Căşti - experienţe personale

Cosmin_C

melomaniac
Apropo de casti de ascultat pe strada, va recomand orice model din seria asta sau orice alt brand care stie sa faca casti cu tehnologie Noise Cancelling. Am avut ocazia sa ascult o pereche de casti de genul asta, in strada, doar pentru cateva secunde, nu am retinut modelul dar am retinut socul produs de linistea incredibila pe care o produceau, in conditiile in care eram la Piata Universitatii la ora de varf...
 
Last edited:

whiskas

Chronic suicidal
Astea intraaurale nu implică nici un fel de riscuri pentru urechi? Eu sînt mai belagiu cu ele (urechile) şi toate experienţe pe care le-am avut cu acest gen de căşti au fost neplăcute (din perspectiva confortului).

Offtopic (şi nu prea), am un Nokia BH-500, cu trei (sau patru) seturi de buşoane, de altfel un dispozitiv foarte fain; singura mea problemă este că nici unul dintre ele nu se potriveşte bine în urechi, pierd foarte mult din izolare şi nu mai aud mare lucru din sunet. Idei, sugestii?

Căşti supraauriculare pentru ascultat pe stradă puteţi recomanda? Îmi face cu ochiul seria PX de la Sennheiser.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Sunt de putere mai mică, mişcă mai puţin aer, dar dacă eşti berbec să le ţii la maxim şi să le foloseşti timp îndelungat normal că ţi-o furi. Stând în ureche, trebuie să fii un pic mai atent cu igiena lor şi a urechilor, iar cu eventuala senzaţie de disconfort te obişnuieşti în timp. E un preţ mic pentru blocarea zgomotelor exterioare.

E posibil să nu le foloseşti/inserezi corect, de-asta senzaţia că nu izolează bine.
 

whiskas

Chronic suicidal
Băi, tare n-ascult. Ever. În special în căşti. Carevasăzică, mă poate învăţa cineva cum naiba se bagă alea în urechi? :biggrin:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Problema cu căştile tale cred că e şi faptul că au chestiile alea de pus pe după urechi, iar doapele sunt mai conice. Când mi-am luat Sony-urile văzusem şi de-astea care se agaţă, însă în review-uri spuneau tot aşa, că nu prea stau bine în urechi, din cauza metodei de prindere. Cu ale mele puteam ţine BH-500 doar în fir şi nu-mi ieşeau doapele din urechi.
 

whiskas

Chronic suicidal
Bun, carevasăzică n-o să le pot folosi? :frown:

În altă ordine de idei, astăzi am venit la serviciu pe jos. Din nou. Problema e că nu se poate asculta în căşti, la un nivel decent, pe nenorocirea aia de Pache Protopopescu, e prea mare zgomotul. Carevasăzică, revin cu întrebarea: supraaurale (semi)închise sau „dopuri”? Vreau o recomandare. :smile:

Vă mulţumesc.
 

Marius '95

troubleShooter
Sugar daddy
Senn 212 Pro? Am mai scris despre ele. Sunt cat se poate de inchise. Daca le pun pe urechi nu mai aud nici telefonul.
 

whiskas

Chronic suicidal
Am fix modelul ăsta pe birou de vreo trei ani de zile şi am mai scris şi eu despre ele.
Problema este că nu ştiu cît de mult se pretează de purtat pe stradă...
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Un update despre modele actuale de casti mai are cineva? Mi s-au stricat o pereche de AKG K66 (ceva ciudat, la stanga nu se mai aud vocile in filme dar se aude muzica perfect; o vreme se rezolva miscand de cablu si isi revenea complet, acum nu mai merge nici asta) si nu am nici o idee de inlocuitor.

Am vazut ceva modele la video-s.ro, dar nu au un magazin in care sa le pot asculta si chiar si pentru o comanda trebuie sa declari in formularul lor tot ce ai facut de la nastere si pana in prezent, campuri obligatorii :frown: (un client pierdut pentru chestia asta!). In alta parte nu mai stiu casti, in Carrefour sau Cora nu mai au nimic serios (in Carrefour acum 3 ore aveau doar doua modele no-name in tot magazinul), prin oras nu umblu asa mult ca sa dau ture pe la Muzica sperand ca apare ceva - nu sunt comod, doar ca magazinele sunt inchise la ora la care am eu timp liber.
 

