâtul unor Shure sau ceva de genul... :biggrin:
 
Eeeei dragii mosului, Senn-urile au aterizat. :smile: Precizari: magazinul Muzica este in renovare, se toarna de zor betoane. Totusi exista la etaj o mica celula de criza unde cativa viteji mai vand cate ceva. Pe undeva (sus-stanga-stanga pana-n fund :biggrin: ) e si un coltisor dedicat Sennheiser. Intra-aurale nu au decat MX-200 (la vreo 300k) si MX-500 la 640k - 2 bucati. Am cumparat perechea neagra de MX-500 si am lasat eventualilor doritori o pereche alba, sigilata. Marfa e China. Garantie 2 ani.

Primele impresii:

- isi merita banii investiti si corespund scopului propus: casti de voiaj ultramici, ultrausoare.

- nu pot fi comparate cu castile adevarate dar se aud uimitor de bine pentru dimensiunile lor si INCOMPARABIL mai bine decat earbud-urile pe care le-am mai ascultat. Bass este suficient, inaltele putin atenuate (pentru gustul meu) dar nu suparator de mult. Daca le tii apasate cu degetul (adica le transformi intr-un fel de in-ear monitor) lucrurile se schimba in bine!

- reglajul de volum este asa... cam in gluma pus acolo. Sper sa nu inceapa sa haraie peste un an. Oricum am constatat ca trebuie sa stau cu el pe minim pentru a elimina un mic brum, asta pe scula de voiaj.

- cablul este PREA SCURT!!! 1m. :frown: De asemenea totul pare extrem de fragil.

- vin intr-o mica cutie de plastic speciala pentru transport, cu un sistem tip mulineta care trage cablul in cutie, pe un mosor. Chiar functioneaza.

Per total eu sunt multumit. :cool: caracteristicile si alte review-uri gasiti probabil pe net.

END.
 
Poti sa le compari cumva cu castile care vin cu iPod Shuffle, adica astea?
Sa stiu daca ar merita sa le cumpar, sau calitatea sunetului e sensibil egala si atunci prefer sa nu mai dau banii.
 
Nu am cum sa le compar cu ipozii aia, dar pe net lumea zice ar s-ar auzi putin mai bine Senn-urile. In alta ordine de idei, le-am ascultat si prin statie, loudness & stuff.

IMI PLAAAAACE! :biggrin:
 

Attachments

  • 4-amplif5-ok.jpg
    4-amplif5-ok.jpg
    159.5 KB · Views: 656
Hmm.. cred că fac şi eu o vizită pe la Muzica. Sper cât mai repede. Momentan mă chinui cu o pereche de Panasonic, o cască bâzâie foarte enervant.

Mr. Q, să le stăpâneşti sănătos! :smile:
 
După experienţe îndelungate cu căşti no-name sau care se comportau ca atare, am resusit sa iau de pe ebay Sennheiser CX300 silver. Specificaţiile pe gasiţi pe site; nu sunt prea convingatori acei 18Hz ca nivel minim de coborâre în frecvenţă, dar sunt respectaţi, ceea ce înclin să nu cred în cazul unor modele cu 5Hz. Adică am generat 20Hz si se auzeau bine, fara distorsiuni deranjante, deşi cu o atenuare de putere în zona de 20%.
Avantaje: sunet clar, bass un pic accentuat, deci potrivit unor anumite genuri de muzică, înalte de nota 9/10 după părerea mea, nu scapă din urechi, vin cu 3 seturi de cauciuc de diferite mărimi pentru izolare acustică optimă.
Dezavantaje: bass poate prea evidenţiat în unele piese, după folosire îndelungată am o uşoară senzaţie de ameţeală, cred că din cauza izolării acustice f bune. Adică: nu auzi aproape NIMIC. Deci periculoase pentru mers pe stradă; eu m-am speriat foarte tare fiind în gară şi aproape fiind de peron, a trecut un tren Virgin cu 100 de mile/h pe lângă mine. Pur şi simplu nu l-am auzit venind.
Alt dezavantaj: cablul cam scurt, 1m.

Ca o concluzie, le recomand mai ales pentru portabilitate. Mi se par companionul ideal celor ce călătoresc mult.
 
Eu am Sony MDR-P180. Sunt confortabile si se aud destul de bine, zic eu, dar vibreaza daca e bass-ul prea puternic. Mentionez ca nu mi-au trecut prin maini multe casti de calitate, deci nu prea am termeni de comparatie.

Prefer boxele totusi. :wink:
 
Ok, ziceţi o pereche de căşti foooarte comode de să uiţi că le ai pe cap şi care izoleze cât mai bine din exterior. De foarte preferat să aibă şi o calitate măcar decentă. Nu prea mă interesează preţ cât timp nu se vorbeşte de sute de euro în sus.
 
