Căşti - experienţe personale

Mda eram obosit, acum mi-am dat seama ce casti vrei... din pacate pe calapodul ala nu am auzit nimic care sa sune acceptabil pentru urechile/gusturile mele. :frown:
 
Acu' 13 ani găsisem în State niște căști Sony din alea de care vrei tu, asimetrice și mici/subțiri încât erau foarte comode de purtat. În timp s-au uzat, și acum nu mai găsesc decât cu diametru destul de mare și cam groase, ceea ce le face incomode. Iar în cazul ăsta, nu izolează bine zgomotul exterior și toată lumea aude bum-pss-bum-pss ce ascult io. Doapele-s mai potrivite, cu condiția să le pui „ciuperci” de dimensiuni corecte (ar trebui să vină cu 3 mărimi, se pot cumpăra și separat „universale”). Mai trebuie și să ai grijă de volum, timpul de folosire continuă și de igiena urechii interne.
 
Vreau sa iau niste casti, inchise, circumaurale, in rate de maxim 50-60lei. Optiunile mele sunt (stiu ca mi s-a zis Sen448, dar nu e disponibil decat la pcgaraj, si parca as varia de la Sennheiser):
* Razer Orca - pt. ca sunt Razer, au frecventa de la 15Hz si arata bestial acel verde.
* ATH M35 - pt. ca au impedanta 65ohmi + pouch. Din reviewul de aici inteleg ca sunt confortabile la purtat si dupa mai multe ore, ceea ce este un avantaj.
O sa le conectez la tv si la boxele de birou, deci aici nu stiu daca M35 au avantaj sau dezavantaj datorita impedantei mari.
N-am mai spus nimic de jack de 3.5mm, dar el este motivul principal pt. care nu ma duc spre Corsair HS1 - nu pot instala softul pe PS3, ca sa beneficiez de experienta Dolby 2nd generation. Modelul cu intrare de jack de la Corsair- HS1A, este la fel de bun la partea stereo ca si fratele sau Dolby ? Ce mi se pare atragator la ele -modelele Corsair- sunt driverii (nu stiu varianta romana - bash me Adi) de 50mm.
Acum, questions: de ce modelul Razer are doar 200mW, iar M35 are 1600mW putere de intrare ? Inseamna ca am nevoie de amplificator de casti pt. cele Audio Tehnica ?, intrucat o sa se auda infundat la tv ? Corsair nu vad sa precizeze acest detaliu.
Sennurile sunt ultima mea alegere, pe care le-as lua cu inima indoita.
Daca tot ma dau pe net, am gasit si Denon AH-D510 la un pret ok - cred.
Pt. necunoscatorul de mine, orice e overkill - logic. Asa ca daca nu zice nimeni nici yey, nici ney, Audio-Tehnica este alegerea mea. Imi inspira mai multa incredere site-ul soundcreation vs. sono - pt. ca sono are la vanzare modelul AKG 519 - nedisponibile pe siteul firmei, deci sunt EOL.
 
Last edited:
Am un autoturism. Are patru roti. Merita sa-l schimb cu altul?

Scuze, dar cam asa suna intrebarile voastre.
 
Esti rau :biggrin:

Am avut o scurta perioada castile alea, nu sunt cine stie ce si probabil gasesti usor altele mai bune. Asculti muzica de calitate (a inregistrarii, nu a continutului) foarte buna? Atunci poate merita, altfel pentru filme nu cred.
 
Am un autoturism. Are patru roti. Merita sa-l schimb cu altul?

Scuze, dar cam asa suna intrebarile voastre.

De fapt intrebarea era legata de corelarea calitatii dintre casti si placa de sunet. Nu are sens sa pui eleron la trabant. Si cum nu prea stiu calitatea sunetului nettopului am pus aceasta intrebare celor mai priceputi ca mine.

@Adrian
Ascult muzica de pe Youtube iar fillme vad odata pe an pe PC. Deduc ca o investitie in alte casti nu merita in acest caz. Multumesc de ajutor.
 
Q, o sa am casti Audio Tehnica M35. Sunt sigur ca isi merita banii. Mai multe detalii nu stiu sa dau, ca nu le am - inca.
 