Bico

Membru
Ar mai fi si magazinul &Roll, prin apropiere de Sala Palatului. Am fost zilele astea pe acolo si au destule modele de casti, inclusiv batrinele K55 si K66.
Magazinul contine numai scule pentru muzica si nu cred ca e vreo problema cu testarea castilor.
 

Quark

Zis și Brucan
@Roll... Te referi la fostul "Senia" peste drum de blocul turn de la Sala Palatului? Daca vrei Senn-uri gasesti multe modele si la unul dintre magazinele de pe Academiei, alea care vand piese electronice. Le vezi imediat in vitrina. "La Coloane". Spor. :smile:
 

Rabbit

Nebun
Probabil ţi s-a întrerupt cablul, mi s-a întâmplat şi mie la acelaşi tip de căşti. Se rezolvă cu letcon + răbdare sau dându-le la un meseriaş care îţi scurtează cablul cu 1-2 cm, îţi face o lipitură şi îţi ia vreo 10 RON pe lucrare. :smile:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Daca as sti unde e localizata problema cu cablul as face eu operatia, am si unelte si un pic de experienta. Am verificat cu atentie cablul si nu se vede nici un semn care sa sugereze punctul X. Partea ciudata e ca afecteaza doar vocea, nu si restul sunetelor, iar daca ma joc la balans stanga-dreapta se aude si vocea in cate un difuzor. Ca referinta castile ies din receiver si pe boxele floorstand se aude totul perfect, iar castile infipte direct in computer au aceeasi problema.
 

war4peace

Membru Senior
Firul de masă este întrerupt într-un punct, am păţit şi eu acelaşi lucru. Nu ştiu cum se face de iese rezultatul ăsta ciudat, dar... de acolo e problema.
 

Velkan

Moderator
Sennheiser HD 205 - primele impresii

HD 205 sunt teoretic HD 201-uri cu bass mai accentuat, ceea ce mă face să am serioase semne de întrebare cu privire la bass-ul ăstora din urmă, întrucât 205-urile au un bass normal şi nimic mai mult.

Căştile sunt solid construite, arată bine, au cablul suficient de lung şi sunt foarte confortabile în ciuda faptului că stau pe lobul urechii. Nimic de reproşat din punctul ăsta de vedere.

Sunetul este mai detaliat şi mai bine definit decât la fostele Sony MDR-P180. Bass-ul, deşi nu foarte puternic, este mai scurt, mai punchy şi mai natural. Din păcate, frecvenţele sunt foarte prost balansate, înaltele fiind prea pronunţate pentru gustul meu. Asta, în combinaţie cu anumite melodii/instrumente, face victime: viorile de pe In the Lap of the Gods (The Alan Parsons Project) sau solo-ul de orgă al lui Wakeman de pe Close to the Edge (Yes) sunt insuportabile la volum cât de cât mare, iar scăderea volumului duce la pierderea în detaliu pe celelalte frecvenţe. În cazul After Forever, problema e generală din cauza sopranei. De asemenea, snare-ul îmi sună „spart” pe unele melodii.

În concluzie, aş spune că mă aşteptam la mai mult de la nişte căşti atât de lăudate. Deşi, dpmdv, HD 205 au un singur defect, acela e suficient de neplăcut cât să strice impresia generală.

Notă: E posibil să fiu oarecum biased din cauza tranziţiei de la fostele căşti la astea. De asemenea, mă deranjează în general sunetele stridente şi s-ar putea să exagerez şi în cazul de faţă, şi înaltele să nu fie la fel de deranjante pentru alţii.

Am editat puţin conţinutul mai radical.
 

florin

Membru Senior
Nu ştiu de când le ai, dar e bine să le laşi câteva zile de funcţionare continuă înainte de a da verdictul final. Perioada după care se poate spune că perioada de burn-in e terminată variază destul de mult (în funcţie de membrană şi de cât de repede te obişnuieşti cu ele - eu cred că ţine şi de asta) - la căştile mele (Ultrasone), de exemplu, a durat cam 150-180 de ore, dar de obicei durează mai puţin.

Oricum, eu am şi HD201 acasă şi nu mi s-a părut că înaltele ar fi deranjante, sunetul chiar mi s-a părut mai înfundat faţă de AKG K55 de exemplu - d-asta zic să le laşi un pic, poate se mai potolesc.
 

Cosmin_C

melomaniac
Le asculti direct din placa de sunet ? Vezi daca le poti testa pe o iesire de casti a unui amplificator, o sa ai o mare surpriza...
 
Top