Cele mai de soi erau niste Sony (nu mai stiu modelul). Daca bine imi aduc aminte nici la capitolul calitate nu mai stateau bine. Dar basul disparuse cu desavarsire. Parca pusesem un filtru trece-sus pe la vreo 5-600 de Hz.
-----------------------------------------------------------------------------
Am ascultat azi, pret de vreo 2 ore Senhheiser HD 202. mpc q7+ si lossless -> foobar2000 fara nici un DSP -> placa de sunet integrata (Alc650 de pe un Epox 8RDA3iPro) -> amplif Siemens RV680 -> casti. Uimitor ce sunet de fond are placa de sunet!!! Aproape ca nu pot asculta muzica cu dinamica mare (clasica, etc). E chiar deranjant! Si am incercat si cu si fara amplif. Saracutul de el nu are nici un cuvant de spus decat daca scad volumul placii de sunet pe la vreo 5% si il ridic pe al lui la peste 80%.
Dar sa revin la casti... Chiar imi plac cum suna! Ma rog, deficientele nu le pot observa cu adevarat decat dupa cateva ore bune de ascultat atent in liniste. Poate un pic basul nu e suficient de definit si parca se aglomereaza uneori, dar poate nu castile is de bai.
Ar fi vreo 2 observatii contra, observatii legate de constructie:
1. Stau cam nasol pe cap. Adica daca stau cat de cat vertical stau si ele bine, chiar foarte bine. Dar daca ma aplec in fata, sau misc brusc capul tind sa pice. Poate daca bratul era centrat pe mijlocul "capacelor"...
2. Asta cred ca e o problema a tuturor circumaurealelor: ii cam cald sub ele. Nu am reusit sa ies cu urechile rosii sau transpirate, dar vine si vara...
Am mai incercat azi si alte casti intr-un magazin din Targu Mures, ceva supraaurale, la vreo 45lei, nu mai stiu marca, ceva "low-price profi". Nu is la fel de confortabile si nu stau la fel de bine pe cap! Ma refer la supraaurale in general si cred ca asta si ii o boala generala.
As vrea sa aud niste pareri despre PMX 200 sau sa imi spuneti vreun magazin din Cluj pe unde le-as putea proba. (is din Targu Mures si cred ca o sa am ceva treaba prin Cluj in saptamanile viitoare).
Va multumesc!