Căşti şi uşoare şi bune şi ieftine nu prea există, eu unul m-aş orienta spre nişte Plantronics, chiar şi modelele "ieftine" prezintă o calitate excelentă a sunetului. Ieftine = 150-200 RON.
 
Păi 300RON nu cred că e tocmai ieftin pentru o pereche de căşti de la care nu cer extraordinar de multe dpdv al sunetului.
 
Mda, am dat 400.000ROL acum vreo doi ani pe ele. Le-am folosit foarte puţin pentru că sunt foarte incomode deoarece mă dor urechile de la buretele ăla şi îmi provoacă o senzaţie de parcă aş ţine lână pe urechi, sunetul e spre penibil (distorsionat, înfundat, fără detalii sau rezoluţie, vocile suna ca din butoi, etc.) iar mai nou trosneşte plasticul ăla de parcă aş sta cu capul la şemineu. Nu izolează mai deloc din exterior.
Deci nu şi nimic asemănător Philips HP200. De fapt nimic Philips care se găseşte uşor pe piaţa românească.
 
Le stiu si pe alea, nici ele nu mi-au placut de nici o culoare si cum nu vreau sa-mi umplu casa de casti pe care nu le folosesc. :rolleyes:
 
Cum eu nu vreau să mai ascult la Philips HP200 pentru că sunt foooarte deschise, incomfortabile, trosnesc şi au un sunet penibil pentru urechile actuale, m-am decis totuşi să iau o pereche de căşti cât de cât bune chiar dacă sunt deschise.
Având în vedere că nu se găseşte de nici o culoare Grado în .ro decât la mâna a doua şi decât la preţuri prea mari, singura soluţie bună ar fi o pereche de Senn. E clar că HD280PRO sunt puţin prea mult deşi sunt închise şi au parte de recomandări bune aşa că mai rămân în cursă pentru moment HD485 şi HD555. Totuşi îmi vine să mă îndrept către HD485 care sunt şi puţin mai ieftine dar au parte în general de comparaţii mai favorabile cu HD555. Aştept totuşi şi părerile voastre dacă le-aţi ascultat şi eventual chiar le puteţi compara.
 
Spuneam aici ca o sa va spun parerea despre Sennheiser HD 212 Pro dupa ce le-am facut "rodajul". Iata parerea:

Acum le am de aproape un an si le-am folosit aproape zilnic multe ore pe zi. Practic, am ascultat la ele toate filmele, muzica si jocurile pe care le-am rulat pe calc.
Nu sunt chiar atat de stranse pe cap cum mi s-a parut initial. Nici de lasat nu s-au lasat. Le pot purta cam 6 ore pe zi fara sa ma doara urechile. Initial aveam tendinta sa le tin pe cap tot timpul dar dupa 6 ore deveneau incomode. Acum le tin agatate de gat si nu le pun pe cap decat daca chiar ascult ceva.
Nu pacane, nu paraie, nu gajaie, nu s-au rupt (nici cablul), nu au intrat fire de par intre membrana si carcasa (problema mare la castile vechi), nici macar nu s-a degradat vopseaua. Arata aproape ca noi desi au fost folosite intens.
Basii nu au disparut. (Aici as putea fi subiectiv; este posibil sa existe o degradare lenta in timp pe care sa n-o fi observat din cauza ca n-am mai folosit si alte casti.)
Am observat in schimb o parte neplacuta: linearitatea e catastrofala. Sunetele de 3KHz (si multiplii: 6, 9, 12KHz) aproape ca nu se aud. La o auditie obisnuita nu e prea suparator. In prima luna dupa cumparare nici nu mi-a trecut prin cap sa verific linearitatea. Eram prea entuziasmat. Dupa ce mi-a trecut entuziasmul, ma jucam intr-o zi cu egalizatorul si observat ca mediile sunau mai bine daca ridicam un pic de slidere. Nu am banda de 3 KHz pe egalizator, doar 2 si 4, dar chiar si asa se simte o imbunatatire daca amplific mediile.
Partea de snobism: toti audiofilii care au venit la mine si le-au ascultat au ramas impresionati.

Concluzie: Inca mi se par cele mai bune casti care au putut fi cumparate cu acel pret (157.5 lei).
 
Linearitatea se verifica generand tonuri de anumite frecvente, faza cu egalizatorul imi suna un pic naiva. Cat de sigur esti ca rahatul ala de egalizator actioneaza exact acolo unde ar trebui, si mai ales, ce boxe/casti ai folosit ca sistem de referinta ca sa fii asa sigur ca acele frecvente medii nu trebuiau sa sune chiar asa, adica mai incet ?

Scuze de off-topic. :frown:
 
Evident că m-am abţinut să menţionez că urechile sunt nişte aparate deloc liniare.
 
Back
Top