Ok, castile le-am primit ieri. Cred ca tb. sa incep sa rup coletul in fata curierului, nu de alta dar au venit fara pouch - un motiv in plus pt. care le-am luat. Am sunat la firma si sunt suficient de draguti sa imi trimita un pouch de la un model expus pt. folosire in magazinul lor. Eu nu pot decat spera ca ale mele casti nu sunt dintr-alea expuse - le-am verificat pe toate partile si nu par utilizate, dar n-am ochi antrenat in asemenea detalii. Oricum, alegerea a fost a mea sa le pastrez, intrucat magazinul a inteles situatia si mi-au zis ca cel mai bine le returnez.
Le-am bagat la tv, care merge analog, si ce pot sa zic: toate canalele de muzica au un fasait deranjant, cel mai tare simtindu-se la KissTv. Cam intre 10-20% din volum, fasaitul este peste soundstage/cuvinte. In gama 30-50% din volumul tv-ului se aude cel mai bine muzica, dupa care urechile mele nu mai suporta volumul ridicat. Am constatat totusi ca la volum de 80% vorbele sunt prea tipate, adica distorsionari in gama de frecvente inalte. De ce nu au iesire de casti Microlaburile 7c ? Mi-ar fi placut sa simt bass-ul boxelor prin casti. Asa nu pot decat concluziona ca semnalul tv analogic este plin de extra zgomot de fond, caci am pus tv-ul pe mute si nu se auzea nici cel mai mic hasait in casti. Cablul de 3m este gros, foarte bine realizat si este imbracat intr-un cauciuc/plastic foarte placut la atingere - moale, dar ferm.
In sfarsit am gasit si eu o pereche de casti care sa fie mai mari decat capul meu. Folosesc cam 1/3 din headband si nici nu le simt ca presiune pe urechi, insa mi se incalzesc urechile rapid. Sunt placut impresionat de jack-ul aurit si de faptul ca adaptorul de 6.3mm se infileteaza pe cel mic de 3.5mm. Asta inseamna zero pierderi de semnal, sper. Nu ca as avea o placa de sunet cu iesire de 1/4inch, dar e un moft interesant.
Anyway, intrucat am inceput sa ma alatur clubului celor care asculta muzica on-the-go, am constatat ca castile out-ear pe care le-am primit odata cu telefonul 2200 imi cad din ureche la o simpla miscare a capului stanga-dreapta sau daca imi misc urechea (pot face asta in mod voluntar), nu mai zic daca am facut un pas, deja imi atarna pe umar (castile). Si uite asa se ridica o intrebare plina de talent: sa caut ceva gen AKG K 404 (are pouch, care este obligatoriu) sau AKG K316 Red care nu stiu cata presiune pun pe tampla (eu deja avand ochelari la distanta) sau AUDIO-TECHNICA - ATH-CK303M BK ?, care reprezinta o intruziune in canalul auditiv. Singurul criteriu de departajare ar mai fi vara: cand e cald ca naiba, cu care dintre ele transpir mai putin ? Si datorita folosirii castii timp de 30-40min x2 pe zi (plimbarea cu autobuzul dus-intors) pot sa imi creasca ciuperci in urechi ?:what: (n-am reusit s-o formulez p-asta prea bine, dar sper ca intelegeti la ce ma refer: purtarea castilor zilnic duce la complicatii la urechi ?)
Acum nu mai sunt presat de timp (ala din mintea mea) sa le achizitionez, intrucat temperatura este sub 10grade si deci mai port fes, care de bine de rau imi tine castile in lobul urechii.
 
N-ai nici o treaba cu fungii. Pentru o infectie fungica iti trebuie 3 conditii: caldura, umiditate si frecare. La urechi nici una dintre conditii nu-i indeplinita.
 
Cu castile pe urechi ai caldura suplimentara si umiditate de la transpiratie din plin, daca stai mult cu ele. Frecare nu ai la castile mari, dar la cele mici e posibil sa ai daca le tot bagi si scoti repetat, ceea ce nu cred ca e cazul. La doua sesiuni de o ora pe zi nu cred sa ai nici o problema cu urechile, doar sa nu dai muzica prea tare :smile:.
 
Ok, castile le-am primit ieri... toate canalele de muzica au un fasait deranjant, cel mai tare simtindu-se la KissTv. Cam intre 10-20% din volum, fasaitul este peste soundstage/cuvinte. In gama 30-50% din volumul tv-ului se aude cel mai bine muzica, dupa care urechile mele nu mai suporta volumul ridicat. Am constatat totusi ca la volum de 80% vorbele sunt prea tipate, adica distorsionari in gama de frecvente inalte.

Nasol, ce sa zic. Imi pare rau. :frown: Bine ca nu ti le-a recomandat careva, ca dupa aia ieseau discutii... Nu poti sa le returnezi?
 
Quark, eu sunt destul de nespecialist in probleme audio. Dar as zice ca tv-ul nu este sursa cea mai clara de semnal pt. casti. Raman cu ele, desi poate urechile tale sau ale lui Cosmin le descopera cine stie ce inadvertente in anumite game de frecvente. Si daca mi le recomanda cineva si s-ar fi dovedit ca aveau probleme, nu vad de ce sa dau vina pe cine a vrut sa ma ajute: intr-un final eu am dat cu cardul.
Sunt destul de sigur ca modelele de casti out-ear nu sunt pt. mine: ma simt iritat in zona de intrare in canalul auditiv, desi se poate sa fie doar un mic pinguin care ma bate la cap cu asta. Totusi ascult radio in continuare la ele, ori pana iau altele (casti standard, pe ureche), ori pana le arunc. Intre timp, sunt liber la sugestii de casti care sa stea pe gat, dj style, de purtat in autobuz.:hihi:
 
Din pacate casti n-am cum sa masor (raspuns in frecventa / disto / etc...) decat poate o impedanta. :frown: Inca. Deci la capitolul asta Cosmin e instrumentul potrivit. Inca. :dracu:
 
Am călcat și eu în ceva și-ascult de ~1 săptămână o pereche de Sennheiser 380 Pro. Pe lângă faptul că în 2 aeroporturi m-au băgat la forensics analysis cu tot cu căști, HDD și ce mai aveam pe la mine, mi se par superbe, dar doar în combinație cu Xonar DX (din ce am eu). Cu Realtek integrat (laptop) se aud decent, dar îmi vine să mă sinucid cu ritual, iar Galaxy Tab are un output complet infect.

Overall mulțămit. Dar din păcate deși-s closed tot se aude că ești fan <insert stupid artist here> când sunt date pe la 75% din volum.
 
Back
